Loreta13 rašė: Neringenas rašė: atradau iš naujo , naminį obuolių trupininį pyragą
dabar kaip tik su arbatike valgau skanųjį trupiniuotį su trintų braškių uogiene ir vaniliniais ledais
mmmmm
...ir aišku skaitinėju mieląji tax'ą
RECETĄ
tai va
kadangi kepu tokioje "blėkoje" kurios matmenys: gylis apie 5cm, ilgis 30 cm, plotis apie 22 cm. tai naudoju tokiu ingridientus:
reikia:
1.miltų - imu 500 ml , na pusė kg
2. cukraus pudros (gali ir cukraus, bet man u pudra geriau) - 300 ml
3. obuoliu - be skūros ir seklu susipjaustau maždaug kokius 10 nedideliu obuoliukų, na pažiūrėkit , kaip patiks
4. sviesto (BET TIK NE MISINIO), tikro sviesto, min 80%
5. cinamono (obuoliukams)
6. ledų, ir uoginės (kokia mėgstat)
Paruošimas:
supilu miltus, cukraus pudrą, sviestą - ir viską kapoju (su peiliu) kapoju kapoju, kol sviestas apsivels cukraus pudra su miltais, na turi atrodyt kaip miltai tik stambesniais grūdeliais.
obuoliukus supjaustau smulkiai, pabarstau cinamono, na išvolioju obuoliukus cinamone ;)
imu pusė masės supilu i kepimo formą, tada aina obuoliukai ir ant viršaus likusi dalis. pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20 min, gal daugiau - priklauso nuo orkaitės sugebėjimu, vienžo turi parusti, nedaug (pagelsti) ir "palaistom" uogiene, "įkalam" ledų ir sau mėgaujėmes
svarbiausi jokių kiaušinių ir lavai greitai...tokis trapus, mmm skanus bent man gaunas
skanaus visiems:)
atrodo viską surašiau:) o šiaip niekada tiksliai nežinau normuotės, viską iš akies darau