Kulinariniai receptai

A
auslyte 141
2007-11-20 10:47 auslyte
dariau bulviu uzkepele jei kam idomu receptukas:
4 pievagrybiai 1 svogunas
saukstas aliejau
saukstas sviestuko
300gr farso ( as naudojau kiauleina)
saukstas grietines
1 kubelis sultinio maggi tostilija ( galima ir kitokiu)
6 bulves.
bulvytes supjaustyti kubeliais ir deti i verdanti siek tiek pasudyta vandeni.virti ~10min.
svoguna ir pievagrybius taip pat supjaustyti ir apkepinti keptuveje saukste aliejaus ie saukste sviesto.kiek apkepus sudeti farsa ir apuarstyti sutrupintu kubeliu sultinio.viska apkepti, sudeti isvirusias bulves dar kelias min viska maisant pakepinti ir deti i "bletele " ir i orkaite kokiai 10min.ant virsaus uzdeti grietines, as dar turejau svogunu laisku tai smulkiai supjausciau ir uzberiau ant virsaus.
tikrai labai skanu gavosi.
A
Amanda 3804
2007-11-20 11:11 Amanda
Petronėle, o kokia tą citriną įkišot į tą vištą, cielą ar supjaustytą, ir kas yra pankolio sėklos smile , niekur aš jų nenaudoju, jos būtinos. Aš mėgstu tą Oliverį, bet jis labai tokius sakyčiau sudėtingus patiekalus gaminą, pusė ingridientų nežinau nei kaip atrodo. Va tokia šeimininkė smile .

Ir dar turiu klausimėlį dėl Jūsų torto, to labai skanaus. Grietinės riebumas svarbus ar ne, ir sausainius sulaužyti reikia ar sutrupinti į miltus. Rašėt kad avietės skonį gadina, pagalvojau, kad turėtu tikti marinuoti persikai, mano šeima juos labai mėgsta. Noriu tokį tortą padaryti savo mamytei gimtadienio proga. ji labai džiaugiasi kai kažką pats padarai. Tik truputi nerimauju, nes konditerė iš manęs smile , nu 10 balų negaliu sau duoti smile . kas gali nepavykti tame torte? Nesinori nuvežti sugadintą dovaną>
nerijus nerijus 2474
2007-11-20 11:37 nerijus 2011-09-11 05-37

Amanda rašė: ...nu 10 balų negaliu sau duoti


na jei 10 negali, belieka tik 11...
A
Amanda 3804
2007-11-20 11:39 Amanda 2011-09-11 05-37

nerijus rašė:

Amanda rašė: ...nu 10 balų negaliu sau duoti


na jei 10 negali, belieka tik 11...



smile ačiū už tokį palaikymą smile
Petronele Petronele 18330
2007-11-20 11:46 Petronele
Nebūtina į mane "Jūs" kreiptis smile
Citriną kišom cielą, didelę, prieš tai ją reikia trumpam įmesti į verdantį vandenį, 1-2min, tada subadyti peiliu ir kišti į vištos vidų. Pankolio sėklų paprastai nenaudoju, specialiai nusipirkom, vaistinėj.
Tortams grietinę naudoju riebesnę, paprastai "Dvaro" perku. Sausainius sutryniau smulkintuvu beveik iki miltų. Kartu su riešutais. Ne pačios avietės skonį gadina, apskritai sūrio tortas per prabangus gal, kad į jį uogas ar kažkokius vaisius dėti. Jei nori mamai gimtadieniui, tada vietoj sūrio dėk separuotą varškę, imk produktų dvigubai, dar gali pusės citrinos sultis išspaust, persikų netrink, juos sudėk kai jau stingti pradėjusią varškės-grietinės masę supilsi į formą (supjaustytus puselėmis ar skiltelėmis). Želatinos patarčiau truputį daugiau dėti nei recepte.
O papuošimui naudok grietinėlę iš pakelio Queker (gal teisingai parašiau), ji labai gerai laikosi, nesukrenta.
Skanaus smile
A
Amanda 3804
2007-11-20 11:52 Amanda
Labai ačiū Petronėle, ech bandysiu.
nerijus nerijus 2474
2007-11-20 11:55 nerijus 2011-09-11 05-37

Petronele rašė: Nebūtina į mane "Jūs" kreiptis


Nuo to gal skanesnis receptas? smile


Petronele rašė:
vietoj sūrio dėk separuotą varškę,


O kaip tai atrodo? kaip separuoja pieną tai žinau...
Petronele Petronele 18330
2007-11-20 12:11 Petronele 2011-09-11 05-37

nerijus rašė: Nuo to gal skanesnis receptas? smile

Nuo to aš bobute nesijaučiu, receptui tas neturi įtakos.

nerijus rašė:
O kaip tai atrodo? kaip separuoja pieną tai žinau...

Perku firminėj "Žemaitijos pieno" parduotuvėj, ką aš žinau kaip ją ruošia smile , ji tokia.... labai pertrinta, be grūdelių.
Petronele Petronele 18330
2007-11-24 18:20 Petronele 2011-09-11 05-37
Sveiki visi smile
Jei jau pavargot nuo DJ Loretos naftalininės diskotekos, užsukite pailsėti į Petronėlės virtuvę. Šiandien pas mus ypatingai gausu skonių ir kvapų: sriuba iš upėtakio, kugelis su rukyta kalakutiena ir desertas, kurio receptu šiandien pasidalinsiu:
ITALIŠKI PROFITROLIAI
Tešlai reikės:

250 ml pieno,
250 ml vandens,
1 arbat. šaukštelio druskos,
200 g sviesto,
300 g miltų,
8 kiaušinių.

Įdarui reikės:
250 g mascarponės sūrio (kurio liko dar nuo anos akcijos "Rimi" parduotuvėj),
150 g grietinės,
70 ml grietinėlės,
100 g cukraus pudros

Pagaminkite plikytą tešlą. Į puodą supilkite pieną su 250 ml vandens, suberkite druską ir įmeskite sviestą. Padėkite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Nukelkite puodą nuo ugnies ir berkite pamažu persijotus miltus. Mediniu šaukštu nuolat maišykite tešlą tol, kol gausis vientisa masė, gerai atsiskirianti nuo puodo sienelių. Puodo dugne turite pastebėti baltas apnašas. Tešla man panaši į bulvių košę.

Tešlą perkelkite į dubenį ir iš karto įmuškite vieną kiaušinį, gerai išsukite. Taip paeiliui po vieną įmuškite visus kiaušinius. Po trečio kiaušinio jau norėsite vartoti necenzūrinius žodžius, bet dar susilaikykite - dar ne laikas. smile Susikaupkite ir pabaikite sukti kiaušinius. Užmaišykite tešlą. Teisingai paruošta plikyta tešla turi būti labai lipni ir blizgėti.

Plikytą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su įprastu apvaliu antgaliu. Va dabar jau nesusilaikysite ir išsakysite viską, ką galvojate apie mane ir netgi apie mano mamą, ko gero smile ir greičiausiai prakeiksite tą dieną, kai nusprendėte išbandyti šitą receptą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo išspauskite stalo teniso kamuoliuko dydžio tešlos kamuolėlius. Dabar jūs pagalvosite, kad neįmanomas dalykas, kad šita pliurė jūsų skardoje pavirstų teniso kamuoliuko dydžio kepinėliais. Greičiausiai jūs teisi, bet pašaukite skardą į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Vien tam, kad įrodyt savo tiesą. Dabar išgerkite stiklinę šalto vandens, nusiraminkite. Turite 15min nusiprausti prakaitą, užsiklijuoti pleistriuką ant pūslėto piršto. Po 15min sumažinkite ugnį ir kepkite dar tiek pat. Po to skardą iš orkaitės išimkite, dar šiltus profitrolius (o, stebukle, vis dėlto kažkas iš jų gavosi smile ) perpjaukite horizontaliai pusiau ir leiskite jiems atvėsti.

Dubenyje sumaišykite sūrį, grietinę ir cukraus pudrą. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į masę. Paruošta mase užpildykite profitrolių puseles ir ant viršaus uždenkite viršutinėmis puselėmis. Galite pabarstyti viršų cukraus pudra.
Beprotiškai-fantastiškas desertas. Skonis - fantastiškas. Gaminimas - beprotiškas. Vargu ar dar kada norėsiu pasigaminti ką nors iš plikytos tešlos, bet jei jūs susigundytumėt, žinokit - rezultatas labai tinkamas šventiniam stalui. Pavyzdžiui šv.Kalėdų. smile
Elvusia Elvusia 19998
2007-11-24 18:32 Elvusia
Žiauriai daug druskos, Petronėle,
tikrai nesūru?

Kažkada iš tokių plikytų pyragaičių gaminome tortą.
Iškeptus ir atvėsintus Petronėlės PROFITROLIUS (nieko sau pavadinimas) sudėjome į tokia išardomą formą tortui.
Gerai išplakta grietinėlė su cukrumi ir grameliu citrinos, vaisių pagal skonį, švelniai sumaišoma. Ir užpilama ant pyragaičių.
Skanus tortikas.
Tik daug darbo. Čia jau ne tinginiams :)
L
Loreta13 30842
2007-11-24 18:36 Loreta13 2011-09-11 05-37
Petronele Pas jus Kalėdų gali ir nebūt. Jūsų Kalėdų Senis išseks "tudy - siudy" lakstydamas su elniais:))
Savo "troliais" pavaišinkite. lai pailsi. O tai visi mes be dovanų liksime...
Petronele Petronele 18330
2007-11-24 18:40 Petronele 2011-09-11 05-37

Elvusia rašė: Žiauriai daug druskos, Petronėle,
tikrai nesūru?

Dabar tik pagalvojau - nedėjau tiek, kiek recepte parašyta - žiupsnį įmečiau.
Petronele Petronele 18330
2007-11-24 18:41 Petronele 2011-09-11 05-37

Loreta13 rašė: O tai visi mes be dovanų liksime...

Kas kam rūpi. smile Dovanos tik geriems buhalteriams. Tegu laksto, kalėdinę nuotaiką forume tegu palaiko. smile
2007-11-25 19:35 Irinabuckis
"Greitas"tortas nuo Irinos.
Paruošimas - 15-20 min, laukimas - apie 5 val.(priklauso nuo želė)
Perkų vokišką torto padą (reikės 1 vnt. iš 3).
KREMUI:
20 g. želatinos (apie 6a.š.),
1 mažas indelis grietinės,
1 mažas indelis riebios grietinėlės (apie 36%),
1 pakelis varškės,
100 g. cukraus.
PAPUOŠIMUI:
konser. ananasų greižineliai (persikai ) arba apelsinai (kiti vaisiai, TIK NE KIVI).
1 pakelis želė (aš perku lenkų gamybos)
Torto padą - į formą su nuimamais aukštais kraštais, apšlakstau sultimis iš konser. vaisių arba vandeniu.
Kremui: paruošiu želatiną. Varškę reikia pertrynti per sietelį ,pridėti cukrų+ grietinę. Grietinelę suplakti. Į varškės masę įpilti vos šiltą želatiną, sumaišyti su grietinele. Viską - ant pado, palikti šaldytuve apie 20-30 min.
Puošti vaisiais, užpilti kambario temperatūros želė. Geriausia palikti šaldytuve per naktį.
SKANAUS!
Samajana Samajana 6091
2007-11-25 20:28 Samajana 2011-09-11 05-37

Petronele rašė:
užsukite pailsėti į Petronėlės virtuvę. Šiandien pas mus ypatingai gausu skonių ir kvapų: sriuba iš upėtakio, kugelis su rukyta kalakutiena ir desertas

smile ir kaip reikia elgtis, kad taip maitintų? smile ...jau čia vien to kad nesimaišysi virtuvėje turėtų neužtekti smile
L
laura9 10597
2007-11-26 07:52 laura9 2011-09-11 05-37

Samajana rašė:
smile ir kaip reikia elgtis, kad taip maitintų? smile ...jau čia vien to kad nesimaišysi virtuvėje turėtų neužtekti smile

smile
Gal kaip nors pasigerinti žmonai reikėtų? smile
Petronele Petronele 18330
2007-11-26 08:44 Petronele 2011-09-11 05-37

Samajana rašė: smile ir kaip reikia elgtis, kad taip maitintų? smile ...jau čia vien to kad nesimaišysi virtuvėje turėtų neužtekti smile

Samajana, čia labai paprasta. Kadangi esu laikinai atleista nuo virtuvės pareigų (pasuk galvą kas mane pakeičia smile ), tai valgio gaminimas savaitgaliais tapo man pramoga ir netgi malonumas. smile
urtele urtele 13511
2007-11-26 09:26 urtele 2011-09-11 05-37

Petronele rašė: esu laikinai atleista nuo virtuvės pareigų (pasuk galvą kas mane pakeičia smile ), tai valgio gaminimas savaitgaliais tapo man pramoga ir netgi malonumas. smile

Tikiuosi ne vien kiaušiniene iki savitgalio gyva? smile
Petronele Petronele 18330
2007-11-26 09:32 Petronele 2011-09-11 05-37

urtele rašė: Tikiuosi ne vien kiaušiniene iki savitgalio gyva? smile

Oi ne, taip skaniai maitina, kad negaliu atsisakyt, baigiu nutukti.
S
Soffy 9075
2007-11-26 09:39 Soffy
Tikėkimės, kad ne nuo to smile. Aš vakar pasiguodžiau, kad tunku tiiesiog akyse :(, tai mane paguodė, kad Kiaulės metais valgyk-NEvalgyk, vis tiek storėsi:)). Tai aš dabar laukiu kitų metų, susitaikiau su ta storėjimo neišvengiamybe:).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui