pasakysiu ir aš jums vieną receptuką.Tai padažiukas prie mėsos,žuvies.Mano mama ir sūnus tai valgo sūriu ir juoda duona.
Tai va reikia slyvų,bet kokių.Tikrai viską darau iš akies,beje tą padažą sugalvojau pati ,tai ir normos "pagal skonį".Slyvas nuplaunu ir išimu kauliukus.Įdedu 1-2 aštrias paprikas (čia kaip kas mėgsta),Baklažanų (nebūtinai) Tada su mėsmale viską permalu.Galima ir su blenderiu,bet sunkiai odelės susitrina.Užkaičiu puode ir kokias 15-20 min verdu ant mažos ugnies.Kol verda slyvos nulupu 1-2 galvas česnako ir jį smulkiai sukapoju.Kai slyvos jau bus pavirę 15-20 min supilu česnaką ir paverdu dar kokias 5 min.Tada įdedu pipiro (malto) čiobrelio,baziliko,salierų (kokių tik turiu žalumynų smulkiai supjaustytų) ,cukraus (čia jau kaip mėgstat -rūgščiaau arba saldžiau.Man patinka toks saldžiarūgštis.tiesiog ragaukite)ir dar 5 min paverdu.Viskas .Dedu į stiklainius ,bet žiemos jie sulaukia sunkiai
Buna ištisinės ekspedicijos į sandėliuką ir mano šeimyna jį valgo su viskuo