Ar kas nors esate megine paruosti ta GUOBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže ? ziauriai uzsimaniau kinietisko maisto
bet noriu pati ismokti daryti
radau toki recepta:
INGREDIENTAI:
300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,
Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,
Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.
GAMINIMAS:
Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.
Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.
Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.
P.S patiekalas 4 personom.
is cia
www.skanus.lt/receptas-1673
tik labai jau netikslus man tas receptas atrodo, bet vakare vistiek meginsiu ka nors improvizuoti, nes vistiena jau sumarinuota
KOREGUOJU, arba komentuoju, na padariau, bet pagal ta recepta tikrai nelabai kas gautusi
visu pirma pagal ingridientus padazo gaunasi ziauriai mazai ir jis tikrai labai stiprus :) taigi as dapyliau gal kokius 2 puodukus vandens, ir krakmolo dejau zymiai daugiau kad tas kisielius gautusi
o imbiero neturejau, ir kiek pamenu is restoranu ten visada dedamas censakas tad ir as ji idejau i padaza :) o be to vietoj cukraus kroviau medu :) taigi gavosi tikrai skaniai, apsiryjau dabar galiu ramiai dirbti
ai jo dar marinuojant acto nenaudojau, nemanau kad jis ten reikalingas