2012-09-02 22:42
vvirginija1
2012-09-02 22-53
Rašau kelis receptus:
Troškintų daržovių pagardas
2 kg pomidorų
3 kg morkų
1,5 kg svogūnų
0,5 l aliejaus
2 valg. š. druskos
prieskonių: lauro lapelių, pipirų (kvepiančiųjų ir juodųjų)
Morkas išvirti ir sutarkuoti, svogūnus supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Pomidorus supjaustyti ir visas daržoves sudėjus į puodą troškinti. Baigiant įdėti prieskonius.
Šis pagardas suteikia sriuboms puikų skonį ir tinka prie antrųjų patiekalų. Šio mišinio 1 valg. šaukšto pakanka 4 litrams nesūdytos sriubos paskaninti.
Pomidorų mišrainė su pupelėmis žiemai
4 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg virtų pupelių
2 valg. š. druskos
10 valg. š. cukraus
1 stiklinė aliejaus
8 valg. š. acto
prieskonių
Svogūnus supjaustyti žiedais. Morkas sutarkuoti ir su svogūnais pakepti aliejuje. Pupeles išvirti. Pomidorus panardinti minutei į verdantį vandenį, nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Į emaliuotą indą dėti pomidorus, pupeles, kepintas morkas ir svogūnus, druską, cukrų ir 20-30 min kaitinti. Baigiant supilti actą. Karštą supilstyti į stiklainius ir uždaryti.
O jei šiaip tokį troškinį darau iš morkų, svogūnų, šparaginių, cukinijų, pomidorų padažo, tai viską dedu iš akies kaip tik man šauna į galvą, pridedu prieskonių irgi kokių tuo momentu turiu ir viskas gerai praeina.