Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2010-09-15 21:47 Loreta13 2011-09-11 06-57

kapceviciene rašė: Labai patiko kaimynės konservuotos cukinijos.Darysiu ir aš.Skonis jei nežinotum galvotum kad valgai konservuotus ananasus.
Reikia 1 kibiro pripjaustytų nedideliais gabaliukais cukinijų
1kg cukraus
1l.ananasų sulčių bet kad būtų 100 procentinės ne kitokios.
Visą šį marmalą užmerkiam ir palaikom parą.Po to pakaitinam iki užvirs ir į sluoikelius.
Skanaus smile
Mama darydavo cukiniją su mažomis geltonomis kaukazinėmis slyvukėmis.
Skonis, tikrai "ananasinis" :))
Gal ir sveikiau, nei sultys.
K
kapceviciene 1072
2010-09-16 08:04 kapceviciene
Kad tų slyvučių nelabai dabar yra.
astuleee astuleee 3445
2010-09-16 08:42 astuleee
Cukinija turi nuostabią savybę prisitaikyti. Su kuo ją vekuosite, tokį skonį ir įgaus. Aš darydavau su vyšniom kompotą. Irgi labai skanu.
Tininga Tininga 50021
2010-09-16 08:45 Tininga 2011-09-11 06-57

astuleee rašė: Cukinija turi nuostabią savybę prisitaikyti. Su kuo ją vekuosite, tokį skonį ir įgaus. Aš darydavau su vyšniom kompotą. Irgi labai skanu.

Mano vyras nusipurto vien pavadinimą "cukinija" išgirdęs smile Vien dėl tos priežasties, kad ji be charakterio ir tokia labai jau prisitaikėliška. Vakar pasiėmė savo mamos darytą marinuotų daržovių asorti, atrado ten cukinijų, reikėjo matyt, kaip jis jas rankiojo iš ten smile
Elste Elste 27356
2010-09-16 09:07 Elste 2011-09-11 06-57

Tininga rašė:

astuleee rašė: Cukinija turi nuostabią savybę prisitaikyti. Su kuo ją vekuosite, tokį skonį ir įgaus. Aš darydavau su vyšniom kompotą. Irgi labai skanu.

Mano vyras nusipurto vien pavadinimą "cukinija" išgirdęs smile Vien dėl tos priežasties, kad ji be charakterio ir tokia labai jau prisitaikėliška. Vakar pasiėmė savo mamos darytą marinuotų daržovių asorti, atrado ten cukinijų, reikėjo matyt, kaip jis jas rankiojo iš ten smile

maniškis taip paprikas "myli" smile
O tėvas nevalgo jogurto ir picos vien dėl pavadinimo. Sako, gal ten ir skanu būtų, bet tas pavadinimas nu i na... smile smile
R
Ritacka 961
2010-09-16 11:58 Ritacka 2011-09-11 06-57

IlonaD rašė: Dariau tokį a'la naminį sūrį su džiovintais vaisiais:

apie 3-4 litrus naminio pieno užviriname, nuimame nuo ugnies ir supilame 1,5-2 citrinų sultis. Piena akimirksniu sutraukia, išsiskiria išrūgos. Supilamę į marlę, lengvai nuspaudžiame ir į masę sudedame daug daug pjaustytų džiovintų vaisių (tinka visokie - ananasai, kriaušės, obuoliai, ypač skanu - spanguolės). O tada jau paslegiame.
Nu nerealiai skanu - vietoj deserto, ar prieš teliką kramtyti.



O man tokis klausimas pasistojo: o kaip su druskos ir cukraus santykiu tame sūryje?
I
IlonaD 6943
2010-09-16 12:06 IlonaD 2011-09-11 06-57

Ritacka rašė:
O man tokis klausimas pasistojo: o kaip su druskos ir cukraus santykiu tame sūryje?


Kai darau su džiovintais vaisiais - nededu nei druskos nei cukraus - vien vaisių, daug.

Jei darau su kmynais - truputį druskos įberiu.
R
Ritacka 961
2010-09-16 12:21 Ritacka
Aišku. Kažkaip jau ruošiuosi daryti, na, nusiteikinėju. smile Ir galvoju, juk citrinos bus, kaip tada su cukrumi... O dabar aišku. Reiks pabandyti. smile O per kiek laiko jis pasislegia, na, jei šiandien vakare paslėgsiu, tai kada graužt galėsiu, gal šeštadienį jau?
I
IlonaD 6943
2010-09-16 12:27 IlonaD 2011-09-11 06-57

Ritacka rašė: Aišku. Kažkaip jau ruošiuosi daryti, na, nusiteikinėju. smile Ir galvoju, juk citrinos bus, kaip tada su cukrumi... O dabar aišku. Reiks pabandyti. smile O per kiek laiko jis pasislegia, na, jei šiandien vakare paslėgsiu, tai kada graužt galėsiu, gal šeštadienį jau?


Citrinos išvis nesijaučia, paragaukite - jei jaučiasi, galima tą gautą masę perplauti su vandeniu.
Paslėgusi palaikau kokias 3-4valandas - būna gerai :)) t.y. ilgiau neiškenčiu laukti smile
R
Ritacka 961
2010-09-16 12:29 Ritacka
Aiškumėlis. Kadangi darysiu vakare, teks ragauti rytoj pusryčiams. smile
2010-09-16 12:55 Voveruska01
o kaip daromas obuolių sūris? Na toks, kuris be varškės. Ten kažkaip tie obuoliai džiovinti būna gal pakaitinti ir suslėgti smile
R
Ritacka 961
2010-09-16 13:01 Ritacka
Mano mama darydavo. Skanus pagraužt. Pamenu tik tiek, kad ant radiatorių džiovindavo. smile Jei niekas nežinos recepto, paklausiu ir ryt parašysiu.
dianaaa dianaaa 1637
2010-09-16 13:57 dianaaa
Aš vakar dariau burokėlių mišrainę,nu bet skonis koks geras smile
A
Alina55 11024
2010-09-16 14:07 Alina55 2011-09-11 06-57

dianaaa rašė: Aš vakar dariau burokėlių mišrainę,nu bet skonis koks geras smile

Jeigu jau pasigyrėte, tai prašom ir receptuką smile
agiedre agiedre 3007
2010-09-16 14:08 agiedre 2011-09-11 06-57

dianaaa rašė: Aš vakar dariau burokėlių mišrainę,nu bet skonis koks geras smile

Tai prašom receptu pasidalinti smile
astuleee astuleee 3445
2010-09-16 14:09 astuleee
Nes burokėliai dar šviežutukai smile
M
marte 430
2010-09-16 15:00 marte
aš vakar dariau sūrį pagal jūsų(nebežinau kieno smile )receptuką.Gavosi liuks,per pusryčius pusę suvalgėm.Jokios rūgšties nesijaučia smile tik aš vaisių per daug(slyvų)pridėjau,tai truputį minkštokas buvo,bet vistiek l skanus smile Ačiū už receptuką
dianaaa dianaaa 1637
2010-09-16 15:36 dianaaa
Taigi reikės: 4 kg nevirtų burokėlių, 1 kg pomidorų, 1 kg svogūnų, 0,5 kg paprikų, 200 g česnako, 200 g cukraus, 2 valg.š druskos, 200 g acto 9 proc. , 0,5 l aliejaus. Nevirtus burokėlius sutarkuoti kuo stambesne tarka, pomidorus supjaustyti kubeliais (arba galima dėti pomidorų padažo), paprikas supjaustyti kubeliais, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti, viską sudėti į puodą, išspausti česnakus, sudėti druską, cukrų, supilti aliejų ir troškinti apie 1,5 val. Prieš baigiant supilti actą. Pastaba: burokėlius reikia kuo stambiau sutarkuoti, nes kitaip ištiš kol 1,5 val. troškinsis
Nu labai skanu žinokit, gavosi 12 puslitriukų
Elste Elste 27356
2010-09-16 15:43 Elste 2011-09-11 06-57

dianaaa rašė: Taigi reikės: 4 kg nevirtų burokėlių, 1 kg pomidorų, 1 kg svogūnų, 0,5 kg paprikų, 200 g česnako, 200 g cukraus, 2 valg.š druskos, 200 g acto 9 proc. , 0,5 l aliejaus. Nevirtus burokėlius sutarkuoti kuo stambesne tarka, pomidorus supjaustyti kubeliais (arba galima dėti pomidorų padažo), paprikas supjaustyti kubeliais, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti, viską sudėti į puodą, išspausti česnakus, sudėti druską, cukrų, supilti aliejų ir troškinti apie 1,5 val. Prieš baigiant supilti actą. Pastaba: burokėlius reikia kuo stambiau sutarkuoti, nes kitaip ištiš kol 1,5 val. troškinsis
Nu labai skanu žinokit, gavosi 12 puslitriukų

labai didelis kiekis.
Kaip čia išskaičiuot kokiam vienam puslitriukui (nu litrukui daugiausia) smile
Tininga Tininga 50021
2010-09-16 15:54 Tininga 2011-09-11 06-57

Elste rašė: Kaip čia išskaičiuot kokiam vienam puslitriukui (nu litrukui daugiausia) smile

Elste, ir tu dar klausi tokių keistų klausimų? smile Viską padalini iš 6 ir gausi savo litruką smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui