oriuss rašė: O gal būtų galima sužinoti varškės apkepo su bulvėmis receptuką?
Galima galima :)
Delikatesinis pudingas:
10 - čiai porcijų po 200 g:
varškė (biri 9 proc. riebumo) - 1 kg
kiaušiniai - 10 vnt
virtos, maltos bulvės - 250 g
sviestas - 150 g
cukrus - 180 g
krakmolas - 70 g
džiūvėsiai - 50 g
grietinė - 40 g
apelsinų žievelės - 20 g (aš dedu pusę apelsino)
vanilinis cukrus - 3 g
riešutai pabarstymui - 40 g
džiūvėsiai skardelės pabarstymui - 20 g
Į ištrintą sviestą palaipsniui plakant dedama pertrinta varškė, virtos sutrintos bulvės, cukrus, kiaušinio trynys, krakmolas, vanilinis cukrus, džiūvėsiai, sutarkuotos apelsinų žievelės ir išplakti kiaušinių baltymai. Paruošta masė dedama į džiūvėsiais pabarstytą skardą, paviršius aptepamas grietine ir pabarstomas susmulkintais riešutais ir kepama orkaitėje kol temperatūra pudingo viduje pasieks +75*C.
Išbandytas daug kartų.
Tik, noriu pasakyti, kad aš nevargstu su juo. Suverčiu viską į virtuvinį kombainą ir suplaku. Sukrečiu į skardą ir kepu. Temperatūrą kartais matuoju. Arba, žiūriu, kad gražiai pagelstų.
Valgome su uogiene ir grietine.