dianaaa rašė: Kaip skaniai pasigaminti žiedinį kopūstą? Kažkaip jau labai užsinorėjau
Žiedinių kopūstų apkepas
300 g žiedinių kopūstų
druskos
100 g kukurūzų kruopų
muskato riešuto
125 ml pieno
50 ml grietinėlės
riebalų formai ištepti
2-3 pomidorai
60 g fermentinio sūrio
Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 min. Nukėlus nuo ugnies, palikti 10 min.brinkti. Įpilti grietinėlę, išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti kukurūzų košę, paviršių išlyginti. Sudėti žiedinius kopūstus, ant jų - pomidorų žiedelius ir labai plonais griežinėliais supjaustytą sūrį. Kepti 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
Žiediniais kopūstais įdaryti pomidorai
8 vidutinio didumo pomidorai,
pusė žiedinio kopūsto,
sukapotų petražolių,
krapų lapelių
česnako skiltelė,
maltų pipirų,
druskos,
majonezo.
Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedinius, išvirti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje, tik nepervirti.
Išbiegus nuvarvinti vandenį, atvėsinti. Pomidorus nuplauti, nšluostyti, nupjauti viršūnėles. Šaukšteliu išskobti sėklas ir šiek tiek minkštimo. Žiedinius kopūstus dar kiek pasmulkinti, sudėti sukapotus žalumynus bei pomidorų viršūnėles ir minkštinimą, sugrūstą česnaką, pabarstyti pipirais,sumaišyti su maojonezu. Jeigu reikia - pasūdyti. Įdaru pripildyti pomidorų "puodelius", juos gražiai sudėti ant plokščios lėkštės.
Papuošti žalumynais.
Kepsnys “Bolivija”
100g rapsų aliejaus
500g bulvių
300g žiedinių kopūstų
70g vandens
1 šaukštas kmynų
Ant įkaitusios keptuvės pilame rapsų aliejų. Nuskutame ir šiaudeliais supjaustome bulves. Supjaustome žiedinį kopūstą kubeliais.Viską sudedame į keptuvę, apibarstome kmynais. Įpilame vandens. Uždengiame sandariai dangčiu. Kepame 30 minučių
Žiediniai kopūstai su sūriu
Žiedinio kopūsto
sviesto,
prieskonių,
džiūvėsėlių,
fermentinio sūrio.
Šiek tiek apvirkite ar pagarinkite žiedinį kopūstą suskirstytą žiedynais. Tada suverskite į keptuvę, įmeskite gabalėlį sviesto, įberkite tarkuotų džiūvėsėlių, prieskonių . Neilgai kepkite. Jei pritingite stovėti prie viryklės, kiškite į orkaitę ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.