Kulinariniai receptai

Rolanda Rolanda 6896
2008-06-14 10:40 Rolanda
dianaaa, pasi8lykite jiems paeksperimentuoti: mano sūnus "tinginį" daro ir su riešutais, ir su įvairiais džiovintais vaisiais (pamirko juos, prieš dėdamas į masę). Žodžiu, jam "tinginys" niekada nebūna dukart toks pats! smile
Samajana Samajana 6091
2008-06-14 11:18 Samajana 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: ... sveika yra tai, ko paprašo asmeninis organizmas

...mano organizmas reikalauja tabako. Ruošiausi mesti...brangsta, bet negi kenksi sveikatai smile
Tess Tess 20234
2008-06-14 15:58 Tess 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: dianaaa, pasi8lykite jiems paeksperimentuoti: mano sūnus "tinginį" daro ir su riešutais, ir su įvairiais džiovintais vaisiais (pamirko juos, prieš dėdamas į masę). Žodžiu, jam "tinginys" niekada nebūna dukart toks pats! smile

Prašyčiau receptuko smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-14 16:58 Elvusia
1 pokelis tikro sviesto
2 šaukštai kakavos
1 indelis sutirštinto pieno
3 pokeliai sausainių po 200 gr. (jei po 180 kartais sudedu ir 4).
razinų, riešutų ar kitokių džiovintų vaisių pagal skonį.
Vaisius nuplauti ir nusausinti
Sviestą tirpinu dubenyje ant garų, dedu sutirštintą pieną, kakavą.
Gerai išmaišau. Sudedu sutrupintus sausainius, vaisius. Gerai išmaišau, Sukrečiu į maišelį, suspaudžiu ir - į šaldytuvą.
Kartais perku sausainius su razinomis.

Labai įdomus tinginys gaunasi, kai dedu šokoladinius sausainius. Tuomet nededu kakavos.
dianaaa dianaaa 1637
2008-06-17 11:11 dianaaa
Kaip skaniai pasigaminti žiedinį kopūstą? Kažkaip jau labai užsinorėjau smile
2008-06-17 12:06 Voveruska01 2011-09-11 05-52

dianaaa rašė: Kaip skaniai pasigaminti žiedinį kopūstą? Kažkaip jau labai užsinorėjau smile


Aš žied. kopūstą apverdu, po to pavolioju tešloje (įprastoje -miltai, kiaušinis, vanduo) ir kepu. O paskui valgau su padažiuku smile Skanūs ir šalti
2008-06-17 12:09 Voveruska01 2011-09-11 05-52

Elvusia rašė: Labai įdomus tinginys gaunasi, kai dedu šokoladinius sausainius. Tuomet nededu kakavos.


Va šita idėja man patiko smile
E
egluteeeeee 585
2008-06-17 12:53 egluteeeeee 2011-09-11 05-52

dianaaa rašė: Kaip skaniai pasigaminti žiedinį kopūstą? Kažkaip jau labai užsinorėjau smile

Aš ant apvirto žiedinio kopūsto patarkuoju fermentinio sūrio,pabarstau žalumynų ir į mikrobangę.Beje esu ragavusi žalio žiedinio kopūsto užpilto padažu salotoms,visai įdomus skonis.
Laimuks Laimuks 611
2008-06-17 13:56 Laimuks
O man skaniausia, kai žiedinį kopustą pakepinu su spirgučiais ir grietine. valgau su karštom bulvėm, gausiai apibarstytom krapais
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-17 14:46 Rolanda
Mano skaniausios salotos: žiedinis kopūstas, supjaustytas mažais žiedynėliais + supjuastytas pomidoras + "Hellmans" majonezas. Dar truputis druskos, kario prieskonių.... smile Pasakiškas skonis!
dianaaa dianaaa 1637
2008-06-17 14:49 dianaaa
[quote="Rolanda"]Mano skaniausios salotos: žiedinis kopūstas, supjaustytas mažais žiedynėliais + supjuastytas pomidoras + "Hellmans" majonezas. Dar truputis druskos, kario prieskonių.... smile Pasakiškas skonis![/quote

O žiedinis kopūstas - žalias?(t.y nevirtas)
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-17 14:55 Rolanda
Tiktai žalias! Ir kuo šviežesnis (neapvytęs) - kad traškėtų valgant!
Girele Girele 9675
2008-06-17 14:59 Girele 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: Tiktai žalias! Ir kuo šviežesnis (neapvytęs) - kad traškėtų valgant!

Maniškiai - su žaliu nevalgo... Aš juos prieš ruošiant ant garų pakaitinu (blogiausiu atveju - perpilu verdančiu vandeniu), kad paminkštėtų...
J
juolita 1205
2008-06-17 15:01 juolita 2011-09-11 05-52

Elvusia rašė: 1 pokelis tikro sviesto
2 šaukštai kakavos
1 indelis sutirštinto pieno
3 pokeliai sausainių po 200 gr. (jei po 180 kartais sudedu ir 4).
razinų, riešutų ar kitokių džiovintų vaisių pagal skonį.
Vaisius nuplauti ir nusausinti
Sviestą tirpinu dubenyje ant garų, dedu sutirštintą pieną, kakavą.
Gerai išmaišau. Sudedu sutrupintus sausainius, vaisius. Gerai išmaišau, Sukrečiu į maišelį, suspaudžiu ir - į šaldytuvą.
Kartais perku sausainius su razinomis.

Labai įdomus tinginys gaunasi, kai dedu šokoladinius sausainius. Tuomet nededu kakavos.


Kokios firmos sviesta Jus naudojate tinginiui, nes keleta kartu gavosi minkstas, o ne geras tvirtas tinginys smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-17 15:25 Elvusia 2011-09-11 05-52

juolita rašė:
Kokios firmos sviesta Jus naudojate tinginiui, nes keleta kartu gavosi minkstas, o ne geras tvirtas tinginys smile

"Žemaitijos pieno" 82 proc. riebumo "Žemaitijos" sviestas.
Ir, apskritai, visą pieno produkciją stengiuosi naudoti tik "Žemaitijos pieno".
Devi Devi 1511
2008-06-17 15:43 Devi
O į šaldytuvą - tai į kamerą ar ne į kamerą? Kiek laiko šaldyti?
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-17 15:44 Elvusia 2011-09-11 05-52

Devi rašė: O į šaldytuvą - tai į kamerą ar ne į kamerą? Kiek laiko šaldyti?

Į šaldytuvą - kol sustings sviestas.
A
auslyte 141
2008-06-17 16:50 auslyte
gal kas zinote koki skanu padaza prie bulviniu blynu? zinau kad zemaitiskas labai skanus yra su varske jei neklystu, bet deja cia mano zinios ir pasibaigia, o taip noretusi konors skaniau nei vien hrietine ar spirguciai...
Tess Tess 20234
2008-06-17 16:56 Tess 2011-09-11 05-52

auslyte rašė: gal kas zinote koki skanu padaza prie bulviniu blynu? zinau kad zemaitiskas labai skanus yra su varske jei neklystu, bet deja cia mano zinios ir pasibaigia, o taip noretusi konors skaniau nei vien hrietine ar spirguciai...

Dariau tokį: varškė, grietinė, česnakai. Prie tinginių žemaičių. smile
maniškis mėgsta grietinę su vegetos prieskoniais ir česnakais.
Į varškės padažą galima įdėti smulkiai pjaustitų marinuotų agūrku.
Dar grybų grietinės padažas: pievagrybius pakepinti su svogunais ir įdėti grietinės.
Mano teta maišo majonezą su kečiupu prideda įvairių šviežių žolelių, buna skanu.
Rolanda Rolanda 6896
2008-06-17 16:57 Rolanda
Aš ruošiu tokį padažą: 1-2 pok.varškės ištrinu su grietine ar grietinėle (galima skiesti pienu, jei reikia mažinti kalorijas), iki norimos konsistensijos. Įberiu smulkiai pjaustyto (ar trinto - dar skaniau) česnako. Gerai išmaišau - ir viskas. Laabai skanu ir su bulviniais blynais, ir su kugeliu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui