Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 17:41 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė: Nesuprantu tada, kodėl man neapskrudo - kepiau 10 min 230 temperatūroje, paskui dar 20 min 200 temperatūroje...

Gal mano kitokia.
Aaaaa, tiesa, tas kaitinimo elementas pas mane ne spiralė, o halogeninis.
Beje, radau receptų knygelę smile smile smile
Pasirodo, pridėta, tik ne visi akli mato :)
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 17:59 Loreta 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: tas kaitinimo elementas pas mane ne spiralė, o halogeninis.

Nu tai ir pas mane tas pats juk
www.topshop.lt/index.asp?tn=productview_v2&ci...
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 18:07 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė:
Nu tai ir pas mane tas pats juk

Aha, tiksliai.
Žinai, kame reikalas?
Ogi tame, kad manoji kainavo 270 Lt smile
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 18:12 Loreta 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: manoji kainavo 270 Lt smile

o ko melavai, kad 350?
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 18:20 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė:

Elvusia rašė: manoji kainavo 270 Lt smile

o ko melavai, kad 350?

Nu zdraste, ar sakiau, kad mokėjau 350?
Tik nuorodą įmečiau, kokią pirkau.
O mokėjau 270.
Likau melage išvadinta
smile
Net nežiūrėjau, kokią konkrečiai įmečiau, bet žmogus klausė, kas tas yra. Tai ir parodžiau.
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 18:27 Loreta 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Likau melage išvadinta
smile

ups smile
nu ne melagė, ne melagė, čia netyčia tik apsimelavai smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 18:31 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė:
ups smile
nu ne melagė, ne melagė, čia netyčia tik apsimelavai smile

Nu dabar mėginu įvairius variantus - troškinu pagamintus kotletus :)))
Uždegtame inde.
Žiūrėsiu, kas bus :)))
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 18:43 Loreta
tu bulkas arba picą dar išbandyk, tada ir aš pabandysiu.
Ir apie kotletus paskui parašyk. turėtų kaip gariniai gautis, tik truputį su plutele.
urtele urtele 13511
2010-03-19 18:48 urtele 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Nu dabar mėginu įvairius variantus - troškinu pagamintus kotletus :)))

Jūs čia geriausio šefo konkurse dalyvaujat ar ką? Ar nepritrūks valgytojų, taip įsijuosus ? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 19:23 Elvusia 2011-09-11 06-42

urtele rašė:

Elvusia rašė: Nu dabar mėginu įvairius variantus - troškinu pagamintus kotletus :)))

Jūs čia geriausio šefo konkurse dalyvaujat ar ką? Ar nepritrūks valgytojų, taip įsijuosus ? smile

Taigi užtat sijonai užsisega tik ties kaklu smile
Kotletai gavosi superiniai. Pradžioje troškinau uždengtus, paskui atidengiau.
Labai gerai. Aišku, jų neragavau :)))

Bet čia tik smulkmena - dukra keksiukus iškepė. Nes, pirkdama krosnelę, pripirkau silikoninių formelių keksiukams. Ir mano princesė (bet jau orkaitėje) iškepė braškinių keksiukų.
Nu skanučiai - ne tas žodis :)
Taip jie atrodo pas mus:
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs465.snc3/25532_404130715427_636270427_5535817_2494216_n.jpg

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs465.snc3/25532_404130720427_636270427_5535818_4840372_n.jpg

O čia, jei įdomu - receptas:
allrecipes.com/Recipe/Strawberry-Muffins/Detail.aspx

Beje, tos silikoninės formelės - idealu. Ypač šitos spalvotos. Atskiros.
O ta kur matosi apačioje tamsi - šeši viename - ne tokia patogi.
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 19:31 Loreta 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Kotletai gavosi superiniai. Pradžioje troškinau uždengtus, paskui atidengiau.

Nieko dabar nebesuprantu. Kaip tu juos galėjai atidengusi troškinti? Juk neuždarius dangčio ir nenuleidus rankenos, puodas neveikia smile
Tik nuleidus rankeną jis įsijungia, nes dangtyje yra pats kaitinimo mechanizmas.
Nu nieko dabar nebesuprantu, gal pas tave visai kitokia ta krosnelė?
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 19:35 Elvusia
Neaiškiai parašiau, Loreta.
Aš į tą stiklinį indą įdėjau metalinį puodą su dangčiu. Nes troškinau padaže.
Jame troškinau pradžioje uždengtus, po to atidengiau.
Na, pasinaudojau kaip orkaite, nes pastaroji buvo užimta keksiukais.
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 19:40 Loreta
Nu įdomiai tu čia - nė nepagalvojau, kad į stiklinį indą dar reikėtų metalinį puodą įstatyti. Kad su padažu, tada viskas aišku. Išeina, kad taip galima ir sriubytę pagaminti.
Tik kaip tas karštas oras cirkuliuoja, jei tas metalinis puodas uždengtas būna? Be tiesioginio poveikio į produktą?
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 19:45 Elvusia
Jo, be tiesioginio poveikio :)
Bet toje receptų knygelėje paskaičiau, kad galima vynioti į foliją, jei kepi didesnį mėsos gabalą.
Tai pagalvojau va taip pažaisti.
Paskui jau atidengiau, tai labai gražiai suputojo.
Žodžiu, kol kas aš patenkinta :))
O vaikai juokiasi: virtuvėje per visą buitinę techniką jau nėra nei kur apsisukti.
Ir klausia: kur laikysi kai atsibos? :)))
Ryt ketinu kepti lašišą.
Perku Sanitexe šaldytus smulkintos lašišos kepsnelius.
Man jie labai skanūs.
Ir labai padori kaina.
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 19:54 Loreta
Tu būk gerutė, aprašyk, kaip viską paruoši kepimui ar troškinimui. Tai įdomiausia.
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 20:04 Elvusia
Čia apie kotletukus?
Na tai paprastai - lengvai apkepiau maltinukus keptuvėje be riebalų. Sudėjau į puodą. Padariau pieno - grietinės - sviesto padažiuką su miltais. Ir kad nesviltų dugnas, paprastai kyštelnu į orkaitę. Trumpam.
Dabar išmėginau tą patį išgauti šioje krosnelėje.


Sparnelius ir kulšeles vakar ištryniau majonezu ir prieskoniais.
Šiandien ant apatinių grotelių sudėjau šaldytas daržoves.
Ant viršutinių - vištieną. Bet vieną kartą apverčiau kita pusele.
Vištiena apskrudo labai gražiai, o daržovės gavosi tokios kaip virtos garuose.

Vakar marinuotą sprandinę (česnakas, kmynai, pipirai) supjausčiau maždaug 2 cm. gabalais ir suklojau ant apatinių grotelių.
Ant viršutinių dėjau žiedais pjaustytas bulves su lupena, pievagrybius, morkas.
Vakar patiko labiau tai, kad mėsa buvo minkštesnė, bet ji neapskrudo. O bulvytės buvo labai gražutės. Pabaigoje bulvytes ir kitas daržoves aptaškiau majonezu. Tada jos labai gražiai apčirškėjo.

Niekur nenaudojau nei kruopelės druskos. Ir jos pilnai pakako.
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 20:11 Loreta
Visiškai be druskos? Taigi neskanu...
O kaip darai tuos lašišos kepsnelius?
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 20:19 Elvusia
Tie lašišos kepsneliai parduodami sušaldyti vienetais.
Na, kad įsivaizduotum kaip atrodo - gali palyginti su skorpionžuvės keturkampiais kepsniukais.
Tik lašišos - apvalūs.

Paprastai juos kepu keptuvėje su alyvų aliejumi. Į keptuvę dedu beveik neatšildytus. Tada nesubyra.
Ir, tik iškepus, barstau krapais ir spaudžiu citriną.
Daugiau nieko. Mes valgome beveik be druskos, tai jos ir nededu.

Jei kepu pačią lašišą, tada mums skaniausia - šviežiai spaustose apelsinų sultyse. Be jokio riebalo.
Tiesiog sudedu į sultis lašišą, ir net nežinau, ar tinka žodis "kepu". Greičiau - troškinu sultyse.
Tuomet jau nespaudžiu citrinos, tik barstau krapais.
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 20:25 Loreta
Bet ir drąsi tu, Elvusia - tikra bandytoja. Aš kai pirmą kartą tą puodą jungiau, tai net iš virtuvės pabėgau ir žiūrėjau pro kampą, kas ten darosi. Bijojau, kad nesprogtų smile
vovere vovere 25997
2010-03-19 20:27 vovere 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Tie lašišos kepsneliai parduodami sušaldyti vienetais.
Na, kad įsivaizduotum kaip atrodo - gali palyginti su skorpionžuvės keturkampiais kepsniukais.
Tik lašišos - apvalūs.

na palyginimą ir paprastesnį galėjai paimti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui