Nu ką, po sunkios darbo savaitės reikia atstatyti sudegintų kalorijų balansą
Šnd išbandžiau. Idealu
Obuolių trupinys arba trupinys su obuoliais, kaip pavadinsi taip nepagadinsi
Tešla:
80 gr sviesto
160 gr miltų
50 gr smulkaus cukraus (rudą sumaliau)
Viską sumaišyti, suminkyti, sutrupinti tarp pirštų.
Įdaras:
2 dideli obuoliai nulupti (geriausiai LT arba iš savo sodo), sutarkuoti burokine tarką. Kaitinti kol gausis košė (iš pirktinių nesigauna). Galimi prieskoniai: vanilės ankštis susmulkinta, cinamonas, žvaigždukinis anyžius, cukrus. Vėliau vanilę ir anyžius išemu.
Į košę idėti 1 kubeliais supjaustytą obuolį, džiovintų vienos rūšies uogų (pagal skonį, spanguolės, vyšnios, razinos...). Pirmą kartą bandžiau su džiovintomis spanguolėmis.
Sudėti masę į kepimo formą (įdealiausiai būtu porcijinės formelės) ant viršaus užbarstyti tešlą (trupinius). Labai dailiai pasidengia tešla tarkuojant/spaudžiant per burokinę tarką.
Aš kepiau stiklinėje formoje, todėl dėjau į šaltą orkaitę ir kepė apie 45-50 min 180 C
Kadangi nebuvo kam parvežti iš sodo mūsų obuolių dariau su pirktiniais. Pagal originalų receptą tyrė nesigavo bet kokybei irgi nepakenkė

Puikiai dalinosi porcijomis, niekas nesitaškė, masė tokia labai tiršta gavosi matyt vaisių pektino dėka