Ilgai norėjau, vis tikėjausi kur nors paragauti, bet nepavyko tai ryžausi pati išsikepti Svogūnų pyragą.
6 didesni svogūnai (naudojau geltonus, bet galima mėlynuosius)
druska
Citrinos sulčių (galima acto, bet aš jo žiauriai nemėgstu)
lygiomis dalimis aliejaus ir sviesto.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepti pastoviai maišant. Tai trūko apie 30 min. Pasūdyti ir pabaigoje išspausti citrinos pagal skonį. Puikiai apkepė, iki gintaro spalvos. Sudėjau į kiaurasamtį kad nuvarvėtu riebalų perteklius.
Paėmiau vieną lakštą bemielės sluoksniuotos tešlos, paklojau keptuvę, sudėjau svogūnus, pabarščiau su sūrių, apklojau tešla, vėl užbarščiau sūriu ir kepiau 200-180 C apie 30 min.
Mano pastebėjimas, jeigu truputi ilgiau juos pakepinti tai gautusi puikus įdaras vieno kasnio sumuštiniams ar krepšeliams, galima dar įpjaustyti saulėje džiovintų pomidorų bet tada gal citrinos nereikėtu pilti, galima dar ką prigalvoti tai šeimininkės fantazijos reikalas, bet svogūnai gaunasi žiauriai skanūs.