2011-04-19 13:12
Petronele
2011-09-11 07-19
Upss, visos viltys į tave, o tai jau pradėjau abejot, gal aš skanios bulkos nesu ragavusi :)))
Brioche keksiukai su razinomis
Water Roux
Trumpai tariant, tai užplikyti miltai. Tešlai jis priduoda purumo ir ji ilgiau išlieka minkšta.
15 g miltų
80 g pieno
Gerai išmaišyti miltus su pienu ir pakaitinti iki 65 laipsnių. Temperatūrą galima nustatyti iš akies: iš pradžių masė sutirštėja iki kisieliaus, maždaug po minutės dar labiau sutirštėja ir pradeda atlipinėt nuo puodo dugno. Viskas, water roux gatavas. Uždengiam maistine plėvele ir paliekam aušti.
Tešlai
Visas Water Roux
335 g miltų
8-9 g sausų mielių arba 25-27 šviežių
60 g cukraus (kas mėgsta saldžias bandeles, įdėkit daugiau)
2 kiaušiniai
2 tryniai
100 g sviesto
porą žiupsnelių druskos
60 g razinų
50 g obuolių ar apelsinų sulčių (razinoms išmirkyti)
Aptepimui
1 kiaušinis
20 g pieno
Miltus, Water Roux, kiaušinius ir mieles (jei šviežios prieš tai truputį pakildinti ištirpinus šiltam piene) išmaišyti ir minkyti 5 min. Galima virtuviniu kombainu ar mikseriu.
Suberti druską ir cukrų. Minkyti dar 5 min.
Sudėti kubeliais susmulkintą sviestą (kambario temperatūros). Minkyti dar 10-15, kol tešla pasidarys vientisa, glotni ir "atlipinės" nuo indo sienelių.
Paliekam tešlą 30 min pailsėti. Tuo metu užpilam razinas sultimis ir paliekam brinkti.
Po pusvalandžio sultis nupilam, razinas truputį nusausinam, apvoliojam miltuose ir įminkom į tešlą.
Iš tešlos darom virveles, susukam ir sudedam į formeles (prieš tai suteptas sviestu)
Paliekam kilti 1-1,5 val. Tešla turi pakilti dvigubai.
Kiaušinį išplakam su 20 g pieno, aptepam keksiukus.
Dedam į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę, sumažinam temperatūrą iki 180 laipsnių, o orkaitės apačioje pastatome indą su vandeniu. Kepam 15 min.