Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2008-07-07 21:54 Elvusia 2011-09-11 05-53

Petronele rašė: kad būtų birūs reikia ilgagrūdžius imti.

Arba plikytus, auksinius. Geriausiai Urbano.
Darau taip, kaip Petronele. Vandens nedaug. Svarbu nepervirti.
Dar galima, išvirus, perplauti vandeniu. Bet šitaip labiau tinka mišrainėms.
2008-07-08 08:27 Kristiana__ 2011-09-11 05-53

Tess rašė: Kaip skaniai išvirti ryžius, na kad būrų birūs.
Man niekaip nepavyksta. Visada košė gaunasi. smile


Tess, aš naudoju Skanėjos plikytus ryžius. Pakeliuose. Ant pakuotės šono yra parašyta kažkas tipo tovo "Išvirūs šie ryžiai nesulimpa" smile Ir iš tikro, jie nesulimpa ir labai skanūs smile

www.skaneja.lt/?eil_nr=6002&klb=LT

Va toje nuorodoje yra ir nepakeliais, jeigu kam pakeliuose nepatinka. Tik aš jų nebandžiau.
dianaaa dianaaa 1637
2008-07-08 11:11 dianaaa
Sveikos, gal kas plovo receptėlį įmestu smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-08 11:18 Elvusia 2011-09-11 05-53

dianaaa rašė: Sveikos, gal kas plovo receptėlį įmestu smile


Mėsa
Svogūnai
Morkos
Visi - lygiomis dalimis.
Kubeliais pjaustyta mėsa apkepinama, sluoksniais sudedami smulkinti svogūnai, morkos, ryžiai, prieskoniai.
Ryžių - trigubai mažiau. Ta prasme, jei mėsos, morkų ir svogūnų dėjom po 1 kg, ryžių reiktų maždaug 350 g.
Vandens nepilti. Viršuje prismaigstoma česnako skiltelių (neluptų).
Storasieniame inde ant lėtos ugnies kaitinama, kol suminkštėja ryžiai.
Plovas tikrai labai skanus ir birus.
Pomidorų padažas nededamas.
ram-une ram-une 369
2008-07-08 13:05 ram-une 2011-09-11 05-53

dianaaa rašė: Sveikos, gal kas plovo receptėlį įmestu smile


Mėsą supjaustau kubeliais, pabarstau prieskoniais ir palieku porai val,kad pasimarinuotų. Pakepu ją keptuvėje,kol gražiai apskrunda ir supilu į puodą. Ant mėsos dedu daug tarkuotų morkų,užpilu vandeniu ir uždengusi troškinu. Nemaišau, kai morkos baigiasi troškintis,ant jų viršaus suberiu smulkiai supjaustytą svogųną,dapilu truputį vandens. Po kokių 10-15 min supilu ryžius (plikytus),įberiu trupučiuką druskos bei ryžių prieskonių ir dapilu vandens,kad ryžiai butų apsemti per kokį 1 - 1,5 cm. Troškinam uždengę. Kai išgaruoja vanduo ( o ryžiai jau buna išbrinkę) išjungiam , įpilu pomidorų padažo ir tik dabar išmaišau. Plovas gaunasi birus. Skanaus smile
Z
zemindra 377
2008-07-08 14:05 zemindra
gal kas daro skanių patiekalų iš RYŽIŲ MAKARONŲ?? smile
Z
zemindra 377
2008-07-08 14:09 zemindra 2011-09-11 05-53

dianaaa rašė: Sveikos, gal kas plovo receptėlį įmestu smile



Su višta darau, paėmu bleką ir sumetu vištą (gabalais, ar ketvirčiais ar kt.)
suberiu ryžius (būtinai plikytus)
tarkuotos morkos
pjaustyto svogūno
razinų (dar mėgstu abrikosus, slyvas džiovintas smile )
prieskonių
pilu vandens kad apsemtų ir virš būtų apie 2 cm. į orkaitę apie 180 laipsnių apie 40-50min. smile
H
Heida 717
2008-07-08 19:00 Heida
Patiko zemindros receptukas.Butinai pabandysiu.
Tess Tess 20234
2008-07-08 19:10 Tess 2011-09-11 05-53
O man labai Elvusia receptas patiko. Reikės kada pabandyti. smile
Kažkur skaičiau ar girdėjau, kad gerai ryžius apkepti keptuveje prieš dedant į puodą. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-08 19:20 Elvusia 2011-09-11 05-53

Tess rašė:
Kažkur skaičiau ar girdėjau, kad gerai ryžius apkepti keptuveje prieš dedant į puodą. smile

Matai, Tess, garais apdoroti ryžiai neturėtų sulipti. Vadinasi, nereikia jų pakepinti.
Paprastus ryžius patariama apkepinti vien todėl, kad "pagavę" riebalo jie ne taip sulimpa :)

Esu plovą darius ir kitaip:
Mėsą pakepinti iki gatavumo, sudėti morkas ir svogūnus, pomidorų padažą, prieskonius ir patroškinti keletą minučių, kol suminkštės daržovės.
Ryžius išvirti atskirai, perplauti vandeniu ir sumaišyti su troškinta mėsos - daržovių mase.
Gaunasi birus :)
Tess Tess 20234
2008-07-08 19:25 Tess
Man plovas visada šlapias gaunasi. Nedraugauju aš kažkaip su ryžiais. smile Nors plovą labai mėgstu, bet darau jį laaabai retai.

Pasigirsiu ką darysiu. smile Nusipirkau mielinės-sluoksniuotos tešlos.
Bus suktinukai. Įdaras rukyta mėsa, alyvuogės, paprika, marinuoti agūrkėliai, sūris, majonezas ir kečiupas, svogūnai. Viską gražiai išdeliosiu ant lakštos sususkiu ir supjaustisiu griežinėliais ir į orkaitę, turėtu buti laaabai skanu. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-08 20:08 Elvusia
Tikrai, Tess, turi būti skanu.
Gaila, kad mano šeima tokių visokių įmantrybių nevalgo.
O gal kaip tik gerai - nereikia sukt galvos :)
Ypač, kai sūnus parvažiuoja, turiu gaminti tik naturalų maistą. Nuo mažens jis mane "šokdina".
Jei mėsa - naturali, be jokių kiaušinių, džiūvėsių, įdarų. Jei bulvės, tai keptos ar virtos, tik ne košė. Nors bulvių košę visada išsuku su blenderiu. Būna puri, kaip pūkas.
Na, plovą dar valgo, nes matosi, kas sudėta ir galima svogūnus išrankioti :)
Oi, kaip pasiguodžiau.
Va, dabar bulvinių blynų prikepiau. Sėdi, raitoja :)
Petronele Petronele 18330
2008-07-08 20:08 Petronele 2011-09-11 05-53

Tess rašė: Pasigirsiu ką darysiu. smile Nusipirkau mielinės-sluoksniuotos tešlos.
Bus suktinukai. Įdaras rukyta mėsa, alyvuogės, paprika, marinuoti agūrkėliai, sūris, majonezas ir kečiupas, svogūnai. Viską gražiai išdeliosiu ant lakštos sususkiu ir supjaustisiu griežinėliais ir į orkaitę, turėtu buti laaabai skanu. smile

Mmmmmm... pasigirk dar kart kai paragausi.
Tess Tess 20234
2008-07-08 20:57 Tess
Na jau kepa mano vyniotiniai. Labai skaniai namie kvepia smile
Neužteko įdaro,tai paskutinius 2 lakštus sutepiau su miško uogų padažu. smile
Iš 2 pakelių tešlos gavosi net 4 skardos.
Reikia tik labai aštraus peilio, prisikankinau kol supjausčiau. smile
urtele urtele 13511
2008-07-08 21:22 urtele 2011-09-11 05-53

Tess rašė: Reikia tik labai aštraus peilio, prisikankinau kol supjausčiau. smile
. Reiškia dar kažko trūksta smile
Tess Tess 20234
2008-07-08 21:32 Tess 2011-09-11 05-53

urtele rašė: Reiškia dar kažko trūksta smile
Vyro smile
Aradija Aradija 10364
2008-07-09 09:21 Aradija 2011-09-11 05-53

Tess rašė:

urtele rašė: Reiškia dar kažko trūksta smile
Vyro smile

hm, o as visada maniau, kad peilius galanda ne vyrai, o meiluziai smile
A
auslyte 141
2008-07-09 11:53 auslyte 2011-09-11 05-53

Kristiana__ rašė:

Tess rašė: Kaip skaniai išvirti ryžius, na kad būrų birūs.
Man niekaip nepavyksta. Visada košė gaunasi. smile


Tess, aš naudoju Skanėjos plikytus ryžius. Pakeliuose. Ant pakuotės šono yra parašyta kažkas tipo tovo "Išvirūs šie ryžiai nesulimpa" smile Ir iš tikro, jie nesulimpa ir labai skanūs smile

www.skaneja.lt/?eil_nr=6002&klb=LT

Va toje nuorodoje yra ir nepakeliais, jeigu kam pakeliuose nepatinka. Tik aš jų nebandžiau.




as irgi naudoju tik siuos ryzius jie patys geriausi ir dar nei karto nenuvyle...
A
auslyte 141
2008-07-09 12:02 auslyte 2011-09-11 05-53

dianaaa rašė: Sveikos, gal kas plovo receptėlį įmestu smile



o as plova kaip darau tai irgi ryzius atskirai verdu....
ryziai butinai skanejos plikyti,
mesos kieki pagal nuoziura dedu..mesa su prieskoniais (dazniausiai vegeta) verdu apie val, kol pasidaro visiskai minksta, keptuveje apkepinu morka (tarkuota) svoguna ir paprika, darzovems siek tiek apkepus i keptuve dedu supjaustyta kubeliais isvirta mesyte, pilu kecupo, ivairiu prieskoniu, o viskam apkepus sudedu i puoda su isvirusiais ryziais ir ismaisau.
kitaip plovo niekada neesu darius.
gal kam patiks?
Sfera Sfera 1386
2008-07-09 14:03 Sfera 2011-09-11 05-53
[quote="auslyte"]

dianaaa rašė: Sveikos, gal kas plovo receptėlį įmestu smile


O aš plovą daryti išmokau iš anytos. Plačiame puode aliejuje pakepinu mėsos gabaliukus, barstau prieskoniais, druska, dedu morkas, svogūnus, kai pasikepina gražiai, supilu ryžius(nevirtus) ir pilu dvigubą kiekį vandens-jei ryžių 2 stiklinės, tai vandens atitinkamai 4 stiklinės. Uždengiu dangčiu ir paverdu ant nedidelės ugnies, kol vanduo beveik susigeria į ryžius, bet neturi būti sausa, tai maždaug 10-15 min. Tada puodą suvynioju į rankšluostį ar laikraštį ir kišu tarp pagalvių (pūkinių) 40 min. Po tiek laiko ryžiai būna išsistovėję patys ir birūs...Tiesa, mano puodas dvigubu dugnu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui