Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2010-04-02 16:00 Loreta 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė: Jau norių tų šonkauliukų :))) nors sprandinė dar skrandžio apačios nepasiekus :)))

Mano apelsininiai buvo labai skanūs. Tik terlynė su jais.
O dėl pavartymo tai žinau, visada pavartau ir pažiūriu.
Gal su majonezu pamarinuosiu, česnakiuko pridėsiu, ir bus liuks. Tokie jaunučiai tie šonkauliukai, greitai iškeps marinuoti.
Ai niam niam niammmm...
2010-04-02 16:06 pele-pelyte
Net seilė ištįso
Petronele Petronele 18330
2010-04-02 16:47 Petronele 2011-09-11 06-43

Elvusia rašė: Niekados nesilaikau šitų tradicijų.
Nesuprantu jų esmės.

O man patinka visokios tradicijos. Pietums silkutės valgiau. O paskui užsimiršau ir dabar vos nepaspringau kumpiu beskaitydama. smile Mėgstu visokias tradicijas, tik prasta krikščionė iš manęs :)

Elvusia rašė: Gaminau pagal Petronės receptą vištieną su spanguolėmis.
Siūlais neraišiojau. Neprireikė.

Ne nu kur jau ten siūlo reikės - taip gražiai suvyniota. Man taip neišeina. Eisiu dabar kalakuto krūtinėlės kankint, vyniotinį vyniosiu.
Ar sūnus sūrį valgė? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 16:53 Elvusia 2011-09-11 06-43

Petronele rašė:
Ar sūnus sūrį valgė? smile

Jis kažkaip iš viso neparagavo.
Tądien, kai gaminau grįžo papietavęs. Atvėso. Šildyto maisto nevalgo.
Taip ir liko neragavęs.
To sūrio beveik nesijautė. Labai įdomus, pikantiškas skonis.
Bet, žinok, aš baigiant troškinti, dar ant viršaus uždėjau spanguolių džemo (tingėjau sukti padažą). Ir valgėme su džemu.
Ai, ir mėsytę apšlaksčiau sojų padažu ir patryniau tuo pačiu džemu (prieš dėdama sūrį).
Nes garnyras saldokas (ananasai), ir labai tiko džemas.
Žodžiu, dar turiu vištienos krūtinėlės. Sekmadienį brolis parveš mamulę. Būtinai pagaminsiu savo mylimiems svečiams :)
dianaaa dianaaa 1637
2010-04-02 16:55 dianaaa
O ar užtenka Napoleonui pertepti 1 kond.pieno ir sviesto pakelio
lemone lemone 1159
2010-04-02 16:56 lemone 2011-09-11 06-43

dianaaa rašė: O ar užtenka Napoleonui pertepti 1 kond.pieno ir sviesto pakelio


taigi dar trintos spanguolės tepasi
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 17:00 Elvusia 2011-09-11 06-43

Petronele rašė: Eisiu dabar kalakuto krūtinėlės kankint, vyniotinį vyniosiu.

Labai gera mėsa - kalakuto file.
Dietiška. Turi labai mažai riebalo.
Kad tik būtų nešaldyta. Tai tuomet puikumėlis.
ddddaiva ddddaiva 1420
2010-04-02 17:12 ddddaiva
Va man kaip tik reikia reibaliuko smile tai sis receptas ne man, niekaip nepriaugu ne vieno kg, koki 10kg but ne prosal smile nes dabar tik skura ir .....
2010-04-02 17:24 pele-pelyte 2011-09-11 06-43

ddddaiva rašė: Va man kaip tik reikia reibaliuko smile tai sis receptas ne man, niekaip nepriaugu ne vieno kg, koki 10kg but ne prosal smile nes dabar tik skura ir .....
Kaip Jums gerai... Ir aš norėčiau taip, dabar reikia numesti bent 10 kg, kad panašesnė į žmogų būčiau smile
ddddaiva ddddaiva 1420
2010-04-02 17:35 ddddaiva 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė:

ddddaiva rašė: Va man kaip tik reikia reibaliuko smile tai sis receptas ne man, niekaip nepriaugu ne vieno kg, koki 10kg but ne prosal smile nes dabar tik skura ir .....
Kaip Jums gerai... Ir aš norėčiau taip, dabar reikia numesti bent 10 kg, kad panašesnė į žmogų būčiau smile


O as kaip noriu priaugti, bet nieks nepadeda, net paciai jeu nesmagu, vyras sako kad vien kaulai smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-04-02 17:53 Elvusia 2011-09-11 06-43

ddddaiva rašė:
O as kaip noriu priaugti, bet nieks nepadeda, net paciai jeu nesmagu, vyras sako kad vien kaulai smile

Reikia valgyti ne riebų maistą, bet maistą turintį nemažai angliavandenių.
Riebus maistas sukels tik blogąjį cholesterolį, pradės užakti kraujagyslės. Ir vyras vietoj kaulų rinkinio turės ligų rinkinį.
Uch, ddddaivute, valgykite čiukuliadą. Talija bus ties kaklu :))
L
Loreta13 30842
2010-04-02 22:32 Loreta13 2011-09-11 06-43

tiga rašė: tai tik grįžus pulsiu kepti "Napaleono", nes labai jis visiems patiko Man atrodo šį receptą pasiūlė Loreta13, na juk ne tiek svarbu kieno jis, svarbiausia, kad tikrai labai nuostabus tortas gaunasi. Tiesa, aš pertepiau dar sutrintom spanguolėm. Ir dar kai iškočioji blynelius, prieš kepant juos reikai šakute tankiai subadyti, tada lygiau iškepa.
Valiooo :)))
Džiaugiuosi, kad patiko.
Labai smagu, kad skaniai gaunasi smile
Petronele Petronele 18330
2010-04-02 23:33 Petronele 2011-09-11 06-43

Loreta13 rašė: Valiooo :)))
Džiaugiuosi, kad patiko.
Labai smagu, kad skaniai gaunasi smile

Tikrai labai labai skanus, ačiū už receptą.
Kepiau ir aš, iš 1,5 normos (atseit, kad per mažas nepasirodytų), bet buvo nušluotas nuo stalo momentaliai. Net pusryčiams neliko smile
L
Loreta13 30842
2010-04-02 23:43 Loreta13
Kaip gera girdėt smile
Gal, kad dažnai kepčiau, tai namiškiams atsibostų.
Bet...kai netingiu tuo užsiimt tik kartą, ar du per metus, ypatingomis progomis, būna tikrai skanu :))

O ten minėta Mantingos tešla, ...ką žinau, nemanau, kad tiktų šiam tortui.
Nors labai sėkmingai iš jos kepu bandeles su šaldytų braškių, mėlynių ir trintų spanguolių džemu, tikrai labai skanu ir trunka tik pusvalandį nuo tešlos išėmimo iš šaldiklio.
Bet šiam tortui, savo rankytėmis kapota tikra tešla, manau, nepamainoma.
Tess Tess 20234
2010-04-03 00:24 Tess
O aš pasižadėjau sau - daugiau jokių tešlos mišinių.
Norėjau kepti valius, toks š... gavosi.
Pas mamą cepelinai š... smile
Dabar visada tik pati tešlą gaminu.

O Mantingos tešla dar nei karto nepavedė, gaminu pica. Visada skaniai gaunasi, arba bandeles prie sultinuko. smile

P>S> ar kas gamina suši?
Su kokiu įdaru darote?
Pasižadėjau į darbą antradienį atnešti smile
2010-04-03 09:02 pele-pelyte
Kurią tešlą iš Mantingos imate, kai darote picą?
L
Loreta13 30842
2010-04-03 14:36 Loreta13 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė: Kurią tešlą iš Mantingos imate, kai darote picą?
Darausi pati ;))
Labai nesudėtinga.
Miltai, druska, šiltas vanduo, šaukštas aliejus ir menkas gabalėlis mielių.
Mieles ištirpinu šiltame vandenuke su druskyte.
Beriu miltus, pilu aliejuką ir išmaišau.
Svarbu tešlą nenukietinti.
Kai ji po pusvalandžio iškyla (per tą laiką ruošiu ingradientus picai) beriame miltukų ant stalo ir iškočiojame, ar tiesiog su rankomis išlyginame pagal picos kepimo skardos dydį.
Psio :))
2010-04-03 15:08 pele-pelyte
O aš darau pagal draugės receptuką, ji dirbo picerijoje.
Miltų "Extra" 1 kg, sausių mielių pakelis, mineralinio gazuoto 0,5 litro, 50 g EVE margarino, 3 šaukšteliai cukraus, 1 šaukštelis druskos, 75 g aliejaus. Išlydau margariną, įdedu cukrų, druską, mielių, mineralinio, aliejų, miltų. Išminkau. 30 min. įdedu į šaldytuvą. Tada išimu darau ir plonesnes, jos puikiai lankstosi, neyra.
Čia minėjo kažkuri mergaitė, kad daro picą iš Mantingos tešlos, įdomu būtų pamėginti, tik vat kurią tešlą imti?
L
Loreta13 30842
2010-04-03 15:27 Loreta13 2011-09-11 06-43

pele-pelyte rašė: tik vat kurią tešlą imti?
Ten yra tokia, kuri taip ir vadinasi "picai".
Bet ji vos ne kelių cm storio...
Nepirkčiau, kaip neperku jau keptų pagrindų picai.
P
Panaikinta 4554
2010-04-03 15:28 Panaikinta
Aš picos padui naudoju "Malsenos" miltinį mišinį picai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui