Na ir kam gi taip gadint ryžius?
Imam ryžius, imam vandenį, esmė - tikslus santykis ir tikslus laikas. Santykis - 2 dalys ryžių, 3 vandens (vandenį imti karštą, ką tik užvirusį), laikas - 3 min. stipri ugnis, 7 min vidutinė, 2 min - maža (neleisti pakilti dangčiui, kad garai neišeitų). Puodo neatidengti dar 12 min.
Skanaus
Elvusia rašė: Visai nereikia jokių maišelių.
Išvirti dideliame kiekyje vandens, perplauti vandeniu. Jei reikia garnyrui - plauti karštu vandeniu. Salotoms - šaltu.
Jei nenori perplaudinėti, ryžius supilti į verdantį vandenį, kad apsemtų. Užvirus, priklausomai nuo ryžių, pavirti 10 -15 min. Palikti subrinkimui.
Geriausiai tinka Urbano ryžiai.
Seniausiai nenaudoju ryžių maišeliuose.
Plastmasė teršia gamtą.
Paskutiniu metu pradėjau naudoti paprastų (plikytų) ir laukinių ryžių mišinį.Idealu :)