Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2009-10-21 19:05 Elvusia
Prabangiai, sakyčiau :)
Saulėje džiovinti pomidorai. Nieko sau.
O kaparėliai ne per aštru?

Niekad nemėginau tokio derinio. Hmm, teks mėginti :)
L
Loreta13 30842
2009-10-21 19:12 Loreta13 2011-09-11 06-28

Elvusia rašė: O kaparėliai ne per aštru?
Na jie nėra aštrūs.
Kaip kokie rauginti agurkėliai.
Duoda šiokią tokią rūgštelę, kuri tarsi atgaivina mišrainę.
O pomidorų tai nusiperku tokį nemažą pakelį iš Maximos (gal kg. ten koks, aliejuje būna padėta prie ekologiškų vaisių ir daržovių) apie 24 Lt kainuoja. Nes mažos talpos gaunasi brangu - nedickas indelis apie 10 Lt.
Tai pakanka mano smaližiavimui pusmečiui, ar ilgiau.
Ir stovi tame aliejuke, negenda.
Tik perdedu į mažesnius sandarius indus.
Šią mišrainę dažnai padarau kokiai naujai kompanijai:))
Tai būna nerealus susidomėjimas.
Kas čia per kaparėliai, kur tų pomidorų gaut.
Nes išties skanu.
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-21 19:30 Elvusia 2011-09-11 06-28

Loreta13 rašė: Nes mažos talpos gaunasi brangu - nedickas indelis apie 10 Lt.

A, na taip. Primečiau mažesnėje taroje.
Kaip aš čia, kiaulė taupyklė, džiovintus pomidorus mažose pakuotėse perku smile
Paprastai viską perku didelėmis pakuotėmis - pigiau.
Beje, atkasiau Uncle ben's 2,3 kg pakuotę (sūnus kibirais jį vartoja). Na, gaunasi žymiai pigiau.
O kaparėliai man labai aštru. Todėl ir paklausiau.
Reiks tikrai išmėginti.
Ačiū už idėją :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-21 19:36 Elvusia
O aš va, kepiau šian lašišą apelsinų sultyse.
Turėjau svečių. Na, kaip mane pagyrė, kaip pagyrė.
Sakė - žvėriškai skanu :)))


Beje, gavau pilną maximinį maišą spanguolių.
Jomajo, kądabardaryt?

Einu, kisieliaus išvirsiu :) Iš saujelės :))))
L
Loreta13 30842
2009-10-21 19:45 Loreta13 2011-09-11 06-28

Elvusia rašė: gavau pilną maximinį maišą spanguolių.
Jomajo, kądabardaryt?
Aš permalu su mėsmale smulkiu tinkleliu ir įdedu šiek tiek cukraus. Rūsyje laikosi puikiai.
Žievelės susimala taip smulkiai, kad neerzina jokiame gėrime.
Užsipylus šaltu vandenėliu atsigert, ar karštu, kai karščiuoji, ar šiaip, malonumui...
Uhhh, mėgstu natūralius rūgščius produktus :))
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-21 19:55 Elvusia
Kol kas palaikysiu šaldytuve. Subėriau į daržovėms skirtą stalčių. Pilnutėlaitis :)
Pas mane protingas šaldytuvas, palaiko reikiamą drėgmę daržovėms ir vaisiams, manau išsilaikys ilgai.
Va, dabar išviriau kisielių.
Dukra labai mėgsta :)
Kai atsibos , tuomet paruošiu ilgesniam laikymui.
klem klem 3973
2009-10-21 19:59 klem
[quote="Elvusia":)
Saulėje džiovinti pomidorai.
[/quote]
Nelabai seniai Kaune "Pas Paolo" valgiau salotas su tokiais pomidorais smile
Visai neblogai, bet "ne pšepadam"
L
Loreta13 30842
2009-10-25 14:25 Loreta13
Gal kas pasidalintų paprastu drėgno meduolio receptu smile
Išbandytu:))
spurge spurge 1246
2009-10-25 15:48 spurge
Meduolio recepto neturiu, bet galiu pasidalinti kekso receptu, beje vakar išbandytas smile
4 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
150 gr. margarino,
4 šaukštai grietinės,
kepimo miletelių,
12 šaukštų miltų,
kakavos


Kiašinius išplakti su cukrumi, įpilti išlydytą margariną, kepimo miltelius išmaišyti grietinėje ir supilti į masę. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Masę padalinti pusiau ir vieną dalį sumaišyti su kakava. Kepimo formą ištepti rieblais, supilti ir vieną ir kitą tešlą, ir kepti apie 40 min. Skanaus smile
L
Loreta13 30842
2009-10-25 16:11 Loreta13 2011-09-11 06-28
Tiesiog buvau labai užsimaniusi meduolio :))
Kvapnaus, drėgno...
Tikro.
Kuris stovėdamas, dar labiau skanesnis darosi.
Kadaise mokėdavau "na glaz", o dabar kažkaip gaunasi toks sausas.

Tai nieko, išsitraukiau šaldytos bemielės tešlos.
Prifarširavau pjaustytų antaninių obuolių.
Dar paskaninau šaldytomis trintomis braškėmis.
Laaabai skanios bandelės, bet visvien meduolio noriu :))))
Kažkas matyt blogai - niekada prie saldumynų netraukė, o ir valgyt man jų negalima:)
Petronele Petronele 18330
2009-10-25 16:52 Petronele 2011-09-11 06-28

Loreta13 rašė: Laaabai skanios bandelės, bet visvien meduolio noriu :))))

Tarkim, tų mažų raidelių nemačiau :)
Nesu meduolių gerbėja, tai skonio labai negirsiu, vieną esu kepusi - tikrai "šlapias" buvo :)
200g medaus
500g miltų
150g cukraus pudros
60g sviesto
4 kiaušiniai
0,5 citrinos
200g braškių džemo
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis anyžių
5g sodos
500ml pieno
Ištrinti trynius su cukrumu, sudėti medų, džemą, kakavą, gerai išmaišyti. Išspausti citrinos sultis, suberti nutarkuotą citrinos žievelę, sudėti cinamoną, anyžius, sodą (visada "nugesinu" su grietine), pieną, tirpintą sviestą. Baltymus išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti pabarstant miltais. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Individas Individas 8613
2009-10-26 18:58 Individas
Čia neseniai maximoj buvau. Žiūriu eilė žmonių prie vieno prekystalio grūdasi. Nu, galvoju, deficitą duoda. Prieinu, akurat, vištos po penkis litus. Nusipirkau(suveikė bandos instinktas). Iki čia viskas gerai. Va toliau linksmybės prasideda... Paaiškinkite, ką reiškia višta 2 kategorijos? Ar tai reiškia,kad ir po kelių valandų virimo,ji ir turi likti intensyviai mėlyna? Kol kas ant skonio nebandžiau, tam tikslui žadu panaudoti katiną. Antra šakutę baigiu sulankstyti.... Kas čia per klonas?

P.s. Višta iš Lietuvos paukštyno. Taip sertifikate parašyta....
volgadon volgadon 4395
2009-10-26 19:11 volgadon
Ji kaip didelė (didesnė už broilerius), tai tada dedeklė.Jos, kai gerai paverdi minkštos būna.Ir buljonas geras.Ar tokia "balerinka", tai ją irgi tik virti.Bet vis vien mėlyna bus.
Tėvas apie tokias sakydavo "vijo iš Rudaminos į Vilnių pėsčias, tai dėl to ir sublogo".
Individas Individas 8613
2009-10-26 19:30 Individas 2011-09-11 06-28

volgadon rašė:
Tėvas apie tokias sakydavo "vijo iš Rudaminos į Vilnių pėsčias, tai dėl to ir sublogo".

Balerinka. Kad ją vijo tai rimtai, bet kam taip ją spardyti? Katinui sušėriau kulšį... Nu lyg ir nieko, tik pavalgęs imdavo siausti, o čia nuėjo miegoti... Tai dabar vaikštau kas penkias minutes tikrinu, ar gyvas.
Nu geras, tai ir pasakytu, vištos nelabai valgomos, arba tik iš bado. Kam žmones balamutint?
edute edute 2671
2009-10-26 20:09 edute
smile smile smile Net vyrui garsiai perskaiciau smile smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-26 21:13 Elvusia 2011-09-11 06-28

individas rašė:
Nu geras, tai ir pasakytu, vištos nelabai valgomos, arba tik iš bado. Kam žmones balamutint?

Pigią mėsą šunys ėda......
2009-10-26 22:25 vvirginija1 2011-09-11 06-28

individas rašė: ji ir turi likti intensyviai mėlyna?
Čia skirtos tiems, kurie spalvų neskiria... smile
2009-10-27 07:57 Voveruska01 2011-09-11 06-28
Labai noriu pasidalinti vienu receptu, kurį vakar išbandžiau. Vadinasi "žuvis su daržovėmis", o išgirdau kaip per TV Paksienė pasakojo smile Kadangi labai paprastai gaminamas, todėl ir susigundžiau - rezultatas fantastiškas Žuvies filė (naudojau pangasijų)
kelios nemažos morkos
3 svogūnai
Grietinėlė (tinka riebesnė)

Žuvį paskaninti prieskoniais ir apvoliojus miltuose truputį apkepti. Į puodą sudėti tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus (žiupsnelis druskos, prieskonių) ir supilti grietinėlę (turėjau 250ml kiekį). Ant viršaus sudėti žuvies gabaliukus ir ~15 min troškinti.

P.S. pirmiausia mano klaida- kad pasirinkau per mažą puodą, antra - pagalvojau, kad tos grietinėlės per mažai, todėl dapyliau pieno, bet pasirodo - nereikėjo, nes ištisai turėjau "saugot" kad neišbėgtu. Matyt grietinėlė turi tokių savybių, kad jos užtenka ir mažesnio kiekio, kad verdant viską apsemtų smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-27 08:00 Elvusia
Ar neriebu?
Pengasija - riebi žuvis. Dar grietinėlė.
Man būtų per riebu.
2009-10-27 08:02 Voveruska01 2011-09-11 06-28

Elvusia rašė: Ar neriebu?
Pengasija - riebi žuvis. Dar grietinėlė.
Man būtų per riebu.


Na, nepasirodė per riebu. Valgė net sūnus, nors šiaip į žuvį iš tolo nežiūri smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui