Kepiau savaitgalį labai purus ir minkštas
Šokoladinis cukinijų keksas
140 gr. miltų
45 gr. kakavos miltelių
¼ a. š. druskos
½ a. š. malto cinamono
1 a. š. sodos
¼ a. š. kepimo miltelių
120 ml. aliejaus
100 gr. cukraus
50 gr. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
230 gr. tarkuotos cukinijos
125 gr. smulkinto juodojo šokolado
Mikseriu kelias minutes plakti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišyti tarkuotas cukinijas.
Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą, druską, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus lėtai įmaišyti į cukinijų masę. Įmaišyti šokolado gabaliukus.
Tešlą supilti į riebalais pateptą kekso formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 50 – 65 minutes. 10 minučių aušinti ant grotelių, tuomet išimti iš formos ir visiškai ataušinti.