Kulinariniai receptai

Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:49 Rolanda 2011-09-11 05-56

Tess rašė:

Rolanda rašė: SOS ! smile
Draugas eilinį kartą sėkmingai sumedžiojo šerną. Atvežė man keliolika kg išpjaustytos (nukaulintos) mėsytės. Mano vyrai jau atsisako valgyti troškinius iš šernienos "a la guliašas".
Patarkite, ką skanaus dar galima padaryti iš šernienos?

Jeigu vyrai nenori, galiu aš atvažiuoti ant "a la guliašo" smile Labai mėgstu.
Gal bandyk orkaitje iškepti.
Arba didelį gabalą į kepimo rankovę įkišk.
Arba supjaustik bulves griežinėliais, svogūną, ant viršaus dėk pamarinuota išmūštą mėsą, pjaustau kaip karbonadui, ant viršaus gali majonezo užpilti arba majonezas-kečiūpas ir į orkaitė, vėliau ant mėsos užmesti tarkuoto sūrio. smile
СЕДЛО ДИКОГО КАБАНА SADDLE OF BOAR


Matai, didelį gabalą reiktų kepti vos ne per naktį! smile Ne kažkas iš jo liktų (gal angliukas? smile )
O va tą receptuką su pamarinuota išmušta mėsyte gal ir verta pamėginti? Tik įtariu, kad vis vien teks po to patroškinti - šerniena liesa mėsa, bus sausas kepsnys.
M
marte 430
2008-08-28 10:50 marte 2011-09-11 05-56

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?


man labai patinka šitas iš maltos mėsos.Dedu viską iš akies,ir ką turiu šaldytuve
1.Apvirti bulves,nepilnai .
2.Ištepi kepimo formą (galima tefloninę,silikoninę,stiklinę)riebalais(margarinas,aliejus).
3.Tada griežinėliais supaustai apvirtas bulvytes ir iškloji dugną,galima iki 2 sluoksnių.
4.Tada paruoši sumaltą,sukapotą,mėsytę.Galima dėti kelių rūšių .Aišku ji turi būti su prieskoniais.gali dėti grybų(va čia praverčia šaldytuve esantis turinys ir jūsų fantazija)
5.paruoštą mėsytę dedi ant bulvių.Kokių 3-4 cm sluoknis.
6.Ant viršaus dedu įvairių daržovių mišinio-smulkiai pjaustyto arba tarkuoto(morkos,svogūnai.paprika,cukinija,česnakas...)
7.Užbarstau tarkuoto sūrio.
8.Imam 2 kiaušinius,grietinės,česnako(išspausto),tepamo sūrelio ,prieskonių pagal savo skonį ,išplakam padažą.Padažu apipilam visą sluoksniuotą troškinį .Padažo kiekį reikia reguliuoti pagal skardos dydį.Jei ji didelė ,aišku reikės daugiau.
9.Kepam apie 30-35 min orkaitėje.\
10,Kai išimam iš orkaitės leiskit 10 min ataušti.tada jis labai gražiai susipjausto.
Skanaus ,pabandykite,tikrai labai skanus

Tą patį galite ir su žuvim padaryti
Tess Tess 20234
2008-08-28 10:51 Tess 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: Matai, didelį gabalą reiktų kepti vos ne per naktį! smile Ne kažkas iš jo liktų (gal angliukas? smile )
O va tą receptuką su pamarinuota išmušta mėsyte gal ir verta pamėginti? Tik įtariu, kad vis vien teks po to patroškinti - šerniena liesa mėsa, bus sausas kepsnys.

O jeigu gabalą ilgiau pamarinuoti? smile
Aš orkaiteje kepu dažniausiai jautionė [kiaulienos visai nemėgstu], tai ne sausa.
Esu valgius šernieną, neatsimenu ką gaminau, atrodo troškinį dariau.
Teko tik ilgai marinuoti, nes kvapas man ne labai smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 10:53 Rolanda 2011-09-11 05-56

marte rašė:

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?


man labai patinka šitas iš maltos mėsos.Dedu viską iš akies,ir ką turiu šaldytuve
1.Apvirti bulves,nepilnai .
2.Ištepi kepimo formą (galima tefloninę,silikoninę,stiklinę)riebalais(margarinas,aliejus).
3.Tada griežinėliais supaustai apvirtas bulvytes ir iškloji dugną,galima iki 2 sluoksnių.
4.Tada paruoši sumaltą,sukapotą,mėsytę.Galima dėti kelių rūšių .Aišku ji turi būti su prieskoniais.gali dėti grybų(va čia praverčia šaldytuve esantis turinys ir jūsų fantazija)
5.paruoštą mėsytę dedi ant bulvių.Kokių 3-4 cm sluoknis.
6.Ant viršaus dedu įvairių daržovių mišinio-smulkiai pjaustyto arba tarkuoto(morkos,svogūnai.paprika,cukinija,česnakas...)
7.Užbarstau tarkuoto sūrio.

Čia jau sadizmu atsiduoda: iki pietų dar valanda, o čia toookie receptai!.... smile
8.Imam 2 kiaušinius,grietinės,česnako(išspausto),tepamo sūrelio ,prieskonių pagal savo skonį ,išplakam padažą.Padažu apipilam visą sluoksniuotą troškinį .Padažo kiekį reikia reguliuoti pagal skardos dydį.Jei ji didelė ,aišku reikės daugiau.
9.Kepam apie 30-35 min orkaitėje.\
10,Kai išimam iš orkaitės leiskit 10 min ataušti.tada jis labai gražiai susipjausto.
Skanaus ,pabandykite,tikrai labai skanus
Elyte Elyte 2865
2008-08-28 10:55 Elyte 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: SOS ! smile
Draugas eilinį kartą sėkmingai sumedžiojo šerną. Atvežė man keliolika kg išpjaustytos (nukaulintos) mėsytės. Mano vyrai jau atsisako valgyti troškinius iš šernienos "a la guliašas".
Patarkite, ką skanaus dar galima padaryti iš šernienos?

1. Išpjovą arba karbonadą supjaustote apvaliais gabaliukais, užmarinuojate keliom valandom ir kepate apvoliojus tešloje.
2. Kotletai labai skanūs.
3. Visą gabalą galinio ar priekinio kumpio įtrinate prieskoniais, majonezu (grietine arba medumi), palaikote kelias valandas, įdedate į kepimo maišą ir į orkaitę valandai-pusantros (nuo gabalo dydžio). Labai gerai ir karštas ir šaltas.
4. Iš bet ko gabaliukus ant didelės ugnies apkepate miltuose, sudedate į puodą. Padažui kepinti svogūnai, gerybai ir grietinė, arba svogūnai, morkos ir pomidorų padažas (padažą paruošiate atskiroje keptuvėje). Užpilate apkeptus gabaliukus ir troškinate 30-60 min (žiūrint kokių metų šerną Jūsų draugas parvežė) smile
Skanaus.
M
marte 430
2008-08-28 10:56 marte 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė:

marte rašė:

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?


man labai patinka šitas iš maltos mėsos.Dedu viską iš akies,ir ką turiu šaldytuve
1.Apvirti bulves,nepilnai .
2.Ištepi kepimo formą (galima tefloninę,silikoninę,stiklinę)riebalais(margarinas,aliejus).
3.Tada griežinėliais supaustai apvirtas bulvytes ir iškloji dugną,galima iki 2 sluoksnių.
4.Tada paruoši sumaltą,sukapotą,mėsytę.Galima dėti kelių rūšių .Aišku ji turi būti su prieskoniais.gali dėti grybų(va čia praverčia šaldytuve esantis turinys ir jūsų fantazija)
5.paruoštą mėsytę dedi ant bulvių.Kokių 3-4 cm sluoknis.
6.Ant viršaus dedu įvairių daržovių mišinio-smulkiai pjaustyto arba tarkuoto(morkos,svogūnai.paprika,cukinija,česnakas...)
7.Užbarstau tarkuoto sūrio.

Čia jau sadizmu atsiduoda: iki pietų dar valanda, o čia toookie receptai!.... smile
8.Imam 2 kiaušinius,grietinės,česnako(išspausto),tepamo sūrelio ,prieskonių pagal savo skonį ,išplakam padažą.Padažu apipilam visą sluoksniuotą troškinį .Padažo kiekį reikia reguliuoti pagal skardos dydį.Jei ji didelė ,aišku reikės daugiau.
9.Kepam apie 30-35 min orkaitėje.\
10,Kai išimam iš orkaitės leiskit 10 min ataušti.tada jis labai gražiai susipjausto.
Skanaus ,pabandykite,tikrai labai skanus




Rolanda,iki pietų spėsi smile Mesk darbus ir pradėk smile Atrodo daug darbo ,bet labai greit pasidaro smile
A
auslyte 141
2008-08-28 11:01 auslyte 2011-09-11 05-56

marte rašė:

auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?


man labai patinka šitas iš maltos mėsos.Dedu viską iš akies,ir ką turiu šaldytuve
1.Apvirti bulves,nepilnai .
2.Ištepi kepimo formą (galima tefloninę,silikoninę,stiklinę)riebalais(margarinas,aliejus).
3.Tada griežinėliais supaustai apvirtas bulvytes ir iškloji dugną,galima iki 2 sluoksnių.
4.Tada paruoši sumaltą,sukapotą,mėsytę.Galima dėti kelių rūšių .Aišku ji turi būti su prieskoniais.gali dėti grybų(va čia praverčia šaldytuve esantis turinys ir jūsų fantazija)
5.paruoštą mėsytę dedi ant bulvių.Kokių 3-4 cm sluoknis.
6.Ant viršaus dedu įvairių daržovių mišinio-smulkiai pjaustyto arba tarkuoto(morkos,svogūnai.paprika,cukinija,česnakas...)
7.Užbarstau tarkuoto sūrio.
8.Imam 2 kiaušinius,grietinės,česnako(išspausto),tepamo sūrelio ,prieskonių pagal savo skonį ,išplakam padažą.Padažu apipilam visą sluoksniuotą troškinį .Padažo kiekį reikia reguliuoti pagal skardos dydį.Jei ji didelė ,aišku reikės daugiau.
9.Kepam apie 30-35 min orkaitėje.\
10,Kai išimam iš orkaitės leiskit 10 min ataušti.tada jis labai gražiai susipjausto.
Skanaus ,pabandykite,tikrai labai skanus

Tą patį galite ir su žuvim padaryti


va cia tai man patinka, kaip tik turiu namie paruosto farso,tikrai pabandysiu, skamba labai skaniai.aciu jums labai!
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 11:03 Rolanda
[quote="ElyteIš bet ko gabaliukus ant didelės ugnies apkepate miltuose, sudedate į puodą. Padažui kepinti svogūnai, gerybai ir grietinė, arba svogūnai, morkos ir pomidorų padažas (padažą paruošiate atskiroje keptuvėje). Užpilate apkeptus gabaliukus ir troškinate 30-60 min (žiūrint kokių metų šerną Jūsų draugas parvežė) smile
Skanaus.[/quote]

Elyte, nepateikė jis man šerno paso ! smile Kitą kartą pareikalausiu. O šiaip tai vis giriasi, kad jaunas šernas pašautas (žino, kad seno mėsos aš neimčiau!)! smile
O šernieną kepti paprastoje keptuvėje - ar ji iškeps? Nebus, kad išorėje angliukai, o viduje - kraujukas? smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 11:05 Rolanda
[quote="marte[/quote]Rolanda,iki pietų spėsi smile Mesk darbus ir pradėk smile Atrodo daug darbo ,bet labai greit pasidaro smile[/quote]

Nespėsiu... smile
Iki pietų reikia dar 2 ieškinius nuvežti į teismą..... smile
O jau tiesiog užuodžiu, kaip kvepia ta užkepėlė !.....
wirgina wirgina 5887
2008-08-28 11:06 wirgina
Vakar pabandžiau ir visai tiko bendradarbės receptukas:

Skardą iškloti kopūsto lapais (galima ir du sluoksnius sukloti) šviežias morkytes supjaustyti griežinėliais, užpilti vandenuko stiklinę.
Iš faršo (1/2 veršienos 1/2 kiaulienos) padaryti kotletinę masę ir suformuoti cepelino formos kepsniukus. Sudėti į skardą ant daržovių. Supjaustyti saldžiarūgštį obuolį skiltelėmis ir susmaigstyti į kepsniukus. Ant viršaus uždėti po šaukštą majonezo.
Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
Garnyrui buvo skanu bulvių košytė.
Rolanda Rolanda 6896
2008-08-28 11:09 Rolanda
Na žinai, wirgina, mano nervai (ir skrandis) jau pasuoja! smile
Atsijungiu (kad susinervinusi kompo pro langą neišmesčiau...)! smile
M
marte 430
2008-08-28 11:12 marte
dar vienas greitukas iš mėsytės.

Reikia didelių pievagrybių.Nupjauni kotelį,nuvalai marškinėlius.Į pievagrybius prikišį kokio turi paruošto faršo ir iį orkaitę.10-15 min kepi,jei turi gali sūrio į pabaigą uždėti.Labai greita,skanu.
Per kūčias vietoj mėsytės dėjau žuvį ir grybus.Gavosi neblogiau
Elyte Elyte 2865
2008-08-28 11:13 Elyte 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: O šernieną kepti paprastoje keptuvėje - ar ji iškeps? Nebus, kad išorėje angliukai, o viduje - kraujukas? smile

Jei klausiate apie pirmą variantą - mėsą prieš tai gerai išmišate ir ant vidutinės ugnies 10-15 min.
2008-08-28 11:14 Voveruska01 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė:
O šernieną kepti paprastoje keptuvėje - ar ji iškeps? Nebus, kad išorėje angliukai, o viduje - kraujukas? smile

Aš visada prieš troškindama apkepu šernieną dar ir keptuvėje, tik niekada nevoliojau miltuose -reiks pabandyt, turėtų gerai gautis.
Jeigu turiu gražų nugarinės gabaliuką - prismaigstau į jį lašinukų, pamarinuoju su prieskoniais (visada įdedu čiobrelių -dėl kvapo smile )ir majonezu, o tada kepu orkaitėje. Šiaip mėsa vis tiek būna sausa, bet su kokiu majonezu labai skanu smile
O ir guliašą dažnai darau, bet kad nebūtų vienodas - tai kaitalioju priedus - tai su morkom, tai su bulvėm pamaišau, ar kopūstais, ir dedu daug visokių petruškų, krapų.
A
auslyte 141
2008-08-28 11:15 auslyte 2011-09-11 05-56

wirgina rašė: Vakar pabandžiau ir visai tiko bendradarbės receptukas:

Skardą iškloti kopūsto lapais (galima ir du sluoksnius sukloti) šviežias morkytes supjaustyti griežinėliais, užpilti vandenuko stiklinę.
Iš faršo (1/2 veršienos 1/2 kiaulienos) padaryti kotletinę masę ir suformuoti cepelino formos kepsniukus. Sudėti į skardą ant daržovių. Supjaustyti saldžiarūgštį obuolį skiltelėmis ir susmaigstyti į kepsniukus. Ant viršaus uždėti po šaukštą majonezo.
Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
Garnyrui buvo skanu bulvių košytė.


o kaip tie kopustai?iskepa kartu su mesyte?ir gaunasi mesyte su kopustais ir morkytem?saunu!o koki padaza darot?
wirgina wirgina 5887
2008-08-28 11:19 wirgina 2011-09-11 05-56
[quote="auslyte"]

wirgina rašė:

o kaip tie kopustai?iskepa kartu su mesyte?ir gaunasi mesyte su kopustais ir morkytem?saunu!o koki padaza darot?


Kopūstai su morkytėmis gražiai išsitroškina, kol mėsytė kepa. O padažiukas pasidaro iš to vandenuko , kurį užpilame ant daržovių. Tiesa, neparašiau, kad daržoves reikia priekoniukais su druskyte pabarstyti
wirgina wirgina 5887
2008-08-28 11:21 wirgina 2011-09-11 05-56

Rolanda rašė: Na žinai, wirgina, mano nervai (ir skrandis) jau pasuoja! smile
Atsijungiu (kad susinervinusi kompo pro langą neišmesčiau...)! smile


smile Pakentėk nors iki vakaro smile
Bet geriau pietums tas patiekalas. Vake prisitašius sunkoka miegoti buvo smile smile smile
2008-08-28 11:24 Voveruska01 2011-09-11 05-56

wirgina rašė: Vakar pabandžiau ir visai tiko bendradarbės receptukas:

Skardą iškloti kopūsto lapais (galima ir du sluoksnius sukloti) šviežias morkytes supjaustyti griežinėliais, užpilti vandenuko stiklinę.
Iš faršo (1/2 veršienos 1/2 kiaulienos) padaryti kotletinę masę ir suformuoti cepelino formos kepsniukus. Sudėti į skardą ant daržovių. Supjaustyti saldžiarūgštį obuolį skiltelėmis ir susmaigstyti į kepsniukus. Ant viršaus uždėti po šaukštą majonezo.
Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
Garnyrui buvo skanu bulvių košytė.

Aš tai panašiai darau a'la balandėlius (taip greičiau, negu vyniot smile )
Skardą iškloju apvirtais kopūsto lapais, tada faršas, ryžiai, morkos, svogūnai, ant viršaus vėl kopūstlapiai, ir užpilu kokia nors grybų skonio sriubyte (iš greito paruošimo pakelių serijos). Ir į orkaitę smile
M
marte 430
2008-08-28 11:31 marte 2011-09-11 05-56

wirgina rašė: Vakar pabandžiau ir visai tiko bendradarbės receptukas:

Skardą iškloti kopūsto lapais (galima ir du sluoksnius sukloti) šviežias morkytes supjaustyti griežinėliais, užpilti vandenuko stiklinę.
Iš faršo (1/2 veršienos 1/2 kiaulienos) padaryti kotletinę masę ir suformuoti cepelino formos kepsniukus. Sudėti į skardą ant daržovių. Supjaustyti saldžiarūgštį obuolį skiltelėmis ir susmaigstyti į kepsniukus. Ant viršaus uždėti po šaukštą majonezo.
Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
Garnyrui buvo skanu bulvių košytė.


reiks pabandyti,skaniai atrodo smile

Atėjo įkvėpimas receptais dalintis smile
Dar vienas vištienos troškinukas.Mano šeima šitą labai mėgsta.

1Paimam vištienos ketvirčius ,supjaustom,(aš pjaustau į 3 dalis,kad gabaliukai butų normalūs).Apkepam keptuvėje su prieskoniais ir druskyte.sudedam į puodą.
2.Paimam kopūstą-supjaustom,kaip sriubai,morkas kaip mėgstat -galit tarkuoti,galit pjaustyti,svogūną ir česnaką griežinėliais.Viską supilu į keptuvę ,(jei netelpa per kelis kartus daržoves kepu,nes jų turi būti daug)ir ant nedidelės ugnies truputį (5 min)pakepinu.Tada viską supilu ant vištienos.
3.Užpilam vandeniu,kad apsemtu,išmaišom ir troškinam ant mažos ugnies.
4.Kai maždaug mėsytė gera ,tada stiklinė vandens 2 šaukštai miltų,2 -3 tomatų.viską išplakam ir į troškinį.Jis truputį patirštėja.Tada dar 10-15 min ir viskas.Labai skanu su bulvių koše,ir vištiena ištroškinta tarp kopūstų turi nepakartojamą skonį.

Jei norit kitokios bulvių košės,tai baigiant ją trinti galit pridėti -kas ką mėgstat
1.Daug smulkintų(galit su mikseriu) žalumynų-svogūnų laiškų,krapų,baziliko,meirūno,mėtų-bus žalsva ir labai skani.
2.Galit dėti smulkiai kapotų virtų morkų -bus spalvota
3.Kukurūzų arba žirnelių
4.galit viską kas aukščiau į tą pačią košę.labai gerai gaunasi
A
auslyte 141
2008-08-28 11:36 auslyte
na ir kaip issirinkt ka siandien gaminti smile
kai tiek superiniu receptu suraset?!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui