Kulinariniai receptai

Elste Elste 27356
2009-10-16 13:40 Elste 2011-09-11 06-28

DaivaP rašė:

Nijaa rašė:
į skyles dedu paruoštą paršą ir į orkaitą

smile

tai kokio dydžio skylė, kad paršas telpa smile
S
Sandra_v 4581
2009-10-16 13:41 Sandra_v 2011-09-11 06-28

zaika rašė: kažkaip mane baronkos labiau sudomino nei batonas (gal dėl to kad kasdienis maistas). tai kaip ten, Sandra_v, su ta varške?

Varške darau be jokios sistemos, kad skanu būtų su cukrum ir grietine, galima cinamono truputį ar uogienės čia grynai fantazijos reikalas, vyšnios mano iš kompoto ar uogienės. smile
Elste Elste 27356
2009-10-16 13:41 Elste 2011-09-11 06-28

Sandra_v rašė: Kad jau pradėjau ta tema smile Ar kepat sumuštinius su obuoliais dabar rudenį pats tas. Obuolius sutarkuot, cinamonas, cukrus. Ant batono sviestas, obuoliai galiausiai orkaitė.


o jeigu mikrobangėj??? tai kiek laiko užstatyt?
Girele Girele 9675
2009-10-16 13:41 Girele
Aš kepu kitaip -- tarkuoti obuoliai su trupučiu cukraus ir dar vanilinio cukraus, juos uždėti ant batono (be sviesto smile ), ant viršaus - šaukštą grietinės, maišytos su cukrumi (galima dėti tiesiog grietinę, o ant viršaus pabarstyti cukraus) -- tada v-iską - į orkaitę.
Z
zaika 3663
2009-10-16 13:42 zaika
o barankas kiek laiko mirkyt piene ir kiek laiko kepti viską?
vovere vovere 25997
2009-10-16 13:45 vovere 2011-09-11 06-28

Girele rašė: Aš kepu kitaip -- tarkuoti obuoliai su trupučiu cukraus ir dar vanilinio cukraus, juos uždėti ant batono (be sviesto smile ), ant viršaus - šaukštą grietinės, maišytos su cukrumi (galima dėti tiesiog grietinę, o ant viršaus pabarstyti cukraus) -- tada v-iską - į orkaitę.

o kiek laiko kept?
S
Sandra_v 4581
2009-10-16 13:46 Sandra_v
Su mikrobange aš dar kept neišmokau smile piene tai trumpai mirkyt kad neištižtų gal kokia pusę minutės, priklausomai nuo barankos sudžiūvimo laipsnio smile tai kad kept ten praktiškai nereikia, taip normaliai pašildau, kol varškė pradeda "klijuotis" ir viskas. Pas mane viskas ant akies.
Girele Girele 9675
2009-10-16 13:51 Girele 2011-09-11 06-28

vovere rašė:

Girele rašė: Aš kepu kitaip -- tarkuoti obuoliai su trupučiu cukraus ir dar vanilinio cukraus, juos uždėti ant batono (be sviesto smile ), ant viršaus - šaukštą grietinės, maišytos su cukrumi (galima dėti tiesiog grietinę, o ant viršaus pabarstyti cukraus) -- tada v-iską - į orkaitę.

o kiek laiko kept?

Kokių dešimt - dvidešimt minučių... bet priklauso nuo orkaitės, nuo obuolių kiekio ant batono - vnž -- krašteliai batono turi pagelsti, o grietinė atrodyti taip, kaip išsilydęs sūris...
Tininga Tininga 50021
2009-10-17 18:27 Tininga
Sumaniau pasidžiaugt savo grybų atsargom smile
Manau, kitais metais, jei tik bus grybų, tai turbūt visus taip ir "užsisaugosiu" žiemai...
Mintis iš senos šeimininkių knygos: ten siūlė šaldyti svieste pakeptus grybus (rašė, jog aliejus netinka). Tai aš apviriau grybus, naminiame svieste (turiu jo labai daug) pakepinau svogūnus, sudėjau grybus, dar šiek tiek pipiriukų, patroškinau gal 10 min, atvėsinau - ir į šaldymo dėžutes (mums labai tiko 0.5 l talpos). Paskui - į šaldiklį.
Nu dabar neatsidžiaugiu smile
Pakepini mėsytę, uždedi atšildytų grybukų, šlakelis vandens ar sultinuko, patroškini, jei patinka - dar šaukštas grietinės, ir praktiškai daugiau nieko nereikia. Grybų skonis - tarsi ką tik iš miško parneštų...
Labai skanu buvo uždėti ant picos - vaikai darosi namie, perkame picos lakštus tokius suvyniotus.
Labai skanu ir vieni - tiesiog su bulvytėmis.

Taigi - labai rekomenduočiau smile
Elste Elste 27356
2009-10-19 08:18 Elste
oooiiii, Tininga, seilė nutyso nuo tų grybų aprašymo smile
Ech, reiks laukti kito rudens ir nepamiršti šito receptuko smile
Z
zaika 3663
2009-10-19 08:40 zaika
aš taip pat panašiai šaldau grybus, tikrai geras pagalbininkas, kai reikia ką pagaminti "ant greitųjų" smile
Elste Elste 27356
2009-10-19 08:46 Elste 2011-09-11 06-28

zaika rašė: aš taip pat panašiai šaldau grybus, tikrai geras pagalbininkas, kai reikia ką pagaminti "ant greitųjų" smile

mes tai baravykus paprastai žalius nuvalytus cielus į dėžutes ir užšaldom. Tai irgi kada, kai pasiilgstam miško kvapo, išsitraukiam ir pasigaminam ką nors kaip iš šviežių grybų.
Tininga Tininga 50021
2009-10-19 20:52 Tininga 2011-09-11 06-28

Elste rašė:

zaika rašė: aš taip pat panašiai šaldau grybus, tikrai geras pagalbininkas, kai reikia ką pagaminti "ant greitųjų" smile

mes tai baravykus paprastai žalius nuvalytus cielus į dėžutes ir užšaldom. Tai irgi kada, kai pasiilgstam miško kvapo, išsitraukiam ir pasigaminam ką nors kaip iš šviežių grybų.

Su baravykais ir mes dažniausiai taip elgiamės smile Bet va šiemet turėjom nemažai skanių mišrių grybukų, tai va juos ir kepinau svieste.
L
Loreta13 30842
2009-10-19 21:01 Loreta13
O aš šiandien po visų ankstesnių sniegų ir šalnų gavau krepšį aviečių :))
Ir net skanios smile smile
klem klem 3973
2009-10-19 21:30 klem 2011-09-11 06-28

Loreta13 rašė: O aš šiandien po visų ankstesnių sniegų ir šalnų gavau krepšį aviečių :))
Ir net skanios smile smile

Ir sekasi gi žmonėms smile
M
manila 625
2009-10-21 13:42 manila
gal pasiulysit kokias nors vistienos salotas?
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-21 14:47 Elvusia 2011-09-11 06-28

manila rašė: gal pasiulysit kokias nors vistienos salotas?

Rūkyta vištiena, pomidorai, vynuogės, krapai, majonezas. Naudoju tik Hellman's.
G
gadede 124
2009-10-21 14:51 gadede
Virta vištiena, ryžiai, marinuotas agurkas, obuolys, majonezas
M
MAGILIONA 303
2009-10-21 15:10 MAGILIONA
Ar kas ragavote Ugnės receptą rodytą per Astos laidą?
Būtinai paragaukit ir greita ir l.l.l. skanu;
2 pok.varškės;1 pok atšaldytų krabų lazdelių,svogūno laiškų,majonezo,lašišos , citrinos,salotos lapų.
Varškę pertrini,dedi supjaustytas krabų lazdeles,svog.laiškus ir išsuki su majonezu.Masę išdalini ant salotos lapų,uždedi lašisos ir citrinos gab.dar galima truputį užspausti citrinos,Na skanumėlis,pabandykit...
L
Loreta13 30842
2009-10-21 18:59 Loreta13
Man skanu:
Virti makaronai (šalti) apie 0,5 pakelio
Viena vištos krūtinėlė - virta ar kepta, kaip jums skaniau
Indelis kaparėlių
Saulėje džiovinti pomidorai (man jų nebūna per daug) :))
Helmans majonezas (simboliškai).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui