Vakar išbandžiau receptuką:
virtuveskovos.iki.lt/lt.php/receptai/?id=7
Žuvis „Rafaello“
Lašišos filė 400 g.
Kokosų pienas 400 g.
„Tandoori“ priekoniai 1 arbatinis šaukštelis
Kokosas 0,5 vnt.
Petražolės 1 arbatinis šaukštelis
Parmezano sūris (Parmigiano Reggiano) 4 arbatiniai šaukšteliai
Kapota kalendra 1 arbatinis šaukštelis
Lašišos filė išverdama kokoso piene, po to sumalama. Sudedami prieskoniai ir lašiša apvoliojama tarkuotame kokose su petražolėmis. Parmezano sūris sutarkuojamas, iš jo iškepami krepšeliai.
Tandoori prieskonių negavau, kalendros negavau, turėjau kitokios indiškos masalos - su kalendra kaip tik - tai panaudojau juos. Visai nieko gavosi, visiems patiko, rekomeduoju - tikrai papuoš šventinį stalą.
Keletas pastabų.
Šviežiam kokose apvoliot tuos rutuliukus tikrai skanu, bet kad jis nė velnio nenori lipti, vos vos tik apsivolioja, taip kad daug netarkuokit.
Viriau žuvį kokoso piene, bet mes žmonės paprasti - įbėriau žiupsnelį druskos į jį. Šiaip man visai būtų tikę ir iš vis tą žuvį paprastam sultiny išvirti, manau skonis nebūtų pasigadinęs.
Kadangi mačiau tą laidą, tai man nebuvo sudėtinga krepšelius pasidaryt (nors gavosi tikrai ne idealiai), kas nematėt - pasakoju: į skardą, ant kepimo popieriaus beriate tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį, išsklaidote jį į apskritos formos blyną. Šaunat orkaitėn, kai išsilydo, peiliuku nuimat nuo skardos ir dedat ant apverstos taurelės (dugnu į viršų pastatytos) ir švelniai lenkiat kraštus žemyn. Suktis greitai reikia, nes labai greit stingsta. Kepkit vienu kartu tik po kelis "blynelius" kitaip nespėsit visų suformuot.
Skanaus