Sumaniau pasidžiaugt savo grybų atsargom
Manau, kitais metais, jei tik bus grybų, tai turbūt visus taip ir "užsisaugosiu" žiemai...
Mintis iš senos šeimininkių knygos: ten siūlė šaldyti svieste pakeptus grybus (rašė, jog aliejus netinka). Tai aš apviriau grybus, naminiame svieste (turiu jo labai daug) pakepinau svogūnus, sudėjau grybus, dar šiek tiek pipiriukų, patroškinau gal 10 min, atvėsinau - ir į šaldymo dėžutes (mums labai tiko 0.5 l talpos). Paskui - į šaldiklį.
Nu dabar neatsidžiaugiu
Pakepini mėsytę, uždedi atšildytų grybukų, šlakelis vandens ar sultinuko, patroškini, jei patinka - dar šaukštas grietinės, ir praktiškai daugiau nieko nereikia. Grybų skonis - tarsi ką tik iš miško parneštų...
Labai skanu buvo uždėti ant picos - vaikai darosi namie, perkame picos lakštus tokius suvyniotus.
Labai skanu ir vieni - tiesiog su bulvytėmis.
Taigi - labai rekomenduočiau