IlonaD rašė: Elste rašė: aš tai jau kelintą savaitgalį obuolių pyragą kepu. Paprastą ir greitą
Ale lygiai taip pat paprastai ir super greitai dingsta
Paėmi tik vieną gabalėlį atrodo, o tik žiū... viso gabalo ir nėra
skarda tuščia... blizga... lyg nieko joje ir nebuvo. Tik kvapas virtuvėje išduoda, kad kažko skanaus čia būta
Pasakok :) reikės bobulytei prakept, gal taviškis nebus pusžalis
nu gi va taip darau
ale kiekių tai tiklsių tikrai nežinau, viską dedu iš akies. Miltų ir cukraus po kruopelytę tikrai neskaičiavau
Paimu bliūdą, įdedu maždaug pusę pakelio sviesto, su šauktu sugnaibau jį. Tada įpilu maždaug keturis šaukštus cukraus, vanilinio sukraus šiukšteliu iš pakelio ir trinu su sviestu. Biski pertrynus, įmušu kokius keturis kiaušinius (nu tipo kiek cukraus šaukštų, tiek kiaušinių) ir taip po vieną mušdama vis išmaišau. Tada maždaug pusę stiklinės grietinės paimu, į ją įberiu kepimo miltelių iš akies, permaišau ir tada suverčiu į tą bliūdą su tešla. Pamaišau, pamaišau, tada dedu miltus, nu taip po biski šliukšteliu, pamaišau, šliukšteliu pamaišau. Kol gaunasi tokia tiršta tešla, bet dar šauktu gali maišyti. Tada nulupu kelis obuolius, supjaustau ir sumetu į tešlą, permaišau.
Skardelę ištiesiu kepimo popieriumi, suverčiu tešlą ir įkaitintą orkaitę maždaug pusvalndžiui.
Skanu dar šiltas su pienu, niam niam