Kulinariniai receptai

2010-12-23 15:14 seimosdziaugsmas 2011-09-11 07-09

Elvusia rašė: Sunku pasakyt. Tai - nelyginama.

As kiekvienais metais bandau vis kazka naujo.
Pernai nelabai man pavyko.
Uzpernai tai buvo nebloga :)), tai as ja gal kokia valanda kepiau atvira, be folijos, ir karts nuo karto apslakstydama raudonu vynu. Tada ja buvau prikimsusi vien tik obuoliu.
Tai tada ant stalo ji ilgai neuzsibuvo.
Del kietumo, tai itakos turi ir jos amzius. As perku is parduotuves ir pagal tai kaip ji atrodo, nemoku nustatyti jos amziaus. O gal ir neina. Bet gal kas pastoviai dirba su zasies produktais, tai manau gal galetu pasakyti.
Siais metais , va tuoj eisiu :)), bandysiu pamirkyti marinate. Dar nezinau kokiame :), bet va kazkaip taip sumasciau kad reiketu pabandyti, nes sausai itrynus , nelabai daeina giliau.
amadina22 amadina22 19757
2010-12-23 15:49 amadina22 2011-09-11 07-09

Elvusia rašė:

IlonaD rašė:

Elvusia, čia tavo šventiniai pietūs bus, ar ne? smile smile

smile smile
Aga :)
Tiesiog, reikia išsisaugoti kompe, ir kai prisireikia, pasižiūrėti.
Visiems gyvenimo atvejams :))


Profesionalas yra profesionalas. Nieko čia nepridursi.
2010-12-23 17:53 seimosdziaugsmas
www.o-kaip.lt/maistas/kaip-kepti-zasi.html
Zasu tema :)
Galima ir alu pavartoti kepant.
edute edute 2671
2010-12-24 10:54 edute
HELP,
Nemoku saldumynu kepti, bet vat Kaledoms bandau. Ir turiu skubiu klausimu:
1-Jei neturiu cukraus pudros, tai ar galeciau ja pasidaryti cukru maldama kavamaleje?
2-Kiausinio baltymo ir cukraus pudros glajus turi buti kokio tirstumo?
3-O glajus su pabarstukais ant sausainiu tepama ir beriama iskepus sausainiams? ir su glajum jie nebekepami?
Aciu
vovere vovere 25997
2010-12-24 11:27 vovere
galite cukrų sumalti, bus cukraus pudra, mano mama taip darydavo
Byla Byla 12118
2010-12-24 13:07 Byla 2011-09-11 07-10
[quote:6a25345dee]2-Kiausinio baltymo ir cukraus pudros glajus turi buti kokio tirstumo?
3-O glajus su pabarstukais ant sausainiu tepama ir beriama iskepus sausainiams? ir su glajum jie nebekepami? [/quote]
1. -tokio tirštumo ,kaip tiršta girtinė, kad nenuvarvėtų nuo sausainuko,
2.- tepama ir beriama jau iškepus, tik dar ant nevisiškai atvėsusio. nes jei bus labai karštas-tai glajus praskys ir nuvarvės, o jei jau visiškai atšalęs-ilgiau stings. nebekepami.
edute edute 2671
2010-12-24 13:38 edute
Aciu smile
urtele urtele 13511
2010-12-24 16:36 urtele 2011-09-11 07-10

Byla rašė: 1. -tokio tirštumo ,kaip tiršta girtinė, kad nenuvarvėtų nuo sausainuko,
2.- tepama ir beriama jau iškepus, tik dar ant nevisiškai atvėsusio. nes jei bus labai karštas-tai glajus praskys ir nuvarvės, o jei jau visiškai atšalęs-ilgiau stings. nebekepami.

O kiek reikia dėti baltymų ir cukraus pudros? koks maždaug santykis? Ar nereikia dėti rūgščios druskelės? smile . Dukružė prigamino žmogiukų, angeliukų, taip norisi paspalvinti. smile
2010-12-24 17:29 vvirginija1 2011-09-11 07-10

urtele rašė: Ar nereikia dėti rūgščios druskelės? smile .
Reikia..skonis bus geresnis
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-26 10:16 Elvusia
Petronele, išmėginau kepti įdarytą žuvį. Prisimeni, buvai įdėjus nuorodą :)
Žinoma, nedėjau jokių jūros gėrybių. Padariau pagal save.
Išėmiau tik pagrindinį kaulą ( mano šeima nevalgo žuvies kotletų). Pridėjau morkų, obuolių, saliero ir kokoso pieno. Užbėriau fermentiniu sūriu.
Šalia iškepiau bulvytes.
Pasižiūrėk, atrodo visai gardžiai.
Tuoj, einam pietauti. Valgysim karštą. Iškepta prieš kelias minutes :)
Bet, manau, lygiai taip pat galima patiekti ir šaltą - kaip stalo puošmeną :)
Byla Byla 12118
2010-12-26 14:25 Byla 2011-09-11 07-10

urtele rašė:

Byla rašė: 1. -tokio tirštumo ,kaip tiršta girtinė, kad nenuvarvėtų nuo sausainuko,
2.- tepama ir beriama jau iškepus, tik dar ant nevisiškai atvėsusio. nes jei bus labai karštas-tai glajus praskys ir nuvarvės, o jei jau visiškai atšalęs-ilgiau stings. nebekepami.

O kiek reikia dėti baltymų ir cukraus pudros? koks maždaug santykis? Ar nereikia dėti rūgščios druskelės? smile . Dukružė prigamino žmogiukų, angeliukų, taip norisi paspalvinti. smile

Žinokite, tikrai nežinau. Nebeatsimenu. Mano močiutė darydavo viską iš "akies" ... smile Ir tekdavo ilgai ir nuobodžiai piešti visokius grybukus, gaidelius, voveryte, riešutėlius... Gamindavo saldumynus vestuvėms. Tekdavo padėti. Tai buvo seniai.
Petronele Petronele 18331
2010-12-26 15:21 Petronele 2011-09-11 07-10

Elvusia rašė: Petronele, išmėginau kepti įdarytą žuvį.

Ai nai nai, kaip skaniai atrodo :) ( ir meduoliukai) Tai ten tik kaulą ir tereikia išimt, nereikia kotletų.
O aš su jūros gėrybėm Kūčioms iškepiau. Karpį. Rizikavau, nes nebuvau įsitikinus ar mano šeimyna valgys tas gėrybes, bet maniškiai ne tokie konservatyvūs, pasirodo, -neliko nė gabaliuko :) Tik kadangi buvo patiektas kaip pirmas patiekalas, tai paskui likusius 11 labai sunku buvo sutalpint pilve :) Liuks receptas, bandysiu ir dar kada.
Mano be bulvyčių.
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-26 15:29 Elvusia 2011-09-11 07-10

Petronele rašė: Tai ten tik kaulą ir tereikia išimt, nereikia kotletų.

smile
Nu geras smile Beje, aprašymo tada net neskaičiau. Tik paveiksliuką pažiūrėjau. Todėl galvojau, kad reikia paruošti kaip farširuotą.
Na, labai gardžiai atrodo tavo karpis. Tikiu, kad buvo skanu. Su daržovėmis, beje, irgi labai liuks gavosi.
Tik padariau klaidą - nors bulvytės ir mažos, bet jos orkaitėje kepa ilgiau nei žuvis. Todėl bulvėms dar būtų reikėję kelių minučių.

Žinai, kokios mes šaunuolės. Ania?
O meduoliukus mano be penkių minučių martelė kepė
urtele urtele 13511
2010-12-26 15:37 urtele 2011-09-11 07-10

Byla rašė: piešti visokius grybukus, gaidelius, voveryte, riešutėlius... Gamindavo saldumynus vestuvėms.
Dėjom vieną baltymą ir 3 šaukštus cukraus pudros, 1 šaukštelį rugščios druskos. Sunkokai kietėjo. Gal reikėjo ilgiau baltymus plakti? smile
Petronele Petronele 18331
2010-12-26 15:58 Petronele 2011-09-11 07-10

urtele rašė: Gal reikėjo ilgiau baltymus plakti? smile

Bėda ta, kad kaip tik plakt jų ir negalima - trint reikia. O rūgštelės ne per daug buvo? Man kelių kruopelių pilnai užtenka :)
Petronele Petronele 18331
2010-12-26 16:01 Petronele 2011-09-11 07-10

Elvusia rašė: Žinai, kokios mes šaunuolės. Ania?
Tu tai tu, kas nežino, kad gamint moki, o vat aš tai su ta žuvim pati save praspjoviau smile

Elvusia rašė: O meduoliukus mano be penkių minučių martelė kepė
Eik tu sau, žiūrėk jau ir anūkais gal greit džiaugsies smile
urtele urtele 13511
2010-12-26 16:14 urtele 2011-09-11 07-10

Petronele rašė: plakt jų ir negalima - trint reikia. O rūgštelės ne per daug buvo?
ir kas galėjo pagalvot, kad trint? Skaičiau internete, kad suktu mediniu šaukštu, tada pagalvojau atsilikėliai, neturi miksterio. Viskas aišku. Gal meduoliai saldūs, kad nesijautė rugštumas. smile
Petronele Petronele 18331
2010-12-26 20:07 Petronele 2011-09-11 07-10

urtele rašė: Skaičiau internete, kad suktu mediniu šaukštu, tada pagalvojau atsilikėliai, neturi miksterio.

smile smile Nu tikrai, duonai kept jau duonkepes išrado, o liukrai, matai, be medinio šaukšto kol kas nieks daugiau netinka. Balanos gadynė kažkokia :)
I
IlonaD 6943
2010-12-27 14:30 IlonaD
Ką gaminsite naujų metų vakarui?
Po Kalėdų (t.y. po Kalėdrų persivalgymo) kaip ir nieko nebesinori, bet kartu ir kažko išskirtinio norisi.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui