Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2008-10-04 19:41 Tess 2011-09-11 05-58

Elvusia rašė: Čia receptūros.
Jei kas neaišku - nesidrovėk :)

O galima ūkiškai smile
Na pvz. 1 kg. bulvių, 2 kiaušiniai ir t.t.
Kol su skaičiais susitvarkysiu, tai pražilsiu smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-04 19:47 Elvusia
Aišku, galima ūkiškai :)
Žodžiu, cepelinų masę turėtų sudaryti 2 trečdaliai nusunktos tarkės ir vienas trečdalis virtų bulvių masės.
Tarp kitko, tie skaičiukai žiauriai patogu.
Aišku, tai mažiems cepelinukams, bet proporcijos jau atidirbtos ir patikrintos N kartų :)
O, norint, galima ir iš puskilio masės pagaminti vieną cepeliną.

Kartais, kai neturiu virtų bulvių, užplikau nusunktą krakmolą ir sudedu vietoj virtų bulvyčių. Skonio nekeičia. Gal net skaniau gaunasi.

Į mėsą, būtinai įpilu vandenuko.
Kiaušinių cepelinams nenaudoju, išskyrus, varškės įdarui.
Tess Tess 20234
2008-10-04 19:50 Tess
O mėsa žalia ar apkepta? smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-04 19:57 Elvusia 2011-09-11 05-58

Tess rašė: O mėsa žalia ar apkepta? smile

Sumalta žalia mėsa.
Kokią mėgsti, tokią ir naudok.
Į mėsytę dedu pakepintų svogūnėlių.
Ai, tiesa, reikia nepamiršti sudėti į tarkę krakmolą, kuris lieka nusunkus bulves.
Tess Tess 20234
2008-10-04 20:07 Tess
Ačiū.
Bandysiu. Svarbiausiai, kad sugebėčiau formą priduoti ir kad mėsa nepabėgtu smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-04 20:17 Elvusia 2011-09-11 05-58

Tess rašė: Ačiū.
Bandysiu. Svarbiausiai, kad sugebėčiau formą priduoti ir kad mėsa nepabėgtu smile

Na taip, reikia juos apglostyt :)
Kiekvienas patiekalas reikalauja meilės :)

Tarp kitko, prieš kelias dienas kalbėjote apie pagardintą druską.
Tai va, nusipirkau Santa Marija prieskonių. Naujoviškų.
Bliamba, kokie faini :)
Apelsininiai pipirai
Rūkytos saldžiosios paprikos
Wasabi ir sezamas
Trijų rūšių pipirai
Kakava ir aitrioji paprika
Aitrioji paprika ir žalioji citrina

Visi suteikia patiekalams laaaabai įdomias skonio spalvas :)
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-04 21:08 Elvusia 2011-09-11 05-58

prosas rašė:

Elvusia rašė: ...

Ar čia visa tai reikia sudėt į cepelinus???

Nu zdraste, reikia pasirinkti, ko tuom kart norisi.
Tai tiek rūšių naujų prieskonių.
O jau rinktis - pagal skonį.

Jei negaila pinigų, verta nusipirkti. Na, dar, žinoma, reikia mėgti gaminti.
Aš juos įsigijau iš smalsumo.
Tai dabar skanaujam barstydami ant tų patiekalų, kuriuos tąkart valgome :)

Šiandien išmėginome apelsininius pipirus su troškintomis daržovėmis. Labai įdomus skonis.
Svarbiausia, nesugriauna įprasto skonio, tik kažkaip priduoda kitą spalvą :)
L
Loreta13 30842
2008-10-05 14:50 Loreta13
Bandau daryt spanguoles žiemai:
sumalsiu mėsmale
pridėsiu šiek tiek cukraus
pakaitinsiu, be neužvirsiu
sudėsiu į stiklainius ir hermetiškai uždarysiu

Gal kas turite kitokių receptėlių smile
Gal jas galima virt, kaip uogienę smile
Bet, manau, sumalus išliks daugiau vertingų dalykų.
Jei ten jų yra:))
L
Linda6 11854
2008-10-05 14:57 Linda6
Visada spanguoles darau žiemai taip;
sumalu mėsmale, išsunkiu per marlę stipriai (vyrai gerai sunkia, tik sudrasko marlę, atsargiai!)
supilu cukrų, skaitau taxą ir suku į vieną pusę, o paskui į kitą.Palieku nakčiai.Nekaitinu, cukraus nepagailiu.
Ryte randu drebučius, supilu į iškaitintus užsukamus stiklainius ir padedu šaldytuvo apačioje.Laikėsi visada gerai.
Šiemet spanguoles ruoš šeimyna,tai nežinau, kaip gausis.Bandysiu komanduoti. smile
urtele urtele 13511
2008-10-05 15:05 urtele 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: spanguoles sumalsiu mėsmale
pridėsiu šiek tiek cukraus
pakaitinsiu, be neužvirsiu

Ar negeriau sušaldyt? Jokios sąveikos su metalu, jokio karščio..., vitamino C praradimo. Joms šaltukas nebaisus. O kam tas uogas cukrumi gadinti ?(baltas nuodas), galima medučiu pasaldinti.
Petronele Petronele 18331
2008-10-05 15:09 Petronele 2011-09-11 05-59

Linda6 rašė: tik sudrasko marlę, atsargiai!)



O aš kepu tą trupininį pyragą. Tiesa, sudarkiau receptą visiškai, sudėjau viską, kas namie buvo "ant sugedimo ribos": sluoksnį varškės, sluoksnį trintų braškių ir tik vieną sluoksnį tarkuotų obuolių. smile Užtat palikau originalų sausą mišinį. Lyg ir buvo parašyta, kad keps apie 20 min. man kepė 1,5 val smile Ką tik išjungiau, bijau ir žiūrėt kas ten gavosi.
L
Loreta13 30842
2008-10-05 15:12 Loreta13 2011-09-11 05-59

urtele rašė: galima medučiu pasaldinti.
Kadaise vaikystėje, peršalus, per prievartą sugirdė karšto pieno su medumi.
"Neprigijo" - supykino....
Nuo tada nei pieno, anei medaus.
Net dabar prisiminus per nugarą šiurpuliai nuėjo:))
Elvusia Elvusia 19998
2008-10-05 15:54 Elvusia 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: Bandau daryt spanguoles žiemai:

Gal turit sulčiaspaudę?
Išspausčiau sultis, sumaišyčiau su cukrumi, kaip Linda6, ir padėčiau į šaldytuvą.
O išspaudas išvirčiau kaip uogienę. Skanu su vištiena ar bulviniais blynais.
2008-10-05 18:39 vvirginija1 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: Bandau daryt spanguoles žiemai:
Gal jas galima virt, kaip uogienę smile

Nesenai Loreta man porino kad fantastiška spanguolių arba bruknių uogienė gaunasi kartu su slyvomis ir kriaušėmis...
O šiaip teta, kuri kiekvienais metais pati spanguoliauja ir aišku jau daug ką iš jų išbandžiusi man kaip tik šiemet papasakojo, kad norint išlaikyti ilgai jas šviežias galima paprasčiausiai sudėjus į stiklainį užpilti virintu atvėsintu vandeniu, ir ant stiklainio užrišti marlės gabalėlį (kad kvėpuotų). Kadangi spanguolė drėgmės nebijo tai ilgai taip išsilaiko šviežios.
Tess Tess 20234
2008-10-05 19:56 Tess
Mano močiūtė daro su kriaušėmis, skonis pasakiškas smile
L
Loreta13 30842
2008-10-05 20:05 Loreta13 2011-09-11 05-59

Tess rašė: Mano močiūtė daro su kriaušėmis, skonis pasakiškas smile
Tai kur dabar gaut lietuviškų kriaušių..:))
Na reiks ryt turguje pavaikštinėt, jei rasiu, reiks koks litras kitas pabandyt.
O ko ten daugiau, kriaušių ar spanguolių smile
Individas Individas 8613
2008-10-05 20:19 Individas 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė:
"Neprigijo" - supykino....

Va, va, kai geras produktas, tai ir pykina.... Nebos, brendžiukas su kava nepykina..... smile
Tess Tess 20234
2008-10-05 20:45 Tess 2011-09-11 05-59

Loreta13 rašė: O ko ten daugiau, kriaušių ar spanguolių smile

Pačiai gaminti neteko smile Aš valgytoja tik smile
Bet kriaušių tikrai ne mažai stiklainyje smile Gal 60*40 smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-10-05 21:07 Rolanda
[quote="vvirginija1O šiaip teta, kuri kiekvienais metais pati spanguoliauja ir aišku jau daug ką iš jų išbandžiusi man kaip tik šiemet papasakojo, kad norint išlaikyti ilgai jas šviežias galima paprasčiausiai sudėjus į stiklainį užpilti virintu atvėsintu vandeniu, ir ant stiklainio užrišti marlės gabalėlį (kad kvėpuotų). Kadangi spanguolė drėgmės nebijo tai ilgai taip išsilaiko šviežios.[/quote]

Ir aš taip darau. Kai reikia, pasiimi iš stiklainio šviežių uogų ir darai, ką nori. smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-10-05 21:12 Rolanda 2011-09-11 05-59

Tess rašė:

Loreta13 rašė: O ko ten daugiau, kriaušių ar spanguolių smile

Pačiai gaminti neteko smile Aš valgytoja tik smile
Bet kriaušių tikrai ne mažai stiklainyje smile Gal 60*40 smile


O tikrai verda uogienę su spanguolėm, o ne su bruknėm? smile
Aš verdu su bruknėm: imu arba 2d. bruknių + 1d. kriaušių, arba bruknių ir obuolių 1:1..
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui