Kulinariniai receptai

B
beklaidu 307
2011-08-18 10:43 beklaidu 2011-09-11 07-26

ram-une rašė: Dukriuko gimtadieniui pasistengiau

5 kg tortukas gavosi :D


Grožybė!!! smile Nesu tokio mačiusi. Super. Ar ta lėlytė valgoma?
Elste Elste 27356
2011-08-18 10:44 Elste 2011-09-11 07-26

upss rašė:

Elste rašė: nu kaip noriu Jurao kukurūzų kalno...


Elste, ar jau dareisi tą kalną? smile

neaa smile irisų neradau, o paskui jau ir noras praėjo, kitokių sladoščių nusipirkau ir prisivalgiau smile
Elste Elste 27356
2011-08-18 10:44 Elste 2011-09-11 07-26

Petronele rašė:

ram-une rašė: Dukriuko gimtadieniui pasistengiau

Super smile
Pamokink tokį vaisių medį pasidaryt, a smile

man irgi jis laaabai patiko smile O iš ko ten tas kamienas smile gal poras koks smile
blackgate blackgate 3815
2011-08-18 10:45 blackgate 2011-09-11 07-26

ram-une rašė:

5 kg tortukas gavosi :D
]

Kaip visada kažkas nerealaus, tikra menininkė-kulinarė.
Rolanda Rolanda 6896
2011-08-18 10:46 Rolanda
Koks gražus vaisių medis!!!!!!!!!!!!!!! smile Auksarankė ir fantaziją turit!
Elste Elste 27356
2011-08-18 10:47 Elste 2011-09-11 07-26

beklaidu rašė:

ram-une rašė: Dukriuko gimtadieniui pasistengiau

5 kg tortukas gavosi :D


Grožybė!!! smile Nesu tokio mačiusi. Super. Ar ta lėlytė valgoma?

manau, kad ne - ten barbė įsmeigta į tortą, tik sijonas gal valgomas smile
ram-une ram-une 369
2011-08-18 11:00 ram-une
Aciukas :D

apie tortą : lėlė tikra įsmeigta į tortą . pagrindas ir sijonas-valgomi :) barbės palaidinė-taip pat :) Lėlę išnarstai pererpus ,,apvelki " palaidine ir be kojų įsmeigi į suteptą tortą,o jau tada puoši.

o vaisių medžiui turiu tokį medinį stovą (atrodo kaip diiidelis smeigtukas ) ant viršūnės stovo užmauni bumbulą,kuris padarytas iš ilgo šieno suvyto su tvirta juostele.Tada jau bambukinių iešmelių ir dantų krapštukų reik-jais perverti vaisiai tvirtinami -įsmeigiami į tą bumbulą. Tarpai tarp vaisių,kad nesišviestų bumbulas,maskuojami su braškių lapais ir vynuogėmis,trešnėmis ar braškėmis. O stovo kotą paslepiu po porų (arba pavasary narcizų ) lapais

va ir viskas :) vėliau galėsiu įdėt medinio stovo ir bumbulo foto ,jei domina :)
dabar ,atseit ,atostogauju ;)

Tik vaisių medžio iš vakaro daryt negalima-perdurti vaisiai juoduoja,o ir braškių lapeliai nuvysta, tai viską tenka smaigstyt prieš pat baliuką :)
2011-08-18 12:10 vvirginija1 2011-09-11 07-26

upss rašė:

Elste rašė: nu kaip noriu Jurao kukurūzų kalno...


Elste, ar jau dareisi tą kalną? smile
Aš dariau..... smile Nu skanus žaltys...turėjau svečių vakar tai sušveitėm visą kalną. Kaip kokios sėmkos, atsitraukt neįmanoma smile
KJurate KJurate 6546
2011-08-18 12:13 KJurate
Labai prašau to stovo foto, kol dar neišpuoštas :) noriu pasidovanoti idėją :) smile
Petronele Petronele 18330
2011-08-18 12:16 Petronele 2011-09-11 07-26

ram-une rašė: Tik vaisių medžio iš vakaro daryt negalima-perdurti vaisiai juoduoja,o ir braškių lapeliai nuvysta, tai viską tenka smaigstyt prieš pat baliuką :)

Man iš vis kosmosas kaip jie, tokie sunkūs, ant smeigtukų laikosi.
Lauksim stovo foto, kartu su šieno kamuoliu, jei galima :)
Elste Elste 27356
2011-08-18 12:17 Elste 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė:

upss rašė:

Elste rašė: nu kaip noriu Jurao kukurūzų kalno...


Elste, ar jau dareisi tą kalną? smile
Aš dariau..... smile Nu skanus žaltys...turėjau svečių vakar tai sušveitėm visą kalną. Kaip kokios sėmkos, atsitraukt neįmanoma smile

vat grynos siemkos, kol nepabaigi, nenulipi nuo to kalno smile
ech... eisiu ieškot irisų, gal pavyks pasidaryt smile
Petronele Petronele 18330
2011-08-18 12:22 Petronele 2011-09-11 07-26

Elste rašė: ech... eisiu ieškot irisų, gal pavyks pasidaryt smile

Pasidaryk pati karamelę, tikrai ne prasčiau gaunasi, tik konservantų mažiau :)
Elste Elste 27356
2011-08-18 12:33 Elste 2011-09-11 07-26

Petronele rašė:

Elste rašė: ech... eisiu ieškot irisų, gal pavyks pasidaryt smile

Pasidaryk pati karamelę, tikrai ne prasčiau gaunasi, tik konservantų mažiau :)

aga, atsimenu vaikystėj darydavom irisus (tik jie gi ne karamelė) smile
karamelę irgi darydavom - į šaukštą cukraus įpildavom dar vandnes ir šauktą ant dujinės laikydavom, kol išsilydo cukurs ir ruduoti pradeda, tada ant popieriaus išpildavom, degtuką įkišdavom ir laukdavom kol sustengs. Va ir ledinukais buvo smile
O irisus jeigu, tiksliai atsimenu, darydavom taip: 18 šaukštelių cukraus, sviesto riekelė ir grietinės tai va neatsimenu kiek tiksliai smile gal šaukštas. Viską pamaišom metalinėj lėkštutėj ir ant dujinės maišnat kaitinam, kol paruruoja ir kietėti pradeda. Tada nuimam ir padedam ataušti. O tada jau kabinam šauktuku taip sukdami jį, kad apsivyniotų ta irisų masė ir čiulpiam. Pasidarę tokius irisus eidavom "Labanakt vaikučiai" žiūrėt. Užtekdavo to šaukšto visiems multikams smile
blackgate blackgate 3815
2011-08-18 12:38 blackgate
O mes atsimenu darydavom gogel mogel iš kiaušinių trynių. Nu kaip ten skanu galėdavo būt, neįsivaizduoju. smile smile Aišku ir vištos naminės buvo, o dabar nieku gyvu tokio nesupenėtų. smile
Petronele Petronele 18330
2011-08-18 12:42 Petronele 2011-09-11 07-26

Elste rašė: (tik jie gi ne karamelė)
Nesismulkinam :)

Elste rašė: O irisus jeigu, tiksliai atsimenu, darydavom taip: 18 šaukštelių cukraus, sviesto riekelė ir grietinės tai va neatsimenu kiek tiksliai smile gal šaukštas. Viską pamaišom metalinėj lėkštutėj ir ant dujinės maišnat kaitinam, kol paruruoja ir kietėti pradeda. Tada nuimam ir padedam ataušti. O tada jau kabinam šauktuku taip sukdami jį, kad apsivyniotų ta irisų masė ir čiulpiam. Pasidarę tokius irisus eidavom "Labanakt vaikučiai" žiūrėt. Užtekdavo to šaukšto visiems multikams smile

Ne, mes pirmiausia cukrų keptuvėj ištirpindavom, tada sviestą ir paskui grietinės dar įdėdavom. Jokiu būdu ne atvirkščiai. Kaip jums tas cukrus ir išsilydydavo. smile
O proporcijos buvo: 200g cukraus, 200g sviesto, o grietinės tiksliai net nepamenu kiek, dabar dedu "pagal skonį" - porą šaukštų - ir užtenka.
Kondensovkės gali vietoj grietinės įdėt, ot skaniai turėtų gautis smile
Elste Elste 27356
2011-08-18 12:51 Elste 2011-09-11 07-26

blackgate rašė: O mes atsimenu darydavom gogel mogel iš kiaušinių trynių. Nu kaip ten skanu galėdavo būt, neįsivaizduoju. smile smile Aišku ir vištos naminės buvo, o dabar nieku gyvu tokio nesupenėtų. smile

man ir vaikystėj tokio nesupenėdavo, feeek smile
Elste Elste 27356
2011-08-18 12:53 Elste 2011-09-11 07-26

Petronele rašė: Ne, mes pirmiausia cukrų keptuvėj ištirpindavom, tada sviestą ir paskui grietinės dar įdėdavom. Jokiu būdu ne atvirkščiai. Kaip jums tas cukrus ir išsilydydavo. smile
O proporcijos buvo: 200g cukraus, 200g sviesto, o grietinės tiksliai net nepamenu kiek, dabar dedu "pagal skonį" - porą šaukštų - ir užtenka.
Kondensovkės gali vietoj grietinės įdėt, ot skaniai turėtų gautis smile

ale va tikrai, ir nepagalvojau smile nu su kondensovkę tikrai turėtų būt skanu smile
ką aš žinau - viskas ten išsilydidavo, viską sumaišydamo iš karto ir tą makaliūzė kaitindavom. Jeigu norėdavom tokio panašiau į karvutę, tai mažiau pakaitindavom, tik kol pagelsdavo gražiai, tada tampydavosi. Bet aš kai karvutės nemėgstu (man tai patys baisiausi saldainiai), tai kaitindavau iki tamsiai rudos, tokie man skaniausi būdavo. smile
blackgate blackgate 3815
2011-08-18 12:57 blackgate 2011-09-11 07-26

Elste rašė:
man ir vaikystėj tokio nesupenėdavo, feeek smile

O mums tai būdavo skaniausias "kremas", dar šiltus kiaušinius atsinešam, atskiriam baltymus nuo trynio, ir plakam su cukrum. smile smile smile
urtele urtele 13511
2011-08-18 13:04 urtele 2011-09-11 07-26

Elste rašė: Viską pamaišom metalinėj lėkštutėj ir ant dujinės maišnat kaitinam, kol paruruoja ir kietėti pradeda. Tada nuimam ir padedam ataušti. O tada jau kabinam šauktuku taip sukdami jį, kad apsivyniotų ta irisų masė ir čiulpiam.
Ot proto bokštas smile O mes laižydavom, laižydavom, kol lėkštėj sustingdavo, o paskui tekdavo lėkštes (metalines) "išdaužyti". .Kai gavom sykį, kitą velnių, tada Įsigudrinom išvirtą masę išpilt ant apverstos lėkštės. smile Aš ir dabar kai nėra ko saldaus po ranka, imu grietinę, cukrų, pavirinu iki rudumo ir supilu nesaldžius kukurūzus. Jie nelabai sukimba, bet gaunasi labai net neblogi. smile
Elste Elste 27356
2011-08-18 13:22 Elste 2011-09-11 07-26

urtele rašė:

Elste rašė: Viską pamaišom metalinėj lėkštutėj ir ant dujinės maišnat kaitinam, kol paruruoja ir kietėti pradeda. Tada nuimam ir padedam ataušti. O tada jau kabinam šauktuku taip sukdami jį, kad apsivyniotų ta irisų masė ir čiulpiam.
Ot proto bokštas smile O mes laižydavom, laižydavom, kol lėkštėj sustingdavo, o paskui tekdavo lėkštes (metalines) "išdaužyti". .Kai gavom sykį, kitą velnių, tada Įsigudrinom išvirtą masę išpilt ant apverstos lėkštės. smile Aš ir dabar kai nėra ko saldaus po ranka, imu grietinę, cukrų, pavirinu iki rudumo ir supilu nesaldžius kukurūzus. Jie nelabai sukimba, bet gaunasi labai net neblogi. smile

taigi... kai kartą tą lėkštutę išdaužyt reikėjo ir dantimis išgraužt, tai pradėjom sukti ant šaukšto smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui