IlonaD rašė: Jei nesunku, detaliau savo, bobulyčių paklausinėkite.
O detalus senelio receptas netiktų?
10 kg dešros reikia 9kg maltos mėsos ir 1 kg pjaustytų lašinių.
Reikia pastebėti,k ad dauguma jaunesnių valgytojų pjaustytais lašiniais būna labai nepatenkinti... Juos labai sąžiningai išrenka ir išmeta. Jei dešros grožio nesiekiama galima ir be jų.
Receptas 25kg mėsos.
600g druskos...galima dėti 500paprastos ir 100 g nitritinės jei žinai kas tai yra
Jeigu neturi nitritinės jinai pakeičiama
50gr spirito
1 šaukštu cukraus.
Tai duoda spalvą...
Toliau
40g česnakų 40g juodūjų pipirų ir 10g stambiai sumaltų kvepiančių pipirų mišinio(kvepiantys ir muskatas)
Dešimčiai kg mėsos pilama 1l vandens
Ir minkai ilgai ir nuobožiai. Suminkiusi palieki parą laiko bręsti ...po to kiši į žarną ir rūkini.