Tai tavo tešla ir gavosi kapota, o ne sluoksniuota. Tada dariau pagal Loretos13 receptą.
Loreta13 rašė: Mano sesers "NAPOLEONAS"
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų
Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.
Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))
PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.......
O dar darau pagal kitą receptą, irgi labai skanus:
TEŠLAI
4 st. miltų
310g sviesto arba margarino, sutarkuoto burokine tarka
6 tryniai
1 ind. grietinės (200g)
1 a.š. kepimo miltelių
Tešlą paruošti kaip Loretos13 recepte, tik prieš kepant kiekvieną lakštą aptepti morengų mase: 6 baltymus išplakti iki standžių putų su 1,5 st cukraus, įdėti smulkintų graikiškų riešutų (gal saują kokią).
Pertepimui arba plikytas kremas, arba kondensuotas. Man iš vis patinka abu juos sumaišyti, į plikytą kremą dar Rududu įmaišyt.
Vienas sluoksnis rūgštelės: šaldytas spanguoles užpilti pusės apelsino sultimis (tik tiek, kad nesviltų), truputį cukraus ir pavirti kelias minutes, iki kol pradės sproginėti.
Napoleonas skanesnis kai pastovi, aš pasidarau ketvirtadienį, kad šeštadienį valgyt. Tada pats tas būna.