2012-03-16 10:01
volgadon
Yxa:
1kd.smulkios šviežios žuvies, 1-2 svogūnai, petražolės šaknis, lauro lapai, pipiraqi, druska, morkos, bulvės, peletrūnas, bazilikas, 500 gr.žuvies file.
Žuvį virti iki visiško suvirimo.Perkošti, tada verdant ant mažos ugnies dėti svogūną, petražolės šaknį, lauro lapus, pipirus, druską, po 20 min.supjaustytas bulves ir morkas, peletrūną, baziliką.Po 5-7 min.dėti žuvies file(menkė, sterkas, upėtakis)virti kelias minutes.File t.b.ne per mažai.Prieš pabaigą 50 gr.degtinės.Ir leisti pastovėti 5 min.Vietoj degtinės galima sviesto įmesti.Man pvz.degtinė geriau atskirai.Paduoti užbėrus krapų ir svogūnų laiškų.