Kulinariniai receptai

Individas Individas 8613
2008-10-17 17:56 Individas 2011-09-11 06-00

Elvusia rašė:
Daug kur.
Būna - padauginu pipirų. Gesinu cukrumi.

Aha smile Psirodo ir profai padaugina smile Tai gal aš irgi ne beviltiškas. smile
A
av 709
2008-10-18 16:00 av
Gal kas galėtumėt pasakyti, kaip garuose ryžių išsivirti: dėti su maišeliu, ar nurengti? pripilti vandens, ar nereikia? Pagelbėkit viengungiui.
Rolanda Rolanda 6896
2008-10-18 16:07 Rolanda 2011-09-11 06-00

av rašė: Gal kas galėtumėt pasakyti, kaip garuose ryžių išsivirti: dėti su maišeliu, ar nurengti? pripilti vandens, ar nereikia? Pagelbėkit viengungiui.


av, o kokius puodus ar kitą tarą naudosi?
Aš savo puode verdu maišeliuose, padėjusi ant spec.grotelių (nežinau, kaip kitaip pavadinti smile ).
Rolanda Rolanda 6896
2008-10-18 16:08 Rolanda
Oi, neparašiau, kad vanduo būtinas - iš kur gausi garą? smile smile
Loreta Loreta 28574
2008-10-18 16:10 Loreta
Tikriausiai av nori, kad ryžiai gautųsi birūs?
Jei nėra grotelių, galima išvirti paprasčiausiame puode vandenyje (neišimant iš maišelių). Paskui, kai išvirs, išimti iš maišelių ir nupilti gerai šaltu vandeniu. Tada bus birūs.
Ir dar turi reikšmės, kokie yra patys ryžiai. Kai kurios rūšys tikros bjaurybės. Aš perku ilgagrūdžius.
Individas Individas 8613
2008-10-18 16:15 Individas 2011-09-11 06-00

av rašė: pripilti vandens, ar nereikia?

Vakar man pasiūlė degtinės papilti...... Siūlyčiau pabandyti, tik paskui papasakok kaip efektas. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-18 16:17 Elvusia
Visai nereikia jokių maišelių.
Išvirti dideliame kiekyje vandens, perplauti vandeniu. Jei reikia garnyrui - plauti karštu vandeniu. Salotoms - šaltu.
Jei nenori perplaudinėti, ryžius supilti į verdantį vandenį, kad apsemtų. Užvirus, priklausomai nuo ryžių, pavirti 10 -15 min. Palikti subrinkimui.
Geriausiai tinka Urbano ryžiai.
Seniausiai nenaudoju ryžių maišeliuose.
Plastmasė teršia gamtą.
Paskutiniu metu pradėjau naudoti paprastų (plikytų) ir laukinių ryžių mišinį.Idealu :)
Rolanda Rolanda 6896
2008-10-18 16:25 Rolanda
Žmonės, taigi av nori virti ne VANDENYJE, o GARUOSE !!!!!!!
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-18 16:27 Elvusia 2011-09-11 06-00

Rolanda rašė: Žmonės, taigi av nori virti ne VANDENYJE, o GARUOSE !!!!!!!

Taigi jis viengungis, sakė, tai ir nežino ko nori :)
Kaip patarsim, taip ir bus :)))
A
av 709
2008-10-18 17:06 av 2011-09-11 06-00

Elvusia rašė:

Rolanda rašė: Žmonės, taigi av nori virti ne VANDENYJE, o GARUOSE !!!!!!!

Taigi jis viengungis, sakė, tai ir nežino ko nori :)
Kaip patarsim, taip ir bus :)))

Butent, rašykit, kad reikia dadėti sieros rūgšties ir dadėsiu. O virti noriu nežinau kaip tas agregatas vadinasi: apačioje elektra daro garą, o virš trys aukštai plastikinių indų su skylutėmis.
Nuoširdžiausias Jums ačių. Matau, kad neleisit į turmą dėl buhalterijos ir iš bado nenumirsiu. Ačių.
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-18 17:12 Elvusia 2011-09-11 06-00

av rašė:
O virti noriu nežinau kaip tas agregatas vadinasi: apačioje elektra daro garą, o virš trys aukštai plastikinių indų su skylutėmis.

O, tai jūs sveikai maitintis ketinate :)
Super :)
Kiekviename tų indų galima dėti daržoves, žuvį ar mėsytę. Vienu metu pagaminsite skanų, sveiką, ir natūralaus skonio maistą.
Tai tikrai nereikia čia jokių maišelių.
Sieros rūgštie sėti nereikia. Sugadinsit skonį :)
A
av 709
2008-10-18 17:26 av
Kai išmoksiu gerai gaminti visus pavaišinsiu sveiku maistu. Juk ir buhalterijos ėmiausi ne iš gero gyvenimo. O ryžiams ten yra indelis be skylučių. Subėriau ryžius iš pokelio, bet gavosi kaip akmeniniai, tada pripyliau vandens ir vėl kartoju. Tad ir klausiu kolegu kaip pagaminti?O krūtinėlė gaunasi puiki.
Individas Individas 8613
2008-10-18 17:33 Individas 2011-09-11 06-00

av rašė: O krūtinėlė gaunasi puiki.
Drąsaus žmogaus- drąsus pareiškimas. Kai išmoksiu gaminti..... Oooooo, paprasčiau buhalterijos mešką išmokyti.

P.s. O.... Šita..... Krūtinėlė.... Krūtinėlė kieno?
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-18 17:37 Elvusia 2011-09-11 06-00

av rašė: O ryžiams ten yra indelis be skylučių.

Tai naturalno, Vatson, :) - jei nėra skylučių, reikia vandens.
A
av 709
2008-10-18 18:56 av
Ačiu Elvusia, vandens dadėjau. Krūtinėlės BUVO vištos Prosai. Bet ka daryti su ryžiais, kai išvirs?
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-18 19:03 Elvusia 2011-09-11 06-00

av rašė: Bet ka daryti su ryžiais, kai išvirs?

Valgyti :)

O jei rimtai, matysi. Gal jie bus birūs be jokio įsikišimo.
Galų gale, svarbu, kad būtų skanu.
Užbarstyčiau prieskoniukų ir viskas.

Ir dar, per tiek laiko jau akmuo turėtų būti išviręs :) Ryžiams gal trumpiau reikia? :))
Tiesi Tiesi 4035
2008-10-18 19:06 Tiesi 2011-09-11 06-00
Na ir kam gi taip gadint ryžius? smile
Imam ryžius, imam vandenį, esmė - tikslus santykis ir tikslus laikas. Santykis - 2 dalys ryžių, 3 vandens (vandenį imti karštą, ką tik užvirusį), laikas - 3 min. stipri ugnis, 7 min vidutinė, 2 min - maža (neleisti pakilti dangčiui, kad garai neišeitų). Puodo neatidengti dar 12 min. smile smile smile
Skanaus smile


Elvusia rašė: Visai nereikia jokių maišelių.
Išvirti dideliame kiekyje vandens, perplauti vandeniu. Jei reikia garnyrui - plauti karštu vandeniu. Salotoms - šaltu.
Jei nenori perplaudinėti, ryžius supilti į verdantį vandenį, kad apsemtų. Užvirus, priklausomai nuo ryžių, pavirti 10 -15 min. Palikti subrinkimui.
Geriausiai tinka Urbano ryžiai.
Seniausiai nenaudoju ryžių maišeliuose.
Plastmasė teršia gamtą.
Paskutiniu metu pradėjau naudoti paprastų (plikytų) ir laukinių ryžių mišinį.Idealu :)
Individas Individas 8613
2008-10-18 19:18 Individas
Jūs sugalvolote, šeštadienio vakarą, savo skrandžius negyvai užkankinti... Girdėjau, kad ryžiai sunkiai virškinamas maistas. Mokykitės, kaip reikia šeštadienio vakarą leisti: silkutė (dūmų skonio), svogūnas,juoda duona ir, pagal pageidavimą, visa šita turtą užpilame šimtgramiu. Svarbiausia, viską pasidaryti užtrunka greitai (pusvalandis, ne daugiau). Va dabar, kankinu save klausimų, ar prie viso šito tinka raugintas agurkas? Gerai pagalvojus nepaškadys.
L
Linda6 11854
2008-10-18 19:22 Linda6
Sunervavai, einu į maximą silkės... smile
L
Loreta13 30842
2008-10-18 19:23 Loreta13 2011-09-11 06-00

individas rašė: Girdėjau, kad ryžiai sunkiai virškinamas maistas.
Jūsų ausys ne tuos signalus gaudo.
Čia gal nuo to šimtgramio:))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui