Kulinariniai receptai

nerijus nerijus 2474
2008-08-19 09:59 nerijus 2011-09-11 05-55

Aradija rašė: ...
INGREDIENTAI:

<...>
pusė arbatinio šaukštelio,
<...>


Čia kam geležies trūksta? smile
Aradija Aradija 10364
2008-08-19 10:05 Aradija
tai va ir neparasyta ar ta sauksteli reikia islydyti ar sutarkuoti ir imaisyti i padaza ar kur nors kitur smile
Petronele Petronele 18330
2008-08-19 10:15 Petronele 2011-09-11 05-55

Aradija rašė: Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Taip įbėrus, kisielius vargu ar gausis. Pirma krakmolą reikia ištirpinti šaltame vandenyje, tada supilti į padažą.
dianaaa dianaaa 1637
2008-08-19 10:24 dianaaa
O aš šiandien labai noriu žiedinio kopūsto smile
Aradija Aradija 10364
2008-08-19 10:36 Aradija 2011-09-11 05-55

Petronele rašė: Taip įbėrus, kisielius vargu ar gausis. Pirma krakmolą reikia ištirpinti šaltame vandenyje, tada supilti į padažą.

aciu smile pastaba tikrai laiku, niekad nieko nesu darius su krakmolo, net neturiu jo namie smile specialiai vaziuosiu pirkti smile
2008-08-19 10:42 Voveruska01
O aš susigalvojau naują salotų receptą:
kaimiški pomidorai,
juodos alyvuogės,
paprika
viskas sumaišoma su tepamu varškės sūreliu ar kremu (geriausia su žalumynais-būna indeliais)
+ jei kam reikia pipirai ir druska

Skanaus!
Petronele Petronele 18330
2008-08-19 10:50 Petronele
Mmmm, skanu turėtų būti. smile
V
virgiuke 1307
2008-08-27 14:38 virgiuke
Ką skanaus darot iš medžiotojų dešrelių?
A
auslyte 141
2008-08-27 14:45 auslyte 2011-09-11 05-56

virgiuke rašė: Ką skanaus darot iš medžiotojų dešrelių?



vakar kaip tik dariau:
turejau virtu bulviu, tai pakepinau jas keptuvej ant sviestuko, ten pat imeciau ir per puse perpjautas medziotoju desreles.(labai graziai suskrudo)
dar turejau istroskintu kopustu (idedu juos i puoda ir uzpylus vandeniu verdu kokia 2val, kol jie pasidaro ipatingai minksti, dedu cukraus sauksta labai pagerina skoni ir tomato. )
taip ir gavosi pasildytos bulvytes su keptom desrelem ir troskintais kopustais..
maniskis pirstelius apsilaize:)
D
DaivaP 5451
2008-08-27 15:01 DaivaP
Ar teko ką nors gaminti iš jūrinio ungurio (pvz.: kilmės šalis Peru)? Nerūkyto.
urtele urtele 13511
2008-08-27 15:09 urtele 2011-09-11 05-56

DaivaP rašė: Ar teko ką nors gaminti iš jūrinio ungurio (pvz.: kilmės šalis Peru)? Nerūkyto.

Tik po pietų ruošeisi lieknėti ar tai knygą apie lieknėjimą skaityti? O čia jau ungurį išsitraukei ? smile gerau padalink badaujančiai liaudžiai.
D
DaivaP 5451
2008-08-27 15:24 DaivaP
smile
Na knygą dar tik pradėjau skaityti (9-as psl.), kol kas neveikia.
O ungurys dar šaldytuve (ne mano). Sušalęs.
Nežinau, kas nugalės: noras valgyti, ar noras lieknėti. Ruošiuosi ir tam ir tam. smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:20 Rolanda
SOS ! smile
Draugas eilinį kartą sėkmingai sumedžiojo šerną. Atvežė man keliolika kg išpjaustytos (nukaulintos) mėsytės. Mano vyrai jau atsisako valgyti troškinius iš šernienos "a la guliašas".
Patarkite, ką skanaus dar galima padaryti iš šernienos?
A
auslyte 141
2008-08-28 10:26 auslyte
sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?
Tess Tess 20234
2008-08-28 10:36 Tess 2011-09-11 05-56

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?

Pakepinu mėsą, pridedu įvairių prieskonių, sudėdu į puodą, įdedu įvairių daržovių [čia priklauso kokie patinka] ir torškinu, kol daržovės suminkšties, kartai įkišu į orkaitę, kartais troškinu tiresiog ant viryklės.
Dažniausiai iš daržovių buna bulvės, morkos, svogūnai, česnakas. Kartais žiedonių kopustų įmetu, kabačioką. smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:37 Rolanda 2011-09-11 05-56

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?


Jei klausiate apie troškinius iš šernienos, tai darau labai paprastai: pripjaustau DAUG daržovių (morkų, svogūnų, paprikos, petražolių, saliero, truputį česnako -tų daržovių, kurių tuo metu randu namuose smile ), apkepu jas nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Daržoves supilu į troškintuvą, o nuo jų likusiose sultyse ir aliejuje apkepu mėsą. Mano vyrai mėgsta, kad ją apskrudinčiau. Mėsą sudedu ant daržovių, užpilu sultiniu arba vandeniu, pridedu lauro lapelių, pipirų (kartais - pomidorų padažo arba grietinės, žodžiu, improvizuoju) ir, uždengus troškintuvą, geroms porai val. kišu į orkaitę.
Beje, mėsytę prieš parą supjaustau gabaliukais ir sausai su prieskoniais pamarinuoju.
Prie tokio troškinio tinka ir ryžiai, ir bulvės ar jų košė. Pati aš valgau su šviežių daržovių salotomis.
A
auslyte 141
2008-08-28 10:40 auslyte 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė:

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?


Jei klausiate apie troškinius iš šernienos, tai darau labai paprastai: pripjaustau DAUG daržovių (morkų, svogūnų, paprikos, petražolių, saliero, truputį česnako -tų daržovių, kurių tuo metu randu namuose smile ), apkepu jas nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Daržoves supilu į troškintuvą, o nuo jų likusiose sultyse ir aliejuje apkepu mėsą. Mano vyrai mėgsta, kad ją apskrudinčiau. Mėsą sudedu ant daržovių, užpilu sultiniu arba vandeniu, pridedu lauro lapelių, pipirų (kartais - pomidorų padažo arba grietinės, žodžiu, improvizuoju) ir, uždengus troškintuvą, geroms porai val. kišu į orkaitę.
Beje, mėsytę prieš parą supjaustau gabaliukais ir sausai su prieskoniais pamarinuoju.
Prie tokio troškinio tinka ir ryžiai, ir bulvės ar jų košė. Pati aš valgau su šviežių daržovių salotomis.


siaip nelabai improvizuoju su kitokia mesyte, isskyrus kiauliena.(kitokios ir ruost nemoku) dar vistyte valgau, o nei jautienos, nei sernienos, nei kitokios nevalgau. smile
A
auslyte 141
2008-08-28 10:40 auslyte
bet manau kad vietos sernienos kuo puikiausiai galiu naudoti ir kaiuliena...ar ne taip?
Tess Tess 20234
2008-08-28 10:41 Tess 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: SOS ! smile
Draugas eilinį kartą sėkmingai sumedžiojo šerną. Atvežė man keliolika kg išpjaustytos (nukaulintos) mėsytės. Mano vyrai jau atsisako valgyti troškinius iš šernienos "a la guliašas".
Patarkite, ką skanaus dar galima padaryti iš šernienos?

Jeigu vyrai nenori, galiu aš atvažiuoti ant "a la guliašo" smile Labai mėgstu.
Gal bandyk orkaitje iškepti.
Arba didelį gabalą į kepimo rankovę įkišk.
Arba supjaustik bulves griežinėliais, svogūną, ant viršaus dėk pamarinuota išmūštą mėsą, pjaustau kaip karbonadui, ant viršaus gali majonezo užpilti arba majonezas-kečiūpas ir į orkaitė, vėliau ant mėsos užmesti tarkuoto sūrio. smile
СЕДЛО ДИКОГО КАБАНА SADDLE OF BOAR
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:46 Rolanda 2011-09-11 05-56

auslyte rašė: bet manau kad vietos sernienos kuo puikiausiai galiu naudoti ir kaiuliena...ar ne taip?


Žinoma, ir nereiks tiek ilgai troškinti (šerniena kietoka mėsa...).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui