Kulinariniai receptai

I
IlonaD 6943
2010-09-12 14:01 IlonaD 2011-09-11 06-56

vvirginija1 rašė:

IlonaD rašė: Išbrinkintą želatiną dubenėlyje įdedu į puodą su vandeniu ir tą puodą - ant ugnies, gan greitai ji ištirpsta.
Ir tada supilate į užvirusį sirupą?


Užverda sirupas, nukeliu jį nuo ugnies ir tada supilu želatiną smile
klem klem 3973
2010-09-12 19:28 klem 2011-09-11 06-56

kapceviciene rašė: Labai patiko kaimynės konservuotos cukinijos.Darysiu ir aš.Skonis jei nežinotum galvotum kad valgai konservuotus ananasus.
Reikia 1 kibiro pripjaustytų nedideliais gabaliukais cukinijų
1kg cukraus
1l.ananasų sulčių bet kad būtų 100 procentinės ne kitokios.
Visą šį marmalą užmerkiam ir palaikom parą.Po to pakaitinam iki užvirs ir į sluoikelius.
Skanaus smile

O moliūgas tiktų?
L
lialike 37
2010-09-13 09:26 lialike 2011-09-11 06-56

kapceviciene rašė: Labai patiko kaimynės konservuotos cukinijos.Darysiu ir aš.Skonis jei nežinotum galvotum kad valgai konservuotus ananasus.
Reikia 1 kibiro pripjaustytų nedideliais gabaliukais cukinijų
1kg cukraus
1l.ananasų sulčių bet kad būtų 100 procentinės ne kitokios.
Visą šį marmalą užmerkiam ir palaikom parą.Po to pakaitinam iki užvirs ir į sluoikelius.
Skanaus smile


o ce tiks pirktines sultys, kur raso 100 proc.? Ir kibiras kiek ce mazdaug butu kg smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-09-13 10:20 dianaaa
Ir aš noriu pabandyti pasidaryti taip cukinijas gal kas bandys ir normas tikslesnes surašys,labai įdomu o kaip Ilonai gavosi "Paskenduolis" smile
I
IlonaD 6943
2010-09-13 10:24 IlonaD 2011-09-11 06-56

dianaaa rašė: Ir aš noriu pabandyti pasidaryti taip cukinijas gal kas bandys ir normas tikslesnes surašys,labai įdomu o kaip Ilonai gavosi "Paskenduolis" smile


Super smile Ta tešla labai skani gaunasi, ir iki paskutinės minutės netikėjau, kad tas gabalas tešlos į vandens paviršių iškils, ale iškilo, ir dar taip iškilo, kad vos per puodo kraštus neiškrito :))
Tešlą truputį minkštesnę dariau, negu nurodyta recepte. Tai dabar kepsiu ir kepsiu su visokiausiais įdarais, kol neatsibos.
Tiesa, kam nepatinka mielių kvapas, nerekomenduoju, nes tas pyragas turi tokį specifinį kvapą, man tai tas kvapas patinka :)
ram-une ram-une 369
2010-09-13 11:04 ram-une 2011-09-11 06-56

klem rašė:
O moliūgas tiktų?


Šiemet bandysiu desertą iš moliūgo- sakė ,kad skaniai gaunasi :) Moliūgas jau balkone noksta :D

Tai va:

desertas "Lietuviskas ananasas"

4kg moliugo(geriau po nuskinimo men ir daugiau palaikyti, kad prinoktu) supjaustyti kubeliais, kad gatavai ant stalo ar papuosimui
1stikline cukraus
2-4 citrinos ir 2-4 apelsinai

supjaustyti gabaliukais su visom žievelėm

palaikyti 12val ir pavirti 5min

bandysim, ragausim :)
R
rax 254
2010-09-13 11:22 rax 2011-09-11 06-56

vvirginija1 rašė:

IlonaD rašė: Išbrinkintą želatiną dubenėlyje įdedu į puodą su vandeniu ir tą puodą - ant ugnies, gan greitai ji ištirpsta.
Ir tada supilate į užvirusį sirupą?


O kaip tas slyvas laikyti šaldytuve,ar galima rūsyje?
I
IlonaD 6943
2010-09-13 11:24 IlonaD 2011-09-11 06-56

rax rašė:

O kaip tas slyvas laikyti šaldytuve,ar galima rūsyje?


Laikome ir rūsyje, ir šaldytuve, jei būna šilčiau nelabai stingsta.
blackgate blackgate 3815
2010-09-13 11:27 blackgate 2011-09-11 06-56

kapceviciene rašė:
Reikia 1 kibiro pripjaustytų nedideliais gabaliukais cukinijų
1kg cukraus
.
Skanaus smile

O čia kibiras, tai koks būtų cukinijų kiekis kg.?
dianaaa dianaaa 1637
2010-09-13 15:12 dianaaa
Aš radau labai panašų receptą tik normos yra nurodytos
cukiniju ananasai
10l supjaustytos kubeliais cukinijos
1 kg cukraus
1 saukstas citrinu rugsties
1l 100% ananasu sulciu
cukinijas uzpiltas cukrumi viena para palaikyti vesiai, tada ideti citrinos rugsti ir supilti sultis. uzkaitinti iki virimo ir supilstyti i stiklainius
I
IlonaD 6943
2010-09-13 15:27 IlonaD
Pasidalinkite patirtimi. Kaip darote rūkytas dešras? |Kaip kumpį ruošiate rūkymui?
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-13 18:46 Elvusia
Nu tai va: nueinu į parduotuvę ir renkuosi renkuosi renkuosi
smile smile smile
I
IlonaD 6943
2010-09-13 18:48 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė: Nu tai va: nueinu į parduotuvę ir renkuosi renkuosi renkuosi
smile smile smile


Aha, taip lengviausia, o mano tėvukai kiaulę nusprendė pirkti, o aš nei mažiausio supratimo neturiu, kokiuose ten rasaluose mirkyti prieš rūkant. Kokiom proporcijos druską į dešras dėti ir t.t.
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-13 18:53 Elvusia
O jei rimtai, tai darydavau taip:
Kumpelius apie 6 dienas, vis pavartydama, laikydavau sūryme.
Bliamba, nu neprisimenu tiksliai, kiek dėjau druskos kilui mėsos. Lauro lapų, česnakiuko, pipiriuko.

Dešras dariau gal kartą.
Man patinka smulkiai pjaustytos, arba stambiai sumaltos.
Paruoštą masę, sumaigius su prieskoniais, laikydavau bliūde kelias dienas, tik tada kišdavau į žarnokus.
Žarnokus reikia išskusti. Kitaip bus negražuolės :))
Tikslias proporcijas paskui paklausiu mamos - kiek ko reiki dėt ir parašysiu.
Nes tikrai nepamenu.
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-13 18:56 Elvusia
Tik pirk tą paršioką - manau dar ir Tiga, kai tik prisijungs, pažers krūvą patarimų. Ji ten naminio maisto puoselėtoja :))

O aš tikrai paklausinėsiu mamos. Dabar snaudžia - nenoriu žadint :)

Beje, aš dešras dar tais laikais dariau, kai salietrą dėdavaom.
Dabar gi jau nesinori to brudo dėti dėl raudonumo.
I
IlonaD 6943
2010-09-13 18:59 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė: Tik pirk tą paršioką - manau dar ir Tiga, kai tik prisijungs, pažers krūvą patarimų. Ji ten naminio maisto puoselėtoja :))
O aš tikrai paklausinėsiu mamos. Dabar snaudžia - nenoriu žadint :)


Ačiū, jau kai ką nors sužinosi, pranešk :))
L
liuxyte 1817
2010-09-13 19:00 liuxyte 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė: O jei rimtai, tai darydavau taip:
Kumpelius apie 6 dienas, vis pavartydama, laikydavau sūryme.
Bliamba, nu neprisimenu tiksliai, kiek dėjau druskos kilui mėsos. Lauro lapų, česnakiuko, pipiriuko.

Dešras dariau gal kartą.
Man patinka smulkiai pjaustytos, arba stambiai sumaltos.
Paruoštą masę, sumaigius su prieskoniais, laikydavau bliūde kelias dienas, tik tada kišdavau į žarnokus.
Žarnokus reikia išskusti. Kitaip bus negražuolės :))
Tikslias proporcijas paskui paklausiu mamos - kiek ko reiki dėt ir parašysiu.
Nes tikrai nepamenu.


Mano mama nelaikydavo paruoštą faršą dešroms, tik mėsą ir vyniotinius, o į dešras dar vandens pildavo, gal kad nebūtų sausos , nežinau , o patį faršą tai darydavo pagal skonį , tikrai mėsos nesvarstydavo smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-13 19:06 Elvusia
Tikrai esu laikiusi. Su mamos priežiūra.
Matyt, kiekviena šeimininkė daro kitaip.
Juk ir pūslikes darydavom. Bet jas prikišt, kad neliktų oro - nelengva.
Jei tik nekokybiškai prikištos - pažaliuodavo.
Dešrų masę, sukišus į žarnokus - padžiovindavo ir tik tuomet rūkydavom.
Nes lašinius reikia laikyti ilgiau nei dešras ir kumpelius, o rūkydavom juos vienu ėjimu.
L
liuxyte 1817
2010-09-13 19:11 liuxyte 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė: Tikrai esu laikiusi. Su mamos priežiūra.
Matyt, kiekviena šeimininkė daro kitaip.
Juk ir pūslikes darydavom. Bet jas prikišt, kad neliktų oro - nelengva.
Jei tik nekokybiškai prikištos - pažaliuodavo.
Dešrų masę, sukišus į žarnokus - padžiovindavo ir tik tuomet rūkydavom.
Nes lašinius reikia laikyti ilgiau nei dešras ir kumpelius, o rūkydavom juos vienu ėjimu.


Pūslikių žemaičiai nekišdavo smile tai ir visa kita matomai skiriasi , o padarytas dešras laikydavom tol, kol mėsa sultiniu įsigerdavo, kažkur apie 10 dienų, jei gerai pamenu , paskui kartu rūkydavom
I
IlonaD 6943
2010-09-13 19:13 IlonaD
Jei nesunku, detaliau savo mamyčių, bobulyčių paklausinėkite.
Širdingas ačiū smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui