Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2010-04-03 15:29 Loreta13
Prisiminiau :))
Jei jau norite šviežio gero pagrindo picai, Maximose būna šviežios tešlos picai ir pyragams.
Pas mus tai sudėta šalia įvairių šviežių ravioli, makaronų, bei kitų Itališkų dalykėlių (šalia jogurtų).
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-03 16:40 Elvusia 2011-09-11 06-43

Loreta rašė:
Nusipirkau tooooooooookių šonkauliukų niam niam.

Nusipirkau šonkauliukų ir aš :)))
Pamarinavau paprasčiausiai. Kepsiu ryt ar poryt, nežinau.
Bet ne tai norėjau pasakyti.
Gali sukinėti temperatūros jungtuką kaip nori. Pati pamatysi - kai bekepant sumažini temperatūrą - išsijungia šviesa. Negalima sukinėti tik laikrodžio. Tiksliau - negalima atsukti atgal. Jei atrodo, kad nustatei per ilgam laikui kepti, reikia, išjungus, leisti jam išsitiksėti.
Tess Tess 20234
2010-04-03 18:54 Tess 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė: Kurią tešlą iš Mantingos imate, kai darote picą?

Dažniausiai perku raudoname įpakavime. Jeigu jo nėra tada imu geltoną. smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-04-06 10:46 dianaaa
Kaip gavosi Napoleonas smile Aš dariau iš mielinės sluoksniuotos tešlos Mantingos,gavosi viskas gerai man biški per saldu,nors mano vyriškiui tai sakė normaliai ne per saldu, tik sunkiai buvo atgnybti kąsnį, nors visi sluoksniuoti gaminiai sunkiai atsignybia.Ačiū už naują receptą
2010-04-10 20:58 pele-pelyte
Pasidalinkite receptukais - kaip skaniai pataisyti valgyti iš kuskuso. Nusipirkau tų kruopų, košė ir tiek... Gal ką skanaus galima iš jo išgauti?
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-10 21:09 Elvusia
Vištienos krūtinėlė, paprika, cukinija, česnakiukas, kuskusas.
Vištieną apkepiname. Atskirai patroškiname daržoves, sudedame kuskusą.
Viską lengvai sumaišome ir pakaitiname kol pabrinksta kuskusas.
Tai - mano dukros receptas.

Aš kuskusą dažniausiai naudoju garnyrui vietoj bulvių košės.
2010-04-10 21:11 pele-pelyte
Ačiū, butinai pabandysiu, skaniai atrodo smile
L
laura9 10597
2010-04-12 11:37 laura9
Pasidalinkite mintimis, kaip verdate pomidorinę sriubą. Niekada nesu bandžiusi virti, tik kavinėje vis paragauju, bet baisiai užsimaniau namie išsivirti. smile
2010-04-12 12:54 mindaugas23
siulau pasigaminti siokia tokia kaip sriuba gabaliukais bulves supjaustai ir verdi ant keptuves pasikepini morku ir svogunu(galima ir daugiau visokiu... pupeliu ir pan) tada kai bulves jau pavirusios is keptuves iska supili i verdancias buves dar galima damaisyti keptos mesos smulkintos smile paskui pridedi pipiru drusku ivairiu prieskoniu keciupo grietines ir dar biskiuka paverdi gaunas tokia makalyne bet visai nieko smile smile
Tess Tess 20234
2010-04-12 13:06 Tess
Ir aš mėgstu tokias makalines. Tik kečiupą dedu, kai kepu daržoves, nes jeigu tiesiai į puodą pilti man neskanu. smile
Dar kartais dedu paprikos, pomidorų. Greita ir skanu. smile
2010-04-12 13:09 mindaugas23
smile
2010-04-12 13:13 pele-pelyte
Ir gaunasi charčio smile
2010-04-12 13:23 mindaugas23
bet uztat skanu smile
airen airen 811
2010-04-12 13:32 airen
Pomidoru sriuba verdu taip:
Supjaustytus svogunus, sutarkuotas morkas, saliera (ar kitas darzoves) pakepinu su trupuciuku aliejaus. I verdanti vandeni dedu apkepintus darzoves ir mazicius makaronus (maniskiai nemegsta ryziu, bet kas megsta - prasom). Paverdu pora minuciu. Tada dedu luptus ir pasmulkintus pomidorus is skardines. Idedu cesnaka pagal skoni, druskos, pipiru. Verdu dar kokias 5 minutes. Ir viskas.
Seimyna buna labai patenkinta, ir greit patvarko visa puoda.
Aha, serviruojant, idedu i lekste sauksta grietines.
J
jurao 1107
2010-04-12 13:37 jurao 2011-09-11 06-44

Loreta13 rašė:

pele-pelyte rašė: Kurią tešlą iš Mantingos imate, kai darote picą?
Darausi pati ;))
Labai nesudėtinga.
Miltai, druska, šiltas vanduo, šaukštas aliejus ir menkas gabalėlis mielių.
Mieles ištirpinu šiltame vandenuke su druskyte.
Beriu miltus, pilu aliejuką ir išmaišau.
Svarbu tešlą nenukietinti.
Kai ji po pusvalandžio iškyla (per tą laiką ruošiu ingradientus picai) beriame miltukų ant stalo ir iškočiojame, ar tiesiog su rankomis išlyginame pagal picos kepimo skardos dydį.
Psio :))

aš darau labai panašiai tik pilu biškuti daugiau aliejaus ir dedu dar cukraus ir nelaukiu kol iškils
L
Loreta13 30842
2010-04-12 19:14 Loreta13 2011-09-11 06-44
airen, nors šioje temoje ne vieta, bet jūsų katinėlis, man PATS GRAŽIAUSIAS iš visų avatarų, kiek čia forume yra....
Na toooks simpatiškas.....
Z
zodiakas 2831
2010-04-13 10:40 zodiakas
Gal kokį troškinio receptuką kokį lengvą žinot. Gali būti su kiauliena. Laiko taip laisvo beveik neturiu tai noriu ką greitesnio paruošti.
Elste Elste 27356
2010-04-13 11:05 Elste 2011-09-11 06-44

zodiakas rašė: Gal kokį troškinio receptuką kokį lengvą žinot. Gali būti su kiauliena. Laiko taip laisvo beveik neturiu tai noriu ką greitesnio paruošti.


aš dažnai darau ir labai skanu, ir greitai.
Išsiverdu atskirai bulvių. Kol jos verda, pakepinu supjaustytą kubeliais kiaulieną, įdedu pakepinti ir patarkuotas morkas, svogūnus, pabarstau pipirais, druska. Paskui tą visą pakempintą masę suverčiu į puodą, įpilu vandens, įdedu lauro lapų, troškinių priesokonių ir paverdu. tada dar supilu indelį žaliųjų žirnelių, galima marinuotų agrukų biski įpjaustyt. Tada įdedu šauktą pomidorų padažo (ne kečiupo), grietinės šaukštą, dar truputį paverda ir išjungiu, uždengiu, kad pašustų.
Tada į lėkštę įsidedu virtų bulvių ir užpilu tuo troškiniu. Skanu smile
Z
zodiakas 2831
2010-04-13 11:34 zodiakas
Kokią kiaulienos mėsytę naudojat ar sprandinę, ar Kumpinę? Ar nesvarbu kokią?
Elste Elste 27356
2010-04-13 11:39 Elste 2011-09-11 06-44

zodiakas rašė: Kokią kiaulienos mėsytę naudojat ar sprandinę, ar Kumpinę? Ar nesvarbu kokią?

nesvarbu, kokia papuola smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui