Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2011-11-15 17:42 Elvusia
Balandėlių torto receptą, berods, Tininga, o gal Petronele čia buvo įdėjusi.
Aš šį patiekalą gaminu kiek kitaip: nededu ryžių ir kepu suvyniojusi į tešlą.
Laukdama ypatingų svečių, gaminu šį "kopūstainį".
Jėgiškas reikalas :)
Padažui nededu jokių pomidorų padažų. Darau sviesto - grietinės.
Kopūstų lapus ruošiu kaip balandžiams.
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-11-15 17:52 VAIDA15
Vakarienės pyragas vyrams

Pusė stiklinės šilto pieno išmaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu sausų mielių ir žiupsneliu cukraus . Palikite, kol burbuliukai į paviršių pradės kilti.
Supilkite jį į dubenį, pridėti 2 kiaušiniai, žiupsnelis cukraus, 3 šaukštai augalinio aliejaus ir apie 1 stiklinę miltų.
Užminkyti minkštą tešlą ir pastatyti 1 val.šiltai ,kad pakiltų.
Tuo tarpu,supjaustyti 2 svogūnus ir pakepinti iki auksinės spalvos .
Virta vištiena (gali būti bet kokia mėsa), supjaustoma smulkiais gabaliukais, pridedama druskos ir prieskonių .
Į riebalais išteptą skardą ar forma išdedame visą tešlą.Ant tešlos dedame keptus svogūnus,o ant jų mėsą .
O ant viršaus pilamas kiaušinio padažas : kiaušinis , 2 šaukštai majonezo ir šiek tik tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepkite 200 laipsnių 25-30 minučių.
PARAGAUKITE IR ĮVERTINKITE.
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-11-15 18:12 VAIDA15
Sausainiai prie alaus

1 stiklinė miltų
125 g sviesto arba margarino
100 g sūrio
1,5 šaukštelio druskos
Maltų raudonųjų pipirų



Miltai, druska ir pipirais sumaišyti su margarinu, pridėkite tarkuoto sūrio. Jei reikia, įlašinami kelis šaukštai šalto vandens, pieno arba grietinėlės. Išminkyti tešlą ir įdėti į 30 minučių į šaldytuvą.
Iškočiokite 0,5 cm storis lakštą ir supjaustykite juostelėmis 1,5 x7cm. Paviršių patepki-te vandeniu arba kiaušiniu ir pabarstykite sezamu arba saulėgrąžomis.Kepti iki auksinės spalvos.
I
IlonaD 6943
2011-11-15 18:19 IlonaD
O aš nesenai atradau kuskusą.
Išverdi kaip te nurodyta (praktiškai užtenka užpilti verdančiu vandeniu + lašelis aliejaus).
Pakepini visokių daržovių + prieskoniai + viską suverti į kuskusą ir išmakaluoji.
Labai skanu ar kaip patiekalas vakarienei, ar kaip garnyras prie mėsos :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-15 18:29 Elvusia

IlonaD rašė:
ar kaip garnyras prie mėsos :)

Ypač prie vištienos.
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-11-15 18:34 VAIDA15
Salotos prie alaus

Korėjiečių morkų 200-300g
Rūkytos vištienos krutinėlės(vidutinio dydžio)
Bulvių traškučių 90g.
Majonezo negailėti.

Vištieną supjaustyti mažais gabalelėliais , sudėti morkas ,traškučius pasmulkinti
(tiesiog dar neatplėštą pakelį patrinti rankose).Viską sumaišyti su majonezu.

Skanaus!!!!!!!
snake snake 3833
2011-11-15 18:43 snake
Vakarienės vyrams pyragą ir aš kepsiu. O šiaip tai šiandien tema labai skani ir naudinga smile . Kažkas išgirdo(gal?) ir atsiliepė, nes nuo saldumų , jau feeeeee...buvo...
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-11-15 18:43 VAIDA15
Paprastos ir greitos salotas


Pirmasis sluoksnis - 1 kukurūzų indelis.
Antrasis sluoksnis - supjaustyti 4 kietai virti kiaušiniai .
Trečias sluoksnis - 1 galva, smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų.
Ketvirtasis sluoksnis - sluoksnis majonezo.
Penktasis sluoksnis - bulvių traškučiai:)
snake snake 3833
2011-11-15 18:44 snake

VAIDA15 rašė:
Salotos prie alaus

Korėjiečių morkų 200-300g
Rūkytos vištienos krutinėlės(vidutinio dydžio)
Bulvių traškučių 90g.
Majonezo negailėti.

Vištieną supjaustyti mažais gabalelėliais , sudėti morkas ,traškučius pasmulkinti
(tiesiog dar neatplėštą pakelį patrinti rankose).Viską sumaišyti su majonezu.

Skanaus!!!!!!!




Nu bet jau šitas tai begaliniai riebus, ane? Valgei pati,Vaida? smile
vovere vovere 25997
2011-11-15 18:46 vovere
o tos korėjiečių morkos kuo skiriasi nuo lietuviškų? smile
amadina22 amadina22 19757
2011-11-15 18:48 amadina22

vovere rašė:
o tos korėjiečių morkos kuo skiriasi nuo lietuviškų? smile

Ir man įdomu kas čia per stebuklas.
Morkos žalios? Ar bent supjaustyti reikia?
I
IlonaD 6943
2011-11-15 18:52 IlonaD
Nesupratingos jūs smile
Nueini į Maximą ir žiūri, kur parašyta - Kilmės šalis KORĖJA.

smile smile

amadina22 amadina22 19757
2011-11-15 18:56 amadina22

IlonaD rašė:
Nesupratingos jūs smile
Nueini į Maximą ir žiūri, kur parašyta - Kilmės šalis KORĖJA.

smile smile




smile smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-15 19:33 Elvusia
Salotos su bulvių traškučiais?
Kokie čia traškučiai dedami? Tie, su kancerogenais, ar reikia pačioms paskrebinti bulves?
Nė už ką tokių nevalgyčiau smile
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-11-15 20:42 VAIDA15

snake rašė:

VAIDA15 rašė:
Salotos prie alaus

Korėjiečių morkų 200-300g
Rūkytos vištienos krutinėlės(vidutinio dydžio)
Bulvių traškučių 90g.
Majonezo negailėti.

Vištieną supjaustyti mažais gabalelėliais , sudėti morkas ,traškučius pasmulkinti
(tiesiog dar neatplėštą pakelį patrinti rankose).Viską sumaišyti su majonezu.

Skanaus!!!!!!!




Nu bet jau šitas tai begaliniai riebus, ane? Valgei pati,Vaida? smile

Taip draugai vaišino.
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-11-15 20:47 VAIDA15

amadina22 rašė:
www.mamosreceptai.lt/receptai/lengviausias-korejiet...
pasirodo yra tokios


Jos atrodo taip.
Dalia29 Dalia29 12616
2011-11-15 20:51 Dalia29
Tarp kitko, apie korejietiškas morkas. Mano viena jaunystės draugė nutekėjo į Kazachiją. Kitos draugės buvo nuvažiavos jos aplankyti. Tai grįžusios pasakojo, kad korejiečiai ten turguje parduoda labai skanius daiktus ir ypač skaniai pagamintos morkos. Po kelių metų aš ir pas mus turguje pirkau tų korejietiškų morkų, man skanu.
O dėl tortų. Mano viena kolegė gamina silkių tortą, o kita su lašišom. Labai skanu.
Tiksliai recepto neparašysiu dabar, bet silkių torto esmeė- Napoleono torto tešla, sluoksniuojama su silke ,sumaišyta su apkepintom morkom ir svogūnais. Kas ten dar? Šiandien neatsimenu, reiks pažiūrėti receptą.
O kita jau buvusi kolegė atnešė labai įspūdingą tortą. Ten duonos kepaliukas supjaustomas išilgai, sutepamas sviestu, uždedama lašiša, kitas sluoksnis vėl ten prifantazuota, po to vėl lašiša, padarė tokį aukštą, atrodo liuksiškai ir skonis buvo super. Kolegos vyrai vieningai pripažino, kad tai buvo pats skaniausias gimtadienio tortas smile
Dalia29 Dalia29 12616
2011-11-15 20:56 Dalia29
Nežinau kaip tos konservuotos... Šiaip Kėdainių konservai vieni skanesnių man, reiks pabandyt. Aš pirkau šviežiai gamintas, jos turi būti labai aštrios.
Oj panos, ką daryt. Prisiruošiau šiandien pagaliau į sporto klubą, tiek nelankius taip sunku buvo, dabar grįžau , šventai pasižadėjusi sau nieko nebevalgyti. Suvalgaiu obuoliuką... O po to pošlo. Visą pakį plikytų sausainių jau sukapojau smile , receptų prisiskaičiusi.
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-15 21:02 Elvusia
Angliavandeniai vakarais, Daluže - ni ni ni smile
Jokių vaisių vakare.
Vaisiai valgomi iš ryto :)
Na, obuoliukas, tiek to, atleidžiu. Turi bent jau dvigubai mažiau angliavandenių, nei koks bananas :)
Obuoliukas - tas pats, ką sugriaužtum morkytę.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui