Baik tu čia tą avatarą kaitaliot, baigiu šian nuo jūsų sužvairėti
Tai nėr pas tave receptų knygelės pridėta?
Sveikuolių duona
Kepimo laikas - 20 min.
Sudėtis:
3 stiklinės rupių miltų;
2,5 stiklinės paprastų miltų;
1 šaukštas sausų mielių;
3 šaukštai cukraus;
2,3 stiklinės 55 laipsnių C temperatūros vandens;
1 arbat.šaukštelis druskos;
1/4 šaukšto augalinio aliejaus.
Paruošimas:
1.Vandenyje išttirpinkite mieles, sudėkite miltus, cukrų ir druską. Supilkite aliejų, tada išminkykite tešlą.
2.Išminkytą yešlą sudėkite į riebalais išteptą indą, uždenkite ir palikite nuo 1 iki 1,5 val, kad iškiltų.
3.Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis, suformuokite kepaliukus. Kiekvieną kepaliuką įdėkite į atskirą indelį ir palikite dar 30 min.
4.Krosnelę įkaitinkite iki 180 laipsnių C ir kepkite po 3 kepaliukus po 20 min.
Tas duonas reikia dėti ant pagrindo grotelių, pateptų augaliniu aliejumi.