Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-09-13 19:17 Elvusia 2011-09-11 06-56

liuxyte rašė:

Pūslikių žemaičiai nekišdavo smile tai ir visa kita matomai skiriasi , o padarytas dešras laikydavom tol, kol mėsa sultiniu įsigerdavo, kažkur apie 10 dienų, jei gerai pamenu , paskui kartu rūkydavom

Matai kaip skirtingai - mes dešras, jau sukištas, iš karto kabindavom ant apvalaus pagalio, kad nesiliestų viena prie kitos ir padžiovindavom.
L
liuxyte 1817
2010-09-13 19:18 liuxyte 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė: Jei nesunku, detaliau savo mamyčių, bobulyčių paklausinėkite.
Širdingas ačiū smile


Deja...
Samajana Samajana 6091
2010-09-13 20:40 Samajana 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė: Jei nesunku, detaliau savo, bobulyčių paklausinėkite.

O detalus senelio receptas netiktų? smile
10 kg dešros reikia 9kg maltos mėsos ir 1 kg pjaustytų lašinių.
Reikia pastebėti,k ad dauguma jaunesnių valgytojų pjaustytais lašiniais būna labai nepatenkinti... Juos labai sąžiningai išrenka ir išmeta. Jei dešros grožio nesiekiama galima ir be jų.
Receptas 25kg mėsos.
600g druskos...galima dėti 500paprastos ir 100 g nitritinės jei žinai kas tai yra
Jeigu neturi nitritinės jinai pakeičiama
50gr spirito
1 šaukštu cukraus.
Tai duoda spalvą...
Toliau
40g česnakų 40g juodūjų pipirų ir 10g stambiai sumaltų kvepiančių pipirų mišinio(kvepiantys ir muskatas)
Dešimčiai kg mėsos pilama 1l vandens
Ir minkai ilgai ir nuobožiai. Suminkiusi palieki parą laiko bręsti ...po to kiši į žarną ir rūkini.
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-13 20:47 Elvusia 2011-09-11 06-56

Samajana rašė:
Reikia pastebėti,k ad dauguma jaunesnių valgytojų pjaustytais lašiniais būna labai nepatenkinti... Juos labai sąžiningai išrenka ir išmeta. Jei dešros grožio nesiekiama galima ir be jų.
.

Lašinukai tiesiog būtini - dešriukė ne tokia sausa gaunasi.
Nius, senelis tikras šaunuolis :)
I
IlonaD 6943
2010-09-13 20:48 IlonaD 2011-09-11 06-56

Samajana rašė:
O detalus senelio receptas netiktų? smile


dar ir kaip tinka, dideliausias dėkui smile
I
IlonaD 6943
2010-09-15 14:22 IlonaD
Dariau tokį a'la naminį sūrį su džiovintais vaisiais:

apie 3-4 litrus naminio pieno užviriname, nuimame nuo ugnies ir supilame 1,5-2 citrinų sultis. Piena akimirksniu sutraukia, išsiskiria išrūgos. Supilamę į marlę, lengvai nuspaudžiame ir į masę sudedame daug daug pjaustytų džiovintų vaisių (tinka visokie - ananasai, kriaušės, obuoliai, ypač skanu - spanguolės). O tada jau paslegiame.
Nu nerealiai skanu - vietoj deserto, ar prieš teliką kramtyti.
Loreta Loreta 28574
2010-09-15 14:24 Loreta
O tų džiovintų vaisių nereikia numirkyti truputį prieš dedant?
Tess Tess 20234
2010-09-15 14:26 Tess
O jeigu pienas ne naminis? smile Bus skanu?
Kur aš naminio mieste rasiu. smile
I
IlonaD 6943
2010-09-15 14:26 IlonaD 2011-09-11 06-56

Loreta rašė: O tų džiovintų vaisių nereikia numirkyti truputį prieš dedant?


Vieną kartą mirkiau, kitą - ne. Nemirkyti labiau patiko, kiečiau kramtosi, čia jau skonio reikalas :)
A
Alina55 11024
2010-09-15 14:27 Alina55 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė: ... naminio pieno užviriname...

O iš "Maxima" pienelis netinka smile
I
IlonaD 6943
2010-09-15 14:28 IlonaD 2011-09-11 06-56

Tess rašė: O jeigu pienas ne naminis? smile Bus skanu?
Kur aš naminio mieste rasiu. smile


Nežinau, iš pirktinio nebandžiau.
urtele urtele 13511
2010-09-15 14:28 urtele 2011-09-11 06-56

Tess rašė: O jeigu pienas ne naminis? ..?
Tai toks ir sūris gausis. fe..?[/quote]
Elste Elste 27356
2010-09-15 14:28 Elste 2011-09-11 06-56

Tess rašė: O jeigu pienas ne naminis? smile Bus skanu?
Kur aš naminio mieste rasiu. smile

gali bandyt, bet.... kai sutrauks tai kažin koks ten skonis bus. smile
nebent ieškok pirkti pačio riebiausio, koks tik gali būti.
O šiaip gi ūkininkų turgeliai būna, ar šiaip turguje gi bambaliais pardavinėja smile
Tess Tess 20234
2010-09-15 14:29 Tess
Turgelis aišku yra.
Aš bijau ten pirkti. smile Reikia, kad kažkas rekomeduotu būtent tą pardavėją.
Elste Elste 27356
2010-09-15 14:31 Elste 2011-09-11 06-56

Tess rašė: Turgelis aišku yra.
Aš bijau ten pirkti. smile Reikia, kad kažkas rekomeduotu būtent tą pardavėją.

man tai irgi tokie dalykai turguje baisiai atrodo smile
bandyk iš pirktinio bet riebiausio smile
nite nite 1116
2010-09-15 14:53 nite 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė: Dariau tokį a'la naminį sūrį su džiovintais vaisiais:

apie 3-4 litrus naminio pieno užviriname, nuimame nuo ugnies ir supilame 1,5-2 citrinų sultis. Piena akimirksniu sutraukia, išsiskiria išrūgos. Supilamę į marlę, lengvai nuspaudžiame ir į masę sudedame daug daug pjaustytų džiovintų vaisių (tinka visokie - ananasai, kriaušės, obuoliai, ypač skanu - spanguolės). O tada jau paslegiame.
Nu nerealiai skanu - vietoj deserto, ar prieš teliką kramtyti.

Net seilė nutyso, kaip norėčiau tokio sūrio...Nostalgija kaimui ir naminiui pienui...
R
Ritacka 961
2010-09-15 14:57 Ritacka
O pas mus į kiemą atveža moteriškė naminio pieno. Skanus ir švarus ir visi gyvi bei sveiki. smile

IlonaD, čia man ant nervų groji, ane? smile
nite nite 1116
2010-09-15 14:59 nite 2011-09-11 06-56

Ritacka rašė: O pas mus į kiemą atveža moteriškė naminio pieno. Skanus ir švarus ir visi gyvi bei sveiki. smile

IlonaD, čia man ant nervų groji, ane? smile

Bepigu tau, Ritacka, nusipirksi pieno...ir sūris ant lentynos smile smile
I
IlonaD 6943
2010-09-15 14:59 IlonaD 2011-09-11 06-56

Ritacka rašė: O pas mus į kiemą atveža moteriškė naminio pieno. Skanus ir švarus ir visi gyvi bei sveiki. smile IlonaD, čia man ant nervų groji, ane? smile


Ne tai, kad ant nervų, bet tas tavo alkis išprovokavo parašyti receptą smile
R
Ritacka 961
2010-09-15 15:35 Ritacka
Nieko. Vyras jau skambijo, atvažiuoja manęs susirinkti. Ir soti ir šiltai aprengta... smile O dėl sūrio reiks gerai pagalvoti. Va, kaip tik ryt atveža vakare, tai mamos paprašysiu, kad trilitriniu daugiau paimtų...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui