Depardje šokoladinis pyragas
Produktai 22 cm skersmens formai.
Tešlai:
160 g miltų
4 v.š. sviesto
1 trynys
2 v.š. cukraus (galima dėti vos žiupsnį, nes šokoladinė dalis labai saldi)
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
25 g šalto vandens
Įdarui:
80 ml pieno
200 ml riebios grietinėlės
200 ml tamsaus šokolado (bet galima ir pieniško, jei esat mėgėjos)
2 kiaušiniai + 1 baltymas
cukraus pudra papuošimui
Į dubenį prasijoti miltus, druską, kepimo miltelius. Įdėti cukraus, gabalėliais supjaustytą šiltą sviestą, trynį ir 25 g šalto vandens. Suminkyti tešlą į kamuolį, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvan 1 val.
Pieną su grietinėle užvirinti. Sudėti gabalėliais sulaužytą šokoladą. Truputį atvėsinus sudėti išplaktus kiaušinius su baltymais. Gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti, iškloti formos dugną ir sieneles. Uždengti tešlą popieriumi, priberti iki pat kraštų pupelių (kad kepinys neiššokinėtų pūslėmis, o ir sienelės liktų tiesios). Kepti kol parausvės 20 min 200 laipsnių tempereatūroje. Pašalinti popierių su pupelėm.
Supilti šokoladinę masę ir kepti dar 15 min. Pyrago vidurys turi būti iki galo neiškepęs.
Pilnai atšaldyti, geriausia šaldytuve ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekiamas šaltas.
O su ledais iš vis kaifas