jofky rašė:
Kol po biški lapnojam stragininą, pilvas užsimanė ko nors saldaus ir naujo. Taigi šnd į akis pakliuvo varškės sausainiai, šiaip pas mus jie būna pasagėlės formos, o šita forma man nežinoma. Bet tai ne esmė, svarbu skanu
Receptas labai lengvas:
200 gr varškės (ėmiau sausenės birios kad mažiau miltų reikėtų)
180 gr sviesto
Miltų apie 300 gr
Druskos truputį
Sodos truputį nugesintos šaukšte grietinės.
Viską suminkit. Plonai iškočioti. Su stikline išspausti skritulius. Vieną pusę pavalioti cukruje, perlenkti cukruota puse į vidų. Dar kartą vieną pusę į cukrų, vėl sulenkti cukrumi į vidų. Gautą trukampiuką vėl vieną pusę į cukrų ir į skardą. Kepti apie 170-180 C maždaug 20-25 min. Antroje partijoje dar ant sausainiukų užbarčiau cinamono
Ačiū už receptą. Šiandien kepiau. Skanu
. Tik mastau, kad drskos tai visai nereikia