O vakar kepiau sausainius iš visokių likučių. Irgi labai greitas.
Sutarkavau margarino, apie 200 gr., stiklinė cukraus, vienas kaiušinis, vienas šaukštelis kepimo miltelių, porą šaukštų sezamo sėklų, sauja razinų, miltų tiek, kad galėtumėte išminkyti ir į kamerą kokiai 20 min. Po to iškočiojau blyną, tokio dydžio, kad galėčiau idėti į kepimo formą ir ten dar dakočiojau, nes plyšta, maždaug 1 cm storio gavosi. Ant viršaus pabarsčiau dar sezamų, saulėgrąžų (žinoma gvildentų) ir smulkintų riešutų, su kočėliuku viską prispaudžiau ir supjausčiau kvadratėliais. Kai kepa sulimpa, bet paskui labai lengvai dar karteli susipjausto. Ir į 180 C orkaitę maždaug, valandžiukei, kol apskrus. Gaunasi labai trapūs sausainiai.
Nežinau, gal maniškiai jau labai tolerantiški, bet labai gyrė, sakė galiu net savo receptą užpatentuoti
.
O tam su sausu mišiniu pyragui geriausiai tai tinka antaniniai obuoliai.