radau agurkinę, bandysiu daryt
Iš šio kiekio gaunasi 12 litrų, jei šeima nedidelė siūlyčiau daryti iš pusės kiekio, bet man šio kiekio žiemai pritrūksta, nes visai nesivaržydama šia sriuba vaišinu ir svečius.
1.6 kg. perlinių kruopų
1.5 kg. morkų
1.5 kg. svogūnų
1.5 kg. pomidorų
3 kg. agurkų
5 šaukštai be kaupo druskos
180 ml. cukraus
100 ml. acto
200 ml. aliejaus
lauro lapai, gera sauja petražolių, pipirai.
Išvirti kruopas. Svogūnus ir morkas supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje( aliejaus viso nesupilti,tik kiek reikia), kol suminkštės. Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu nublanširuoti, supjaustyti kubeliais. Agurkus nuplovus taip pat supjaustyti kubeliais. Į didelį puodą supilti likusį aliejų, suberti visus produktus, prieskonius išskyrus actą, gerai permaišyti ir troškinti ant nedidelės ugnies vis maišant, kol agurkai pradės minkštėti, kol viskas pradės virti apie 20 min. Supilti actą, dar gerai permaišyti ir krauti į iškaitintus stiklainius. Nuo stiklainio viršaus palikti apie 1 cm.
Loreta tokios norėsi, padaryčiau daugiau, bet jei kruopų nemėgsti, žodžiu sakyk