Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2010-03-19 20:28 vovere 2011-09-11 06-42

Loreta rašė: Bet ir drąsi tu, Elvusia - tikra bandytoja. Aš kai pirmą kartą tą puodą jungiau, tai net iš virtuvės pabėgau ir žiūrėjau pro kampą, kas ten darosi. Bijojau, kad nesprogtų smile

tai Elvusia jau ten tiek tų virtuvinių rakandų turi ir tiek išbandžius, matyt jau nieko nebijo smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 20:30 Elvusia
Net nežinau, ar čia drąsa :))
Bet visada mėgstu išmėginti visokius naujus dalykus, kurie atsiranda mūsų namuose.
Ir net ik namuose.
Galų gale, ir darbe tenka susidurti su daug įvairios naujos įrangos.
Tenka ją išbandyti pačiai.

Aš save prisimenu vienintelį kartą, kai nusipirkom automatinę skalbyklę, - sėdėjau ir žiūrėjau, kaip dūzgia tarnaitė.
Ir kai indaplovę nusipirkom - matavau išleidžiamo vandens kiekį :))))

Vakar irgi, vis atbėgdavau į virtuvę pažiūrėt, ar dar nekylam :)))))
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 20:32 Elvusia 2011-09-11 06-42

vovere rašė:
na palyginimą ir paprastesnį galėjai paimti smile

O su kuo dar galima palygint?
Ta skorpionžuvė kiekvienoj parduotuvėj voliojasi.
Ir kaina jos nesikandžioja. Todėl daug kas ją perka.
Tik ji rieboka, nes ten labai daug žuvies papilvės.
vovere vovere 25997
2010-03-19 20:41 vovere
na aš tai kažkaip pažystu geriausiai menkę ir lydeką iš parduotuvs tai kažkaip į kitas ir nesidairau smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 20:45 Elvusia 2011-09-11 06-42

vovere rašė: na aš tai kažkaip pažystu geriausiai menkę ir lydeką iš parduotuvs tai kažkaip į kitas ir nesidairau smile

Tai išmėgink skorpionžuvę.
Kitaip - pengasija vadinasi :)
Man ji patinka, nors ir rieboka.
Bet iš jos būna neblogi kotletai.
2010-03-19 20:47 vvirginija1 2011-09-11 06-42

Loreta rašė:
Įdomu, kaip sekasi su ja virginijai1 smile
Sveiki.....aš čia su juodąja giltine kariauju, o čia pasirodo jau mūsų kosmonautinių puodų gretos papilnėjo....Nuuuuu šaunuolė Elvusia....Aš tokiais tempais nebandžiau, bet ką bandžiau tai gana neblogai gavosi. Iškart pasakysiu, jokių pyragų ir miltinių patiekalų dar nekepiau. O šiaip mėsą kiek kepiau tai niekas nesiskundė, tarp kitko paukštieną tikrai kepiau be druskos ir jos visiškai netrūko. O šiaip ir folijoj kepu, ir be jos. Tik va, jei daugiau žmonių ir dedu ir į viršutines groteles ir į apatines, tai apatinėse kartu neiškepa, turiu nuo viršutinių grotelių nuėmus ant apatinių dar pakepti, gal irgi kažko neišmokau dar... Na ir vistik man mėsa taip greit neiškepa kaip kad reklamuojama...
Z
zaika 3663
2010-03-19 20:48 zaika 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: išmėgink skorpionžuvę.
Kitaip - pengasija vadinasi :)


nu nieko sau, o iki šiol buvau įsitikinusi, kad tai skirtingos žuvys smile
vovere vovere 25997
2010-03-19 20:54 vovere 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė:
Tai išmėgink skorpionžuvę.
Kitaip - pengasija vadinasi :)
Man ji patinka, nors ir rieboka.
Bet iš jos būna neblogi kotletai.

tai čia ta pangasija ir yra skorpionžuvė, o aš tundra galvojau kad tai visai kitos žuvys smile
na jo ji tokia rieboka, bet patinka man irgi smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 20:57 Elvusia 2011-09-11 06-42

vvirginija1 rašė: Tik va, jei daugiau žmonių ir dedu ir į viršutines groteles ir į apatines, tai apatinėse kartu neiškepa, turiu nuo viršutinių grotelių nuėmus ant apatinių dar pakepti, gal irgi kažko neišmokau dar...

Taip ir yra.
Nes viršutiniams tenka karščiausio oro srautas.
O ant apatinių grotelių temperatūra žymiai mažesnė.
Todėl ir aš išmėginau ir taip ir anaip.
Ir įsitikinau, kad, jei nori, kad apskrustų - dedi į viršų. Jei ne - į apačią. Čia turiu omeny, jei kepama dviem aukštais.
Petronele Petronele 18327
2010-03-20 13:41 Petronele
Nieko sau šeimininkės kiek prirašė smile
O kodėl pyragus bijot kept toj krosnelėj, ar joje kitokio skonio maistas gaunasi nei orkaitėj keptas? Mėsai, kiek supratau, nei ypatingų receptų nenaudojat, nei kažkaip ypatingai ruošiat prieš kepant, tik druskos nededat. Gal pyragams cukraus nereikia :)
Elste Elste 27340
2010-03-20 13:47 Elste 2011-09-11 06-42

Petronele rašė:
Mėsai, kiek supratau, nei ypatingų receptų nenaudojat, nei kažkaip ypatingai ruošiat prieš kepant, tik druskos nededat. Gal pyragams cukraus nereikia :)

o tai kiba pati supranta, ką kepa, kad nei druskos nereikia, nei cukraus???
gal knopkė kokia yra : "Kepti saldų daiktą", "Kepti su druska" smile smile smile
Petronele Petronele 18327
2010-03-20 13:52 Petronele 2011-09-11 06-42

Elste rašė: o tai kiba pati supranta, ką kepa, kad nei druskos nereikia, nei cukraus???
gal knopkė kokia yra : "Kepti saldų daiktą", "Kepti su druska" smile smile smile

Na, druskos matyt užtenka kiek priesoniuose yra ir pačioj mėsoj, Elvusia dar majonezo dėjo ant mėsytės. O dėl cukraus pajuokavau, jeigu ką. smile

Man įdomus pats veikimas jos: Elvusia kepė vienu metu mėsą su daržovėm, mėsytė apkepė, o daržovės gavosi kaip garuose virtos. Tai jei kepi - ant antros lentynos dedi, jei verdi ar troškini - ant pirmos? smile
Loreta Loreta 28574
2010-03-20 13:58 Loreta
Petronėle, tai kad tame puode tiesiogiai virti ar troškinti negalima, tik į jį įdėjus kitą puodą tai įmanoma. Skysčių pilti tiesiai į krosnelę negalima, kaip suprantu.
O daržovės tai juk ir orkaitėje kepamos subliūkšta nuo karščio.
Loreta Loreta 28574
2010-03-20 14:01 Loreta
Tame puode yra 2 metalinės lentynėlės, kad galima būtų kepti dviem aukštais. Ant apatinės lentynėlės produktas gauna mažiau karščio, nes pats kaitinimo mechanizmas yra dangtyje. Todėl ant viršutinės lentynėlės greičiau iškepa ir apskrunda.
Aš mėsytę kepdama pavartau, o apatinę lentynėlę pakepinu ilgiau.
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-20 14:01 Elvusia 2011-09-11 06-42

Petronele rašė: Nieko sau šeimininkės kiek prirašė smile
O kodėl pyragus bijot kept toj krosnelėj, ar joje kitokio skonio maistas gaunasi nei orkaitėj keptas? Mėsai, kiek supratau, nei ypatingų receptų nenaudojat, nei kažkaip ypatingai ruošiat prieš kepant, tik druskos nededat. Gal pyragams cukraus nereikia :)

O kaip tau mano dukros keksiukai?

Beje, tuoj įmesiu mūsų pietų nuotraukų.
Dabar baigiu gaminti :))))
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-20 14:06 Elvusia
Va, kviečiu šaltibarščių su keptomis bulvytėmis (skonis, kaip keptų lauže) ir cepelinų :)))
Tininga Tininga 50021
2010-03-20 14:11 Tininga
Nu labai skaniai atrodo...
Jau beveik užsimaniau tokios krosnelės. smile
Elste Elste 27340
2010-03-20 14:11 Elste 2011-09-11 06-42

Tininga rašė: Nu labai skaniai atrodo...
Jau beveik užsimaniau tokios krosnelės. smile

aš tai ne krosnelės... aš bulvių keptų noriu smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-20 14:13 Elvusia
Mano vaikai, valgydami šaltibarščius su šitaip iškeptom bulvytėm, sako, kad tokio skonio bulves jie valgo tik prie ežero. Keptas lauže.
Dabar pasakysiu, kaip jas ruošiau.
Nuploviau, "apglosčiau" alyvų aliejumi ir pabarsčiau jūros druska.
Ji pas mane labai rupi, tai tie druskos gabalai suteikė tokį pikantišką skonį.
Ir šiaip ši druska labai skani.
O su keptomis bulvėmis - idealu.
Net cepelinų mano chebra atsisakė :))))
Elste Elste 27340
2010-03-20 14:16 Elste 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Mano vaikai, valgydami šaltibarščius su šitaip iškeptom bulvytėm, sako, kad tokio skonio bulves jie valgo tik prie ežero. Keptas lauže.
Dabar pasakysiu, kaip jas ruošiau.
Nuploviau, "apglosčiau" alyvų aliejumi ir pabarsčiau jūros druska.
Ji pas mane labai rupi, tai tie druskos gabalai suteikė tokį pikantišką skonį.
Ir šiaip ši druska labai skani.
O su keptomis bulvėmis - idealu.
Net cepelinų mano chebra atsisakė :))))

kepu tokias paprastoj "dukovkėj" skanu.
O kad greičiau būtų - paprasčiausiai perpjaunu per pusę pabarstau druska, dar kartais lašinukų spirgę uždedu ir kepu paprasčiausioj keptuvėj. Nuoto spirgiuko taukiukai taip nuslyyydo, apteka aplink bulvikę - aaaaiii kaip skanu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui