Elvusia rašė:
wirgina rašė:
Skardą iškloti kopūsto lapais (galima ir du sluoksnius sukloti) šviežias morkytes supjaustyti griežinėliais, užpilti vandenuko stiklinę.
Iš faršo (1/2 veršienos 1/2 kiaulienos) padaryti kotletinę masę ir suformuoti cepelino formos kepsniukus. Sudėti į skardą ant daržovių. Supjaustyti saldžiarūgštį obuolį skiltelėmis ir susmaigstyti į kepsniukus. Ant viršaus uždėti po šaukštą majonezo.
Pašoviau į orkaitę. Ačiū už mintį :)
Aišku, padariau kiek kitaip:
darže radau mažutukų kopūstėlių (kur buvo nupjauti ankstyvieji, ant to paties koto priaugo naujų kopūstų).
Dariau taip:
Sluoksnis kopūstų, sluoksnis faršo, vėl kopūstai.
Ant viršaus stambiai pjaustytos morkos ir svogūnai, šlakelis pomiodorų padažo ir majonezas.
Vandens nepyliau.
Jau kvepia :)
Ir aš susigundžiau tuo receptuku. Žadėjau daryt visai kaip wirgina kad daro, bet kadangi namai pilni sodo gėrybių, man gavosi taip:
dugną išklojau kopūstų lapais
šiaudeliais supjausčiau vieną didelę papriką
morkytes griežinėliais
pašlaksčiau ramos padažine grietinėle, pabarsčiau druskyte, įmečiau kelis juoduosius pipirus, kelis kvepiančiuosius, provanso žolelių
papjausčiau bulvyčių griežinėliais, pabarsčiau truputį druskyte
papjausčiau pomidorų griežinėliais
iš faršo padariau kukulaičius
ant kiekvieno purkštėlėjau garlic majonezinio padažo
įmečiau kelias alyvuoges
pašoviau į orkaitę
Kadangi nė vieno valgytojo dar nėra, tai ugnį sumažinau beveik iki minimumo.
Atrodo skaniai