Kulinariniai receptai

S
Soffy 9075
2012-05-04 16:23 Soffy
Dar kokio skanaus kremo kuo daugiau :).

Elvusia rašė:
Aš, iš viso, nemėgstu jokių puošimų, priraitytų kvietkų. Kuo minimaliau, tuo gražiau.
Bet vaikui, gal ir reikia.
Nežinau.
Gražiausias puošimas: kokia braškė ar vyšnia ant grietinėlės smile

blackgate blackgate 3815
2012-05-04 16:57 blackgate

dianaaa rašė:
Išbandžiau dvejetą padaryti..

Bet jau toks kruopštumas neišpasakytas. Vaikams kuo daugiau papuošimų, tuo gražiau, man atrodo:)))
dianaaa dianaaa 1637
2012-05-07 12:19 dianaaa
Čia visoms mamytėms buhalterėms smile
amadina22 amadina22 19757
2012-05-07 12:25 amadina22
Jūs dar ir dirbate ar tik tortus gaminate smile
Kiek čia darbo reikia įdėti! Na ir darbšti esate!
Petronele Petronele 18331
2012-05-07 13:31 Petronele

dianaaa rašė:
Čia visoms mamytėms buhalterėms smile

Kooooks grožis, pasaka smile smile
O aš taip tingėjau, taip tingėjau, ką nors kept, tai padariau tinginį smile
Aradija Aradija 10364
2012-05-07 14:17 Aradija
o as uzvakara na beveik vakar Napaleona kepiau smile kaip pirmam kartui visai neblogas gavosi smile
dianaaa dianaaa 1637
2012-05-07 15:20 dianaaa
Aradija, o lakštus pati minkei Napoleonui?
blackgate blackgate 3815
2012-05-07 16:02 blackgate

dianaaa rašė:
Čia visoms mamytėms buhalterėms smile

Vau, čia tai bent. smile O gėlytes pati darot?
dianaaa dianaaa 1637
2012-05-07 20:40 dianaaa
Gėlytes pati darau su formelėm,tik paploninu lapelius,pagražinu...
jofky jofky 3286
2012-05-07 21:05 jofky

dianaaa rašė:
Aradija, o lakštus pati minkei Napoleonui?


Tai kad nieko sudėtingo su tais lakštais nėra, kol neišbandžiau pati tai atrodė neiveikiamas receptas, o dabar tiek pat sudėtinga kaip kiaušinienę iškepti smile na tik laiko žinoma daugiau reikalauja smile
jofky jofky 3286
2012-05-07 21:06 jofky

dianaaa rašė:
Čia visoms mamytėms buhalterėms smile


Norėčiau sužinoti gėlyčių tešlos receptą ir ar jos sukietėja?
klem klem 3973
2012-05-07 21:55 klem

Petronele rašė:

dianaaa rašė:
Čia visoms mamytėms buhalterėms smile

Kooooks grožis, pasaka smile smile
O aš taip tingėjau, taip tingėjau, ką nors kept, tai padariau tinginį smile


O aš net tinginį tingėjau smile
tai mano "brangiausiasysis" nupirko "Draugystę" smile
Aradija Aradija 10364
2012-05-08 14:03 Aradija
lakštu jokiu neminkiau smile tešla lakštams sukapojo kombainas, sumeciau gabaliukais pjaustyta sviesta (siek tiek palaikius kabario temperaturoje) miltus, kaiušini, druskos, grietines tiesiai i kombaina su kapojimo peiliais (tipo kur mesai kapoti skirta) ir jis visa tešla man pukiai sukapojo smile tad tas napaleonas vienas is paprastesniu tu tortu gaunasi smile šiek tiek terliojimosi su plikytu kremu, bet kadangi neseniai nusipirkau atskirai mikseri, tai ir ji panaudojus nieko sudetingo neliko smile kaip sakant pasitelkiau i pagalba visa savo virtuves technika smile
Aradija Aradija 10364
2012-05-08 14:10 Aradija
Nors šiaip dar apie Napelona, manasis visiškai kitoks nei parduotuvese pardavineja :) net nebezinau kuris yra originalus tas receptas, manasis iš senos knygos "Lietuvių valgiai" lyg 1970 m leidimo, tai ir lakš tai ne sloksniuotos tešlos o kapotos, ir pertepimas ne sviesto su uogiene, o plikyto kremo, bent jau man gavosi tikrai skanus, nes cia sesuo mane užvede sako iškepk Napeleona, sakau kad jo nemgestu (nu neskanus tie parduotuviniai) tada prisiminiau kad Petronele per meeta buvo atvežusi iškepusi dieviška Napaleona, tai va ir pradejau ieskoti recepto, na kazkas panašaus į jos ir gavosi smile tik gal galejo biški ilgiau pastoveti, nes jos tada išstovejo per nakti ir tik pusryciams buvo suvartotas, o manasis jau per pietus prapjautas buvo smile beje Petronele galėtum įmesti savajo recepta, sulyginciau ar panašus smile
Petronele Petronele 18331
2012-05-08 14:47 Petronele
Tai tavo tešla ir gavosi kapota, o ne sluoksniuota. Tada dariau pagal Loretos13 receptą.

Loreta13 rašė: Mano sesers "NAPOLEONAS"
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų

Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.

Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))

PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.......

O dar darau pagal kitą receptą, irgi labai skanus:
TEŠLAI
4 st. miltų
310g sviesto arba margarino, sutarkuoto burokine tarka
6 tryniai
1 ind. grietinės (200g)
1 a.š. kepimo miltelių

Tešlą paruošti kaip Loretos13 recepte, tik prieš kepant kiekvieną lakštą aptepti morengų mase: 6 baltymus išplakti iki standžių putų su 1,5 st cukraus, įdėti smulkintų graikiškų riešutų (gal saują kokią).
Pertepimui arba plikytas kremas, arba kondensuotas. Man iš vis patinka abu juos sumaišyti, į plikytą kremą dar Rududu įmaišyt.
Vienas sluoksnis rūgštelės: šaldytas spanguoles užpilti pusės apelsino sultimis (tik tiek, kad nesviltų), truputį cukraus ir pavirti kelias minutes, iki kol pradės sproginėti.
Napoleonas skanesnis kai pastovi, aš pasidarau ketvirtadienį, kad šeštadienį valgyt. Tada pats tas būna.
I
IlonaD 6943
2012-05-08 14:50 IlonaD
Tai kad būtų baigta iki galo, Petronele, dar to plikyto kremo receptą parašyk. smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-05-08 14:50 Elvusia
O Petronele, man atrodo, gamino pagal Loretos13 sesers receptuką:

rašė:
Loreta13 rašė:Mano sesers "NAPOLEONAS"
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų

Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.

Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))

PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.......
Elvusia Elvusia 19998
2012-05-08 14:51 Elvusia
Oi, nu geras smile
Kol suradau kompe. jau Petrutė įdėjus smile
Petronele Petronele 18331
2012-05-08 14:54 Petronele

IlonaD rašė:
Tai kad būtų baigta iki galo, Petronele, dar to plikyto kremo receptą parašyk. smile

Šito nerandu dabar, vakare parašysiu. Bet ir Aradijos panašus bus, gal ji įdės.
jofky jofky 3286
2012-05-08 15:12 jofky
Nu būkit protingos ir negadinkit Napoleono su margarinu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui