Kulinariniai receptai

Rolanda Rolanda 6896
2008-06-13 21:04 Rolanda
Jums gerai.... smile
Grįžau visa pikta iš HYPERMAXIMOS - maskarponės sūrio NĖRA!!!!! O buvau kupina kuo geriausių ketinimų iškepti tą pyragą ir papasakoti jums, kaip į jį reagavo mano vyrija... smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-13 21:04 Elvusia
Nu, sadistės, kai tik vakaras, taip jos apie skanumynus pradeda.
Jau buvau davus sau žodį po šešių nevalgyt. Tai kur gi tau, paskaičius jūsų debatus toookia seilė nutįso, kad staigiai sušlamščiau puslitrį jogurto su keliom spurgom (beje, pati viriau).
Vėl aplinka kalta... :))
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-13 21:06 Rolanda
Elvusia, o kokias spurgas virei? Varškines ar su džemu? Įmestum receptuką.... smile
L
Loreta13 30842
2008-06-13 21:14 Loreta13
Savo dukroms kadaise virdavau varškės "spurgas" arba "padangas" - pagal nuotaiką:
pakelis varškės
du kiaušiniai
du šaukštai cukraus
keturi šaukštai miltų
kruopelė druskos
galima kažkiek kėlimo miltelių, bet nebūtina.
Verdama aliejuje.
Iš dviejų varškės pakelių pagamintas spurgas sušlamšdavo per kartą...
L
Loreta13 30842
2008-06-13 21:20 Loreta13 2011-09-11 05-52
Elvusia
Gal turite "tarybinių" varškėčių (keptų) receptą smile
Na tokių, kuriuos mokykloje valgėme.
Su įspaustomis šakutės žymėmis :))
Turbūt nėra skanesnio varškės patiekalo...
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-13 21:25 Rolanda
Ačiū, Loreta13!
O gal teko kepti ir su džemu/marmeladu?
L
Loreta13 30842
2008-06-13 21:31 Loreta13 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: O gal teko kepti ir su džemu/marmeladu?
Su marmeladu kepu tik mielines spurgas.
Mielinė tešla:
"Iš akies" cukrus, kiaušinis, šiltas pienas, pusė pakelio mielių (tikrų) bei miltų...kol nelimpa prie rankų.
Duodu pakilt.
Formoju "blyną", dedu džemo, gražiai suformuoju spurgą.
Verdu aliejuje.
L
Loreta13 30842
2008-06-13 21:39 Loreta13
Beje, jei šią spurgų masę padarius skystesnę, gaunasi nerealiai skanūs mieliniai blynai :))
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-13 21:40 Rolanda
Loreta13, o koks džemas labiausiai tinka? Tur būt, obuolių? T.y. kietesnis? Ar galima dėti įdarui braškių uogienę?
Petronele Petronele 18330
2008-06-13 21:41 Petronele 2011-09-11 05-52

Loreta13 rašė: Elvusia
Gal turite "tarybinių" varškėčių (keptų) receptą smile
Na tokių, kuriuos mokykloje valgėme.
Su įspaustomis šakutės žymėmis :))
Turbūt nėra skanesnio varškės patiekalo...

Šiandien dariau vaikams.
Varškės 500g
2 kiaušiniai
cukraus (galima vanilinio)
druskos
miltų (maždaug 4-5 šaukštai, niekad neskaičiavau, tiesą sakant)
Suminkai, supjaustai, suformuoji, miltuose gerai apvolioji, nes tešla nėra kieta (užtat varškėtukai puresni gaunasi), su šakute įspaust - nu čia jau kas beko - tas žymes :)) Ir kepi keptuvėj, ant mažos ugnies, neskubant.

O kartais verdu. Tada mušu tik vieną kiaušinį ir miltų daugiau dedu. Darau rutuliukus, per tarką perbraukiu - gaunasi ežiukai-varškėtukai.
L
Loreta13 30842
2008-06-13 21:46 Loreta13
Galima dėt bet kokią uogienę ar džemą.
Tešla nebūna skysta, taigi niekas neišbėga.
Taigi - pagal skonį.
Man skaniau, kai kas nors viduje rūgštesnio, kad ir agrastų džemas :))
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-13 21:57 Rolanda
Na va, savaitgaliui meniu man ir sudarėte! smile
Ačiū, merginos!
D
DaivaP 5451
2008-06-13 22:03 DaivaP
Teisinga mityba nė iš tolo nekvepia smile
L
Loreta13 30842
2008-06-13 22:06 Loreta13 2011-09-11 05-52

DaivaP rašė: Teisinga mityba nė iš tolo nekvepia
Teisinga yra tai, ko nori organizmas :))
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-13 22:10 Rolanda 2011-09-11 05-52

Loreta13 rašė:

DaivaP rašė: Teisinga mityba nė iš tolo nekvepia
Teisinga yra tai, ko nori organizmas :))


Ir dar reikia išsiaiškinti, kas teisingai maitinsis!
Mano sūnelis jau gerą mėnesį mane reketuoja dėl spurgų - ryt būsiu gera mama! smile O virti varškėčiai - kuo bloga mityba? Žinoma, jei į lėkštę nesusiversi 0,5 l grietinės! smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-13 22:18 Elvusia 2011-09-11 05-52
Oho, kiek prisvaigot, kol savo rūtų darželius laisčiau :)

Loreta13,
niekaip neprisimenu tų tarybinių varškėčių, arba mūsų mokykloje tokių nekepdavo. Bet turiu receptūrą varškėčių, kuriuos kepu savo mokyklos vaikams.
Tarp kitko, jei netingėsit, galit peržvelgt tokių, alia, lengvesnių receptūrų sąrašą - prisegsiu bet kurią :) Tax'ui.xls
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-13 22:25 Elvusia 2011-09-11 05-52
Oi, Rolanada, persiprašau - pamiršau spurgų receptuką.
Tarp kitko, šios receptūros išbandytos ir tikros :)
Ai, ir dar, jei įdomu skaičiuojančioms kalorijas - paskaičiuota pagal formulytes - B; R; Angliav. ir kaloringumas tikri :) Spurgos Rolandai.xls
D
DaivaP 5451
2008-06-13 22:47 DaivaP 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: O virti varškėčiai - kuo bloga mityba? Žinoma, jei į lėkštę nesusiversi 0,5 l grietinės! smile

Varškė su grietine dera, bet vat varškė su miltais ir kiaušiniais jau negerai smile O cukrus, kaip žinote - "baltoji mirtis". Mūsų organizme skildamas cukrus palieka tokius junginius, kad ojojoj smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-14 10:05 Rolanda
Ne visai tiesa apie cukrų... Pvz. rudasis (cukranendrių) cukrus netgi naudingas (aišku, protingais kiekiais) organizmui. Beje, internete perskaičiau, kad rytinę kavą būtina gerti saldžią: to pasekoje smegenys įkraunamos energija visai dienai. O va jei saldžią kavą gersime po pietų - tai cukriukas eis į lašinius.
Ir dar: mano nuomone, visos tos kalbos apie vienų ar kitų produktų kenksmingumą yra arba pasaulio didžiųjų firmų konkurencinė kova, arba kažkas (dirbantis stambioje rimtoje mokslo įstaigoje) disertaciją rašo - vat ir paleidžia įvairiausias sau palankias "antis". O Loreta13 teisi: sveika yra tai, ko paprašo asmeninis organizmas (o ne draugės ar kaimynės smile ).
dianaaa dianaaa 1637
2008-06-14 10:17 dianaaa
O mano vaikai užsikrėtė "tinginiu". Tik pasidaro, suvalgo ir vėl galvoja apie sekantį smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui