Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2008-10-05 22:13 Tess
Tiesą sakant net nežinau smile
Močiūtė su obuoliais irgi daro, bet su kriaušėmis skaniau. smile
L
Loreta13 30842
2008-10-05 22:40 Loreta13 2011-09-11 05-59

Petronele rašė: Tiesa, sudarkiau receptą visiškai
Tai kaip ten su tuo pyragu smile
Liežuvį gal ir "prarijote", bet gi piršteliai turbūt sveiki - pasidalinkite įspūdžiais:))
Petronele Petronele 18330
2008-10-06 07:56 Petronele 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: Tai kaip ten su tuo pyragu smile
Liežuvį gal ir "prarijote", bet gi piršteliai turbūt sveiki - pasidalinkite įspūdžiais:))

Šeimyna buvo apšalus, bet 3/4 suvalgė. smile
Viršus tai fantastiškas, apskrudo kaip karamelė, bet vidurys - košė malošė kažkokia. O kiek jūs tų sluoksnių dedat? Mano storas gavosi. Jei būtų trys sluoksniukai, tai labai skanu būtų, o kai daugiau net nesupratau kaip nustatyt kada jis jau iškepęs skaitosi.
L
Loreta13 30842
2008-10-06 08:03 Loreta13
Na kai dariau, trupinių trys sluoksniai, "malošės" - du :))
A
Amanda 3804
2008-10-06 09:11 Amanda 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: Na kai dariau, trupinių trys sluoksniai, "malošės" - du :))


Man irgi taip gaunasi. Forma maždaug yra dydžio kaip A4 formato lapas ir apie 5 cm aukščio. Tai kai svietą užtarkuoju, gaunasi su kaupu. Ir kepu tikrai ne 20 min. Tikrai daugiau, apie valandą, kol viršus tampa toks apskrudęs. Ir reikia ištraukus palaukti kokį pusvalandį mažiausiai, tada lengviau supjaustyti.
D
dainius3948 291
2008-10-06 10:31 dainius3948
Gal kas esate išbandę ir galite parašyti gerą kopūstų marinavimo receptą.
klem klem 3973
2008-10-06 10:44 klem 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: Na kai dariau, trupinių trys sluoksniai, "malošės" - du :))

Kepiau ir aš vakar pusryčiams smile
Mano magistras įvertino kaip per riebų ir per saldų, ir nevalgė smile
O svainis , kai nuvežiau, tai davė patį aukščiausią įvertinimą smile
L
Loreta13 30842
2008-10-06 10:50 Loreta13 2011-09-11 05-59

klem rašė: kaip per riebų ir per saldų
Kažkaip man tų riebalų visai nesijautė...
O obuolius, tai reik dėt rūgštesnius, arba šiek tiek mažiau cukraus.
A
Amanda 3804
2008-10-06 11:12 Amanda
O vakar kepiau sausainius iš visokių likučių. Irgi labai greitas.
Sutarkavau margarino, apie 200 gr., stiklinė cukraus, vienas kaiušinis, vienas šaukštelis kepimo miltelių, porą šaukštų sezamo sėklų, sauja razinų, miltų tiek, kad galėtumėte išminkyti ir į kamerą kokiai 20 min. Po to iškočiojau blyną, tokio dydžio, kad galėčiau idėti į kepimo formą ir ten dar dakočiojau, nes plyšta, maždaug 1 cm storio gavosi. Ant viršaus pabarsčiau dar sezamų, saulėgrąžų (žinoma gvildentų) ir smulkintų riešutų, su kočėliuku viską prispaudžiau ir supjausčiau kvadratėliais. Kai kepa sulimpa, bet paskui labai lengvai dar karteli susipjausto. Ir į 180 C orkaitę maždaug, valandžiukei, kol apskrus. Gaunasi labai trapūs sausainiai.
Nežinau, gal maniškiai jau labai tolerantiški, bet labai gyrė, sakė galiu net savo receptą užpatentuoti smile .

O tam su sausu mišiniu pyragui geriausiai tai tinka antaniniai obuoliai.
Petronele Petronele 18330
2008-10-10 20:29 Petronele 2011-09-11 05-59
Ir alus, ir užkanda, viskas viename
Tešla:
žirnių miltai
trynys
alus
druska
prieskoniai (dėjau indiškus)
plaktas baltymas

Imi vištienos krūtinėlės gabaliukus, mirkai į tešlą, kepi keptuvėj. Labai įdomus skonis. Man patiko. Garnyrui: ryžiai ir konservuoti žirneliai.
Samajana Samajana 6091
2008-10-11 08:26 Samajana
[quote="Petronele"] Labai įdomus skonis. [quote]
Gali būti. Čia dėl to, kad tešla alaus pagrindu daroma buvo.Pilnai įmanoma, kad į alų pamirkyta ir vištiena tampa valgoma...
L
laura9 10597
2008-10-14 11:08 laura9 2011-09-11 05-59

Nesijuokite, bet aš labai norėčiau palankyti tokius kursus, tik gaila, kad vyksta tik Vilniuje.
wirgina wirgina 5887
2008-10-14 11:16 wirgina 2011-09-11 05-59

laura9 rašė:
Nesijuokite, bet aš labai norėčiau palankyti tokius kursus, tik gaila, kad vyksta tik Vilniuje.


Aš neprieš kursus. smile
Individas Individas 8613
2008-10-17 16:37 Individas
Šaizė... Persūdžiau salotas. Galima ką nors padaryti?
Tess Tess 20234
2008-10-17 16:37 Tess 2011-09-11 06-00

individas rašė: Šaizė... Persūdžiau salotas. Galima ką nors padaryti?

Įdėti daugiau to kas yra salotose. smile
R
rimantas88 1131
2008-10-17 16:40 rimantas88 2011-09-11 06-00

individas rašė: Šaizė... Persūdžiau salotas. Galima ką nors padaryti?


Na yra ir labiau rafinuotų būdų. Pvz viską perplaunat vandeniu (be Fairy), o tada vėl iš naujo.
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-17 16:43 Elvusia 2011-09-11 06-00

individas rašė: Šaizė... Persūdžiau salotas. Galima ką nors padaryti?

Dėti cukraus.
Čia aš visai rimtai.
Ir jei jos su aliejumi - aliejaus, jei su majonezu - majonezo.
Cukrus šiek tiek gesina sūrumą, kartumą ir rūgštumą.
Individas Individas 8613
2008-10-17 16:46 Individas
Ne nu, čia normalios salotos. Pomidorai, agurkai ir grietinė. O kiek to cukraus dėti?
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-17 16:48 Elvusia 2011-09-11 06-00

individas rašė: Ne nu, čia normalios salotos. Pomidorai, agurkai ir grietinė. O kiek to cukraus dėti?

Nežinau, kaip stipriai persūdei.
Pabarstyk truputuką, dar grietinės šastelk.
Ir pasinaudok proso rekomendacija.
Nemėginau, bet panašu, kad suveiktų :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui