Kulinariniai receptai

klem klem 3973
2010-04-02 14:56 klem
Na, jeigu Didžiajam penktadienyje valgom mėsą , tai ką tada per Velykas smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 14:58 Elvusia 2011-09-11 06-43

astuleee rašė: Jetus, kokie mes išlepę. Nei vienos dienelės papasnikaut negalime. Ne dėl konors kito, netgi ne dėl Dievo, tiesiog dėl savęs.

Galime. Ir nevalgome mėsos, kai jos nenorime.
Nežinau kodėl, dar nuo vaikystės, kai mama liepdavo valgyti žuvį ir silkę pasninko metu, taaaaaaip norėdavosi mėsos.
Ir tai išliko. Ta prievarta.
Nežinau, kas daro didesnę nuodėmę: ar tas kuris valgo mėsą, bet nedaro blogo žmogui. Ar tas, kuris pasninkauja ir kenkia?
Niekados nesilaikau šitų tradicijų.
Nesuprantu jų esmės.
Labai skaniai visa šeima sukirtom sprandinę. Tiesiog labai skaniai pavyko pagaminti.
dianaaa dianaaa 1637
2010-04-02 14:58 dianaaa
O Napoleonui netiktų mielinė sluoksniuota tešla
Elste Elste 27356
2010-04-02 15:01 Elste 2011-09-11 06-43

klem rašė: Na, jeigu Didžiajam penktadienyje valgom mėsą , tai ką tada per Velykas smile

nu gi tą virtą rūkytą kumpį su krienais ir kiaušinius, nu smile
A kakoj skirtum, koks tas penktadienis - didelis... ne didelis... o valgyt visada norsi smile
Arba kaip sakė kaimynė kažkada. Kasdien virtus kiaušinius valgom, diedas girtas pareina - ko ne velykos kasdien smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 15:02 Elvusia 2011-09-11 06-43

klem rašė: Na, jeigu Didžiajam penktadienyje valgom mėsą , tai ką tada per Velykas smile

Valgome tai, ko mums tą dieną norisi. Ir tai, ką tą dieną turime :)
Kiaušinių, beje, nevalgome. Tik padaužome ir trynius šuniui sušeriame. Baltymų jam negalima - beria.
Elste Elste 27356
2010-04-02 15:04 Elste 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė:

astuleee rašė: Jetus, kokie mes išlepę. Nei vienos dienelės papasnikaut negalime. Ne dėl konors kito, netgi ne dėl Dievo, tiesiog dėl savęs.

Galime. Ir nevalgome mėsos, kai jos nenorime.
Nežinau kodėl, dar nuo vaikystės, kai mama liepdavo valgyti žuvį ir silkę pasninko metu, taaaaaaip norėdavosi mėsos.
Ir tai išliko. Ta prievarta.
Nežinau, kas daro didesnę nuodėmę: ar tas kuris valgo mėsą, bet nedaro blogo žmogui. Ar tas, kuris pasninkauja ir kenkia?
Niekados nesilaikau šitų tradicijų.
Nesuprantu jų esmės.
Labai skaniai visa šeima sukirtom sprandinę. Tiesiog labai skaniai pavyko pagaminti.


Pritariu, ELvusia ir sutinku:)))
astuleee astuleee 3445
2010-04-02 15:08 astuleee
Visokių yra, visokių reikia smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-04-02 15:25 dianaaa
O Napoleonui netiktų mielinė sluoksniuota tešla ?
Tininga Tininga 50021
2010-04-02 15:25 Tininga 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė:

Tininga rašė:
Pasninkui smile

Upss :)
Nesilaikau šitų dalykų :)

Matosi, matosi smile
(Ai, ne tu viena...:)) )
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 15:27 Elvusia 2011-09-11 06-43

dianaaa rašė: O Napoleonui netiktų mielinė sluoksniuota tešla ?

Ar būna mielinė sluoksniuota?
Loreta Loreta 28574
2010-04-02 15:32 Loreta
Elvusia, tu ten su tuo puodu kasdien žaidi, pakonsultuok mane prašau.
Sakykim, man reikia kepti gaminį 30 min - 15 min 250 ir 15 min 180 laipsnių temperatūroje.
Ar galiu laikroduką nustatyti iškart 30 min, o temperatūrą po 15 min pasukti ant 15.
Ta prasme, nenustatinėti laikroduko 2 kartus po 15 min?
2010-04-02 15:32 pele-pelyte 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė:

dianaaa rašė: O Napoleonui netiktų mielinė sluoksniuota tešla ?

Ar būna mielinė sluoksniuota?
Žinoma
Elste Elste 27356
2010-04-02 15:32 Elste 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė:

dianaaa rašė: O Napoleonui netiktų mielinė sluoksniuota tešla ?

Ar būna mielinė sluoksniuota?

man ir kažkaip keistai skamba smile
2010-04-02 15:34 pele-pelyte
Tikrai žinau, kad būna iš Mantingos
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 15:46 Elvusia 2011-09-11 06-43

Loreta rašė: ...

Nu žinok, nemėginau.
Bet, manau, galima.
Juk temperatūrą tikrai turėtų būti galima reguliuoti.
Bet aš ir šiandien kepiau per 2 kartus: pirmą kartą bulves (cielas) 250 temp. 25 minutes, po to sudėjau mėsą į antrą aukštą ir kepiau dar 25 minutes bet jau 180 temperatūroje.
Na, man tiesiog neprisireikė keisti temperatūros kepimo metu.
Pamėgink.
Ar nori, kad aš išmėginčiau?
Vėliau dar kepsiu, nes liko pamarinuotos mėsytės.
Galėsiu pamėgint perjungt.
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 15:50 Elvusia 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė: Tikrai žinau, kad būna iš Mantingos

Geras. Tikrai yra.
www.mantinga.lt/en/catalog.php?id=159&sub=35&pid=263
Pas mane šaldiklyje - bemielė.
Kepiau anądien bandeles su šokoladu.
Neskanu.
Vištoms sušėriau.
Neskani ta tešla.
Loreta Loreta 28574
2010-04-02 15:50 Loreta
Pabandyk gal tu, bijau aš to pečiaus smile
Nusipirkau tooooooooookių šonkauliukų niam niam. Pasakyk, kaip skaniai pamarinuot. Ryt kepsiu, irgi kartu su bulvėm.
Tik ar mėsai užteks 15 min kepimo? Per mažai, ko gero - reikia bent pusvalandžio. Nebent tavo mėsytė minkštutė labai.
2010-04-02 15:53 pele-pelyte 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė: Neskanu.
Vištoms sušėriau.
Neskani ta tešla.
Man tai labai patinka, mėgstu labiau bemielę.
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 15:55 Elvusia 2011-09-11 06-43

Loreta rašė: Pabandyk gal tu, bijau aš to pečiaus smile
Nusipirkau tooooooooookių šonkauliukų niam niam. Pasakyk, kaip skaniai pamarinuot. Ryt kepsiu, irgi kartu su bulvėm.
Tik ar mėsai užteks 15 min kepimo? Per mažai, ko gero - reikia bent pusvalandžio. Nebent tavo mėsytė minkštutė labai.

Bliamba, kaip čia skaniai pamarinuot?
Aš tai dariau labai paprastai: dėjau prieskonių kiaulienai ir majonezo. Kažkokius naujus prieskonius kiaulienai pirkau. Čia buvo bandymas.
Hmmmm, man ir atrodo, kad 15 min mažoka mėsytei.
Taigi pamatysi - jei kietoka, apversi ir dar pakepsi.
Jau norių tų šonkauliukų :))) nors sprandinė dar skrandžio apačios nepasiekus :)))
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 15:56 Elvusia 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė: Man tai labai patinka, mėgstu labiau bemielę.

Na, bet ji be jokio skonio.
Picą kažkada kepėm - buvo neblogai.
Bandelėms netiko.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui