Kulinariniai receptai

2008-09-02 10:52 Voveruska01 2011-09-11 05-56

Girele rašė: Mažame kiekyje ištirpdai kokį šaukštą želatinos (orientuotis pagal visos masės kiekį) ir sumaišyti su jogurtu, susmulkinti vaisius ir sumaišyti su jogurto - želatinos mišiniu, į torto formą ant dugno dėti biskvito (riekelių, gabaliukų, visą biskvitą, galima ir visai nedėti) - užpilti vaisius su jogutu. Dėti į šaldytuvą, kai sustings -- skanaus.

Super! Niekada nedarydavau tortų, o čia taip paprasta atrodo -būtinai pabandysiu smile
Petronele Petronele 18330
2008-09-02 10:59 Petronele 2011-09-11 05-56

nerijus rašė:

marte rašė:
Dar labai skani trinta sriuba,kurios pagrindas cukinijos ir moliūgai,tada dar pagal skonį morkos,svogūnai ir česnakai.Jei sriuba iš moliūgo ,tai labai skanu į pertrintą sriubą sudėti tarkuoto fermeninio sūrio ir prispausti česnako


Labiau tiktų sūris su mėlynuoju pelėsiu. Va tada tai tikrai skanu.

Esi daręs, ar tik šiaip fantazuoji? Įdėja įdomi. smile
Petronele Petronele 18330
2008-09-02 11:06 Petronele 2011-09-11 05-56

Voveruska01 rašė:

Girele rašė: Mažame kiekyje ištirpdai kokį šaukštą želatinos (orientuotis pagal visos masės kiekį) ir sumaišyti su jogurtu, susmulkinti vaisius ir sumaišyti su jogurto - želatinos mišiniu, į torto formą ant dugno dėti biskvito (riekelių, gabaliukų, visą biskvitą, galima ir visai nedėti) - užpilti vaisius su jogutu. Dėti į šaldytuvą, kai sustings -- skanaus.

Super! Niekada nedarydavau tortų, o čia taip paprasta atrodo -būtinai pabandysiu smile

Dedu ne biskvitą, o "Naujienos" (lyg taip vadinasi, toks rožiniu įdaru ir trupiniais pabarstytas) arba "Kuršėnų" vyniotinio.
Girele Girele 9675
2008-09-02 11:13 Girele 2011-09-11 05-56

Petronele rašė:

Voveruska01 rašė:

Girele rašė: Mažame kiekyje ištirpdai kokį šaukštą želatinos (orientuotis pagal visos masės kiekį) ir sumaišyti su jogurtu, susmulkinti vaisius ir sumaišyti su jogurto - želatinos mišiniu, į torto formą ant dugno dėti biskvito (riekelių, gabaliukų, visą biskvitą, galima ir visai nedėti) - užpilti vaisius su jogutu. Dėti į šaldytuvą, kai sustings -- skanaus.

Super! Niekada nedarydavau tortų, o čia taip paprasta atrodo -būtinai pabandysiu smile

Dedu ne biskvitą, o "Naujienos" (lyg taip vadinasi, toks rožiniu įdaru ir trupiniais pabarstytas) arba "Kuršėnų" vyniotinio.

Na, aš dažniausiai irgi dedu vyniotinį... O biskvitą - tik tikrą (namie keptą, arba kepyklose), bet ne sintetinį daugkartinio naudojimo...
M
marte 430
2008-09-02 11:50 marte 2011-09-11 05-56

Petronele rašė:

nerijus rašė:

marte rašė:
Dar labai skani trinta sriuba,kurios pagrindas cukinijos ir moliūgai,tada dar pagal skonį morkos,svogūnai ir česnakai.Jei sriuba iš moliūgo ,tai labai skanu į pertrintą sriubą sudėti tarkuoto fermeninio sūrio ir prispausti česnako


Labiau tiktų sūris su mėlynuoju pelėsiu. Va tada tai tikrai skanu.

Esi daręs, ar tik šiaip fantazuoji? Įdėja įdomi. smile


Esu dariusi,labai skanu,bet aš tikrai dariau tik su fermentiniu sūriu,nes pelėsinio mano šeimyna nevalgo
Petronele Petronele 18330
2008-09-02 12:11 Petronele
Na, aš įmaišau ne fermentinį, o tepamą, jų būna ir pėlėsinių ir skonis nei kvapas nėra labai ryškūs, galima būtų dėt drąsiai.
nerijus nerijus 2474
2008-09-02 12:38 nerijus 2011-09-11 05-56

Petronele rašė: Na, aš įmaišau ne fermentinį, o tepamą, jų būna ir pėlėsinių ir skonis nei kvapas nėra labai ryškūs, galima būtų dėt drąsiai.


Patikrintas reikalas. Dar reiktų parmezano (tinka lietuviškas "džiugas"- jau tarkuoto būna) įdėt.
Loreta Loreta 28574
2008-09-02 13:01 Loreta
"Džiugas" labai aštrus ir turi specifinį paxą smile
D
DaivaP 5451
2008-09-02 13:04 DaivaP
Vakar per kažkurią TV dizaineris Pogrebnojus samprotavo: vyras, kuris nesugeba pagaminti gero patiekalo, nelabai ką sugeba ir lovoje...
nerijus nerijus 2474
2008-09-02 13:07 nerijus 2011-09-11 05-56

Loreta rašė: "Džiugas" labai aštrus ir turi specifinį paxą smile
Mažiau "specifikos", nei tikrajame parmezane (Parmigiano Reggiano). smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-02 13:07 Loreta 2011-09-11 05-56

DaivaP rašė: Vakar per kažkurią TV dizaineris Pogrebnojus samprotavo: vyras, kuris nesugeba pagaminti gero patiekalo, nelabai ką sugeba ir lovoje...

Čia per Zvonkės paparacinę laidą
nerijus nerijus 2474
2008-09-02 13:52 nerijus
Moliūgų sriuba

Moliūgą supjaustyti kubeliais ir virti kartu su kubeliais supjaustytomis bulvėmis (dvi didelės bulvės). Vanduo turi vos apsemti daržoves + pora kubelių sultinio. Keptuvėje ant sviesto ar aliejaus pakepinti pora smulkiai pjaustytų ropinio svogūno galvų. Pakepinti ir viską supilti į moliūgų viralą. Įtarkuoti parmezano ar lietuviško kietojo sūrio pakaitalo “Džiugas”. Smulkintuvo (blenderio) pagalba viską susmulkinti, užpilti pieno ar grietinėlės, pavirti. Neatskiriamas prieskonis pagardinimui tarkuotas muskato riešutas. Patiekti su skrudintos forminės duonos kubeliais ir smulkintu mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Mes forminę duoną patostiname ir lengvai įtriname česnaku, nepjaustom nes skaniau, kai ji nepermirksta, tad patiekiama šalia dubenio trintos moliūginės sriubos su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Dar viršų galima truputį pabarstyti petražolėmis, bet nebūtina.
Loreta Loreta 28574
2008-09-02 14:09 Loreta 2011-09-11 05-56

nerijus rašė: Mažiau "specifikos", nei tikrajame parmezane (Parmigiano Reggiano). smile

Tada siūlau "Provolone piccante" (turiu dar biški šaldytuve).
Čia Rolanda Venecijoj nupaveikslavo vitrinoje. Dydžio sulig traktoriaus padanga... smile
nerijus nerijus 2474
2008-09-02 14:17 nerijus 2011-09-11 05-56

Loreta rašė:

nerijus rašė: Mažiau "specifikos", nei tikrajame parmezane (Parmigiano Reggiano). smile

Tada siūlau "Provolone piccante" (turiu dar biški šaldytuve).
Čia Rolanda Venecijoj nupaveikslavo vitrinoje. Dydžio sulig traktoriaus padanga... smile


Aga. Man iš italijos gal kilogramą Parmigiano parvilko. Šaldytuve gal pusė metų stovėjo smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-02 14:29 Loreta
Vat tu, Nerijau, čia įsijautei į visokias moliūgų sriubas, tai geriau įmesk kokį savo firminį medžiotojo receptuką.
Turim giminėj vieną medžiotoją, tai jis mus šią vasarą tokiais gardumynais privaišino... Objedenije.
Pvz, sriubytė su šernioko šonkauliukais.
Arba prapjauta bulvė su lupena, vidun įdėta spirgų, truputis sviesto, viskas suvyniota į foliją - ir į laužą.
Arba stručio kiaušinio kiaušinienė (kiaušinis ne iš didžiausių, o pamaitina visą kompaniją).
O galiausiai (fuj, kaip prisimenu) - bebro uodega, kepta ant laužo.
nerijus nerijus 2474
2008-09-02 14:33 nerijus
Va bebro uodega- teko rūkytą valgyt- super.
Loreta Loreta 28574
2008-09-02 14:38 Loreta 2011-09-11 05-56

nerijus rašė: Va bebro uodega- teko rūkytą valgyt- super.

Gal rūkyta skaniau. Kepta - vieni taukai, kaip spirgai atrodo, tik taukų 50 kartų daugiau smile
P
pagrandukas 119
2008-09-02 15:32 pagrandukas 2011-09-11 05-56
smile O aš jau tikėjausi, kad čia kažkaip su girtumu susiję...[/quote][size=18][/size]
A
allina 1196
2008-09-02 16:05 allina
Aš dažnai gaminu iš žvėrienos.
pagrindas skanumui yra:
išmirkymas( raugintos pasukos)
prieskoniai(tik žvėrienai)
priedai( kadagio uogos),
o visą kita pagal skonį...

Va bebro neragavus..
man jisai kaip žiūrkė smile
P
puppa 489
2008-09-02 16:49 puppa 2011-09-11 05-56
allina, klausimaukai tau:
1.Kiek laiko mirkai žvėrieną?
2. Ar visas žvėrienos rūšis mirkai?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui