Kulinariniai receptai

2011-08-07 22:19 vvirginija1
Kažkur pernai buvo receptukai patiekalų iš šparaginių pupelių, ieškau, ieškau, bet matyt blogai ieškau smile
urtele urtele 13511
2011-08-07 22:30 urtele 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė: Kažkur pernai buvo receptukai patiekalų iš šparaginių pupelių, :
Čia gal kur Loretos skanavo?
tax.lt/postx9745-0-6520.html
Rimzy Rimzy 1205
2011-08-08 12:26 Rimzy 2011-09-11 07-26

IlonaD rašė: Pasidalinsiu tokiu bais skaniu dalyku:

Maždaug lygiomis dalimis pasiruošiam
morkų
salierų (galima lapinių, galima šakninių)
porų
petražolių
česnakų
ir dar bile kokių prieskoninių žolių.

Viską sumaliau per mėsmalę, truputį padruskinau, sudėjau į stiklainius ir truputuką užpyliau aliejaus.

Nerealus prieskonių mišinys gaunasi - ir mėsyčių marinavimui, ir sriuboms, ir troškiniams.
Kvapas labai geras ir skonis geras, visas namas užkvimpa.
Praktiškai jokių kitokių prieskonių nebenaudoju.
Buvau pasidarius, tik dar smulkiai pjaustytų pomidorų dėjau, tinka visur vietoj vegetos. Dėl išlaikymo, tai sudėjau į iškaitintus stiklainius (nedidelius, kad atidarytas kuo greičiau susinaudotų), tai išlaikė nuo vasaros iki kito pavasario.
I
IlonaD 6943
2011-08-10 09:37 IlonaD
Rimzy, dėkui, pabandysiu :)
O kur laikote tuos stiklainius - šaldytuve ar rūsyje?
I
IlonaD 6943
2011-08-10 09:46 IlonaD
Anais metasi buvo klausimas, kur panaudoti čili pipirus.
Radau labai neblogą receptuką:

20 pipiriukių supjaustome plonais žiedeliais + smulkiai pjaustytas svogūnas + česnakas (irgi pasmulkintas į kokias 4-5 dalis).
Marinatui - 2 stiklinės 5proc. acto + 2 šaukštai cukraus + 2 šaukštai druskos + lauro lapas, pipirai.
Marinatą užvirinti, atvėsinti.

Į stiklainius prigrūsti pipiriukų, užpilti marinatu, užsukti ir parą palaikyti šaldytuve.

Actą naudoju 9proc. tik atskiedžiu šiek tiek, o pipirai pas mane kažkokie žali šiais metais, gal dar paraudonuos, bet darau su žaliais.

Prie bet kokios mėsytės labai tinka tiems, kas mėgstate aštriau.
tiga tiga 2272
2011-08-10 11:58 tiga
IlonaD, o kokį Jūs naudojate aliejų, nes nuo jo irgi daug kas priklauso.
ir dar nesuprantu-kaip su tais pomodorais. Juk iš jų iškart skystis eina. Jei nieko nekaitinat, tai kaip tada išsilaiko, negenda, nepelija smile Mane šis Jūsų receptukas labai sužavėjo, nes tuo labiau, kad visko turiu iš savo daržo. Dar būkite kantri ir man išaiškinkite, kaip tos lygios dalys gaunasi, nes juk česnakų nepridėsi tiek kiek morkų, o salierų imate šaknis ar lapus?
I
IlonaD 6943
2011-08-10 12:08 IlonaD 2011-09-11 07-26

tiga rašė: IlonaD, o kokį Jūs naudojate aliejų, nes nuo jo irgi daug kas priklauso.
ir dar nesuprantu-kaip su tais pomodorais. Juk iš jų iškart skystis eina. Jei nieko nekaitinat, tai kaip tada išsilaiko, negenda, nepelija smile Mane šis Jūsų receptukas labai sužavėjo, nes tuo labiau, kad visko turiu iš savo daržo. Dar būkite kantri ir man išaiškinkite, kaip tos lygios dalys gaunasi, nes juk česnakų nepridėsi tiek kiek morkų, o salierų imate šaknis ar lapus?


1. Aliejų naudojų paprastą, saulėgrąžinį, jei tuo momentu turiu alyvuogių, naudoju jį, tik ne visi alyvuoginiai man patinka, kai kurių kvapas, tai fui.
2. Su pomidorais dar nedariau, bet man atrodo, juos tiesiog smulkiai supjaustyti ir įmaišyti
smile
3. Lygios dalys - čia abstrakti sąvoka smile, viską dedu "iš akies", ko tuo momentu prisirenku iš daržo :). Na, glėbiuką petražolių, panašų glėbiuką salierų, panašų glėbiuką porų. Česnako dedu kokias 5-6 nemažas galvas. Morkų net nežinau, malant vis įmaišau, kad jų matytųsi ir tiek.
Dabar malu salierų stiebus su lapais, nes galviniai dar maži kažkokie.
Vienžo, eksperimentuokite ir atrasite savo aukso vidurį :)
Dar galima kartu primalti kokio raudonėlio, baziliko - tikrai nepamaišys.
Petronele Petronele 18330
2011-08-10 12:35 Petronele 2011-09-11 07-26
O aš pernai dariau padažiuką prie mėsos su slyvom. Labai skanus buvo, man atrodo tax'e ir radau, bet neišsisaugojau ir visai nepamenu kas ten dar buvo dėta.
I
IlonaD 6943
2011-08-10 12:38 IlonaD 2011-09-11 07-26

Petronele rašė: O aš pernai dariau padažiuką prie mėsos su slyvom. Labai skanus buvo, man atrodo tax'e ir radau, bet neišsisaugojau ir visai nepamenu kas ten dar buvo dėta.


Prašom greitai prisiminti, nes slyvų padažiukai prie mėsos turėtų būti labai skanu :)
Ulita Ulita 1818
2011-08-10 12:38 Ulita
aš irgi pasigaminau du nedidelius stiklainiukus, pradžiai.
Proporcijų nesilaikiau, dejau iš akies, arba tiek kiek ko turejau.
Vakar išbandžiau. Labai skubejau, reikejo greit. Tai išsiviriau makaronų ir apkepiau su šaukštu šio mišinio. Šeimyna liko patenkinta. smile
Ulita Ulita 1818
2011-08-10 12:40 Ulita 2011-09-11 07-26

Petronele rašė: O aš pernai dariau padažiuką prie mėsos su slyvom. Labai skanus buvo, man atrodo tax'e ir radau, bet neišsisaugojau ir visai nepamenu kas ten dar buvo dėta.

kažkur yra receptas šioje temoje. jeigu kuri surasite, noresiu ir aš.
pernai dariau. liuks buvo.
Ačiū Petronele, kad priminei.
amadina22 amadina22 19757
2011-08-10 12:40 amadina22
O man patinka keptos žalios cukinijos. Supjaustai, truputį aliejaus ir kepi. Pigiai ir greitai. IKI - 4 Lt/kg.
Aradija Aradija 10364
2011-08-10 12:45 Aradija
o ka daryti iš pomidoru? smile
Tininga Tininga 50021
2011-08-10 13:24 Tininga 2011-09-11 07-26

Aradija rašė: o ka daryti iš pomidoru? smile
Galima marinuoti, galima pomidorų padažo pasidaryt.
Aradija Aradija 10364
2011-08-10 13:32 Aradija 2011-09-11 07-26

Tininga rašė:

Aradija rašė: o ka daryti iš pomidoru? smile
Galima marinuoti, galima pomidorų padažo pasidaryt.

marinuoti tingiu, o kaip tas padažas darosi? smile
wirgina wirgina 5887
2011-08-10 13:40 wirgina 2011-09-11 07-26

Aradija rašė:

Tininga rašė:

Aradija rašė: o ka daryti iš pomidoru? smile
Galima marinuoti, galima pomidorų padažo pasidaryt.

marinuoti tingiu, o kaip tas padažas darosi? smile


Ir paprasta ir skanu :
pomidorus blanširuoti, nuimti odelę . Aš į litrinį stiklainį dėjau arbatinį šaukštelį su kaupu druskos, keletą skiltelių česnako ir iki viršaus prikroviau pomidorų. Didoko puodo dugne patiesiau ranšluostį, sudėjau pilnus stiklainius , pripilti į puodą vandens, kad liktų tik stiklainio kakliukas virš vandens ir kaitinti ant silpnos ugnies... kol pomidorai išskiria savo sultis. Vanduo katile neužverda. Na ir belieka stiklainius uždaryti ... Fantastiški pomidorai savo sultyse smile
Tininga Tininga 50021
2011-08-10 13:40 Tininga 2011-09-11 07-26

Aradija rašė: o kaip tas padažas darosi? smile
Aš darau taip: nuplikytus pomidorus nulupu, truputį pasmulkinu, sumalu blenderiu, įdedu patinkančių prieskonių (galima svogūno, česnako, paprikos, taip pat ir aitriosios - šiuos priedus geriau sumalti prieš dedant pomidorus, - pipirų, druskos, šiek tiek cukraus), - pagal skonį. Sukaitinu gerai - iki užvirimo; jei norisi tirštesnio - galima susidariusių sulčių nusemti. Ir į stiklainius.
Aradija Aradija 10364
2011-08-10 13:44 Aradija
bet stiklainius itariu reikia kaitinti ir bla bla bla visa ta ..... fui kaip nekenciu to terliojimosi smile kazin yra koks nors budas apsieiti be visos tos valakitos? smile
Petronele Petronele 18330
2011-08-10 13:45 Petronele 2011-09-11 07-26

Aradija rašė: kazin yra koks nors budas apsieiti be visos tos valakitos? smile

Aišku: pomidorus suvalgai šviežius, o konservų prekybos centre nusiperki smile
Tininga Tininga 50021
2011-08-10 13:47 Tininga 2011-09-11 07-26

Aradija rašė: bet stiklainius itariu reikia kaitinti ir bla bla bla visa ta ..... fui kaip nekenciu to terliojimosi smile kazin yra koks nors budas apsieiti be visos tos valakitos? smile
Aš pripildytų stiklainių nekaitinu. Prieš pildama į juos padažą, galima sakyti, pašildau 10-15 min. kokių 100 laipsnių orkaitėj. Na, ir dezinfekuojasi, ir nebijau, kad suskils pilant karštą tyrę. Na, nėra čia daug valakitos, tikrai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui