Tax.lt narys julse

J
Tax.lt narys nuo
2009-09-17
julse
forume parašė 64 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-11-17 14:10 Mokslas » Mokslai - mokslai - mokslai » #878307
Sveikučiai, pikčiurnos smile
Prašau pagalbos: kas laikė viešuosius finansus VU pas Čepienę, gal atsimena klausimus. O tai davė konspektus, krūvą įstatymų, nežinau, ką labiau zubrint, ką į šalį numest smile Ar galit pagelbėt?
2010-01-19 08:06 Įvairūs » UAB Steigimas » #745409
Sveikučiai,
gal galit kas patart, kaip registruot įmonę ne savo patalpose, nuomojamose? Ar pirmiausia reikia registruot pagal savo gyvenamosios vietos adresą ir paskui patalpas išsinuomot, ar galima pirmiausia išsinuomot ir turint nuomos sutartį tose patalpose registruoti įmonę?
2010-01-07 07:45 Įvairūs » durnynas » #739596

Tess rašė:
Man siaubinga migrena prasidėjo, prie vandens eilės didžiausios, nurijau sausai tabletę ir žiūrėjau iki galo smile


Tess, ne į temą, bet pasakyk, kokią nurijai? (pavadinimą) smile
2009-12-16 15:41 Bendra » Individuali įmonė » #733088

kasnis rašė: Sveiki, galva susisuko, anksčiau viskas aišku buvo, dabar skaitau ir nebesuprantu smile

Žodziu situacija tokia. IĮ už 2008m turejo pelno, su sodra už 2008m viskas atsiskaityta. Pelno mokestis už 2008m pagal lengvata- 0 LT. 2008m savininkas nieko iš įmonės nepaėmė, tik padare kelis įnašus į kasą.
[Taip pat 2009m 1,5men dirbau pagal DS ir išviso gavau atsakaičiavus mokesčius~1500Lt


Jei padarė kelis įnašus į kasą, tada pirmiausia išsiimkite tuos įnašus. Jie neapmokestinami.
2009-12-16 09:07 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #732744

individas rašė: [
Hm, hm norėčiau paprieštarauti. Žinau vieną gerą draugą, jis valdininkas. Tai jis šviesios dienos nemato ir visas jo skyrius aria kaip sabakos. Jo darbo laikas, sakyčiau, labai ilgas, po 14-15 valandų per parą. Neišskiriant šeštadienių ir sekmadienių. Ne visi valdininkai internete landžioja, dalis dirba ir dirba labai atsakingai.


Išimtis patvirtina taisyklę smile
2009-12-15 14:21 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #732558

Samajana rašė: Reikėjo NMA telefono...Blindžių 17...Susiradau... pilnas puslapis pavardžių prirašytas...Tegul visus ir spausdina ...pagalvojau.Pravers...paspaudžiau print ir nuėjau. Grįžtu...jomajo...dar spausdina smile .36 puslapiai jau ...37 lindo lauk , kai roviau lauk iš rozėtės printerio laidą...Trijuose puslapiuose 63 pavardės ...nu grubiai apie 700 darbuotojų numerius dabar turiu smile


Tai vat toj pačios NMA pažįstamos dukra dirba - pradžioj, sakė, vos neišprotėjo iš neturėjimo ką veikt, bet su laiku priprato, mokslus pasibaigė . Pasiimi segtuvą ir eini per kabinetus pasiplepėt - tuščiom eit negalima, reiškias nedirbi. Alga solidi, darbo mažai, ko norėt? Jokios rizikos, kad atleis. Priedus gauna, tik kitaip pavadintus.
O čia savo versliuką suki, galvą dar labiau suki (kur gaut pasiskolint, nes šnd jau sodrai reikia mokėt). Ir vakare verkti noris, nes ministras pirmininkas teigia, kad krizė jau baigias, o man tai kažkodėl ji tik tęsias ir tęsias, ir jokios šviesos tunelio gale (dar net tunelio nepriėjau). Žinoma, tai mano problema, kad savo laiku nemokėjau (nesugebėjau) į valstybės tarnybą dupcės įkišt. Kaip kažkas gudras sakė, kad durnių ir bažnyčioj muša.

Bet yra tokia rožinė svajonė - kad valstybės vyrai/moterys suprastų, kad gyvena iš tų durnių ir mažiau muštų. Nors kitas protingas žmogus sako, kad muša - reiškias myli. smile
2009-12-15 12:52 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #732453

justinho rašė: Sorry, bet temos klausimas isties nerimtas. Pasiziurekite, kokia vieta Lietuva uzima pasaulyje pagal mokesciu dydi (tarkim, bendros mokesciu nastos rodiklis) ir pamatysite, kad esame toli nuo virsaus. O virsuje bus stipriausios ekonomikos salys. Bet klausimas, ar galima svedijoje, prancuzijoje, UK, JAV, japonijoje isgyventi saziningai mokant mokescius Jums turbut nekyla? Bandyti slepti verslumo stoka po dideliu mokesciu skraiste - niekur nevedanti strucio pozicija. Sekmes uzsidirbant sau ir valstybei!


Visa tai gryna teisybė, bet, mano nuomone, aš teisingai noriu už sumokėtus mokesčius kažką gauti ir iš valstybės (na juk tokia viešojo valdymo teorija - mes mokam mokesčius ir už tai valstybė mums teikia viešąsias gėrybes). Jei valstybės institucijos net nesugeba kelių pabarstyt praėjus parai po sniego, tai atsiprašau tada, už ką aš turiu mokėt? Ir koks požiūris į mane, kaip valstybės pilietį - spjovė ant manęs, galiu ir sprandą pakeliui iš darbo nusisukt, kam tai rūpi. O pažiūrėkit, kaip tuo rūpinasi tos paminėtos išsivysčiusios valstybės - vyras juokės, kad pas juos +2, o jie jau kelius barsto - a vdrug pašals.
Pas mus valstybės požiūris toks - seimūną dainuojantį ar šokantį pamatei šeštadienį, būk sotus visai savaitei (ir dvasiškai, ir fižiškai).
2009-12-14 11:03 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #731961
Susitikau kartą (po naujų metų, gal vasario mėn.) Sodroj moterytę, trypčioja nedrąsiai prie durų, užkalbino mane. Va, sako, noriu dėl mokesčių pasitart, girdėjau, kad kažkas keitėsi. Pasirodo, kad ji valytoja - ją samdo kelios bedrijos teritorijai valyt, per mėn.susirenka apie 200-300 litų (prikalusomai nuo sezono). Pernai už patentą mokėjo kelis litus, Sodrai nemokėjo nieko (atrodo, pensininkė jinai). Tai ir paskaičiavom abi: patentas (palygint su kitais moeksčiais - kapeikos), Sodrai 180lt/mėn., Sveikatos draudimas 72lt./mėn. Nu ir gaunas, kad moterytė primokėt valstybei turės už tai, kad leidžia jai kiemus valyt.
O jūs aiškinat apie tai, kad visi patentininkai (na naujoviškai - verslo liudijimo turėtojai, išeina verslininkai smile ) vagys.
2009-12-11 11:24 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #731277

rimantas88 rašė: Bet ten nėra ir Zuokalų, AMB, Kubilių ir kito brudo.


Yra ir ten savo brūdo, ar neatsimenat, kaip nuskambėjo, kaip britų parlamentarai išlaidauja. Gal tas brūdas labiau užmaskuotas, bet esu įsitikinus, kad yra.
2009-12-10 14:59 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730997

Colop rašė:
(tuoj ir faršą ir reprezentacinių pradėsim pirkti :DDDDD :)



Nu jo, kotletus kalėdiniam baliui pačios kepsim. smile
2009-12-10 14:44 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730986

prosas rašė: Ar norit pasakyt, kad vakar mušėt talonėlius,
sąžiningai mokėjot mokesčius ir nepirkot sausainių iš reprezentacinių?


Na kai piniginėj guli šimtinė, tada talonėliui 2 litų negaila. O kai turi užspaudęs 10 lt., tada svarstai, ką rinktis - ar talonėlį už 2 litus, ar pieno litrą.
Kai verslas einas gerai, tada gali ir pasidalint su valstybe ir nesuki galvos, kur ji tuos pinigus tavo deda, nes ir tai gerai.
Kai skaičiuoji (uždirbi) centus, tada labai pikta, kai valstybė nori dar ir juos iš tavęs atimt. O dar pikčiau, kai jie tau liepia veržtis diržus, o patys pilvus auginas (čia metafora apie pilvus - kas servizus, kas knygas, kas automobilius ir t.t.)
2009-12-10 14:36 Darbo teisė » Atleidimas is darbo » #730979

bumis rašė: Ačiū, sėkmės tikrai prireiks.


Aš suprantu, kad sveikata ir ramybė brangiau už viską, bet bent jau pabandykit pakovot už tai, kas jums priklauso. O jūs jau nusiteikėt, kad nereikia nei pašalpos, nei kompensacijos.
Sėkmės.
2009-12-10 13:54 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730934

Colop rašė: Aš troleibusu zuikiu važiuoti galėčiau.... (važinėjau kai bauda buvo 20 lt :)

Va, matai, ir išlindo tiesa, kodėl valstybė bankrutuoja smile
2009-12-10 13:46 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730924

Briga rašė: Pritariu Loretai :) aš irgi už sąžiningą mokesčių mokėjimą tik labai jau sunku su tais vadovais susitarti smile


Ir aš buvau už sąžiningą mokesčių mokėjimą, kol neturėjom savo šeimos įmonės. Aš ir priežastį turiu, manau, kad labai rimtą - verslo pradžiai sukišom visus savo pinigus, prisiskolinom iš banko, iš giminų. Verslą pradėjom ne iš gero gyvenimo ar neturėjimo kur dėt pinigus - vyras beveik 1,5 metų be darbo prasėdėjo. O dabar? Verslo pradžia, skolas atiduot reikia, pinigai grįžta tik po truputį, o vat Sodrai jau mokėk, PVM mokėk. Ar rūpi kam nors, kad patys neėdę sėdim? Tikrai ne. Jūs manot, kad per tuo 3 mėnesius mes nors litą sau pasiėmėm? Nė velnio, o mokesčių jau apie 3 tūkst.litų sumokėjom. Ir dabar suku galvą, iš ko dar tūkstantį gaut pasiskolint, nes jau greit Sodrai reiks mokėt 400 lt., kuro niekas kreditan neduoda. O jei vyras užstrigs kur nors Italijoj?
Gera mokesčius mokėt, kai pačioms nereikia sukt galvos, iš kur paimt pinigų jiems.
Juokinga ir graudu, kai mokau vyrą, kad į nuosavą mašiną pilant degalus paimtų sąskaitą - nors PVM mažiau 10 litų reiks mokėt.
2009-12-10 13:36 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730910

Colop rašė: Dar yra toks ksirtumas ar taas vaikas pradinukas, ar jau einantis 16-us metus ir bvasaromis pats užsidirbantis ir dar patiems tėvams padedantis savo darbais, kambario ištapetavimu, mašinos sutaisymu, kilimo nupirkimu... kartais maisto nupirkimu :)


Colop, neįsižeiskit, bet kiek Jums metų? Man Jūs toks jaunas ir "neapsiplunksnavęs" dar atrodot (aš čia nepašiepiu, neįsižeiskit, aš čia švelniai). Apie kokį užsidirbimą paaugliui vasaromis galima kalbėt? Čia kai mes jauni buvom, į kolūkius varydavom ir tikrai užsidirbdavom. Dabar net obuolių skint paaugliams nėra vietos. O apie tai, kad vaikas gali užsidirbt kilimui ar maistui, nu nepykit, bet labai naivu. O ar Jūs įsivaizduojat, kiek kainuoja paauglio maitinimas (maniškis sportuoja, košės nepaduosi), mokymosi reikmenys, o jei vaikai dar lanko būrelius?
2009-12-10 13:22 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730886
[quote="Colop"]Aš tai manau, kad dirbti 20 valandų per parą tam kad gauti 2500 į rankas tai nereikia...
jau geriau dirbti mažiau, gauti mažiau, bet jaustis žmogumi :)
ir už 1500 galima pragyventi kurį laiką :P :)

Aš visa para atsilikus. smile
Galima už 1500 pragyvent, jei esi jaunas, gyveni ir valgai pas tėvus, važinėji į darbą su tėvuko mersu. Bet jei tavo amžius įpusėjo, turi vaiką (tai mums lengviau - mes turim tik vieną), kuriam jau ūsai dygsta, tai tas 1500 lt. tik maistui. O taip norisi gyvent, o ne egzistuot. Tai vat, tada ir pradedi skačiuot, kiek sumoki mokesčių oficialiai, kiek sumoki mokesčių neoficialiai (nors yra prieš kyšius, bet mano praktika rodo, kad be jų rimtai bėdai atsitikus vienintelis kelias - vežimuku į morgą) ir kai matai, kad gauni ryškiai mažiau, o dar pavydas bambą graužia, kad kiti iš tavo mokesčių gyvena už tave ryškiai geriau, tada kažkaip ūpas prapuola smile
2009-12-10 12:43 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730820
[/quote]
Nejaugi? Vien tik paskaičiuokite jei Jums reikėtų mokėti už savo vaikų mokslą nuo pirmos klasės iki universitetinių studijų pabaigos. jei Jums reikėtų rinkos kainomis mokėti už gydymo paslaugas, pradedant nuo užsiregistravimo pas gydytoją ir t.t.[/quote]

Na, Regvita, tada pasakysiu iš savo pozicijų:
1. Teisingai, vaikui mokslai iki aukštosios nemokami. Bet mokame už visa kita - jis sportuoja, žaidžia už vietinį klubą, taip pat už Lietuvos rinktinę. Kadangi sporto šaka ne krepšinis, visos išlaidos - pradedant sportine apranga, baigiant kelionėmis į užsienį iš mūsų, tėvų, kišenės. Apie universitetinį mokymą tai jau prašau patylėkite - mokam ne tik už mokslą, bet ir už nuomą ir t.t. Beje, pati studijuoju ir moku dar ir už savo mokslą.
2. Visi gydytojai ir dantistai privatūs. Pinigų paliekame jiems krūvas. Kodėl? O jūs, dirbantis žmogus, pabandykite nueit į valdiškas gydymo įstaigas. Arba pasveisit, arba numirsit. Kadangi mirt dar nenoriu, traukiu "bapkes" iš kišenės.
3. Mama ir uošvė pensininkės. Nebenoriu net kalbėt apie tai, kad žmonės, dirbę visą gyvenimą, turi iš savo vaikų imt pinigų vaistams ir maistui, nes pensijos užtenka tik mokesčiams susimokėt.
Na galėčiau čia dar rašyt ir rašyt. Bet jei sąžiningai, tai sutinku, kad už savo mokesčius gaunu tik policijos apsaugą, autostradą į Vilnių (dažnai tenka važiuot), asfaltuotą kelią iki darbo (bet dalį išsiasfaltavom patys), gaisrininkus. Atrodo, kad viskas. Jei ką pamiršau, pasitaisysiu.
Mano išvada: dirbti ir mokėti mokesčius sąžiningai tikrai galima, bet ar to reikia?
2009-12-10 12:21 Darbo teisė » Atleidimas is darbo » #730774

bumis rašė: Tai kokį straipsnį pasiūlys dar neaišku, dar neužbaigta tema. Na jei nėra darbuotojo kaltės ir jam neliko darbo vietos, tai manau kad turėtų atleisti pagal 129 ir išmokėt išeitinę. Bet atseit išeitinės nėra iš ko mokėti ( nors įmonė veiklą dar vysto ir bankroto skelbti nežada). Gali pasiūlyt visai kitokį darbą, kuriam darbuotojas neturi kvalifikacijos. Tai kaip suprantu atsisakius darbo ne pagal specialybę ir kvalifikaciją irgi turėtų atleisti pagal 129 su kompensacija. Ar aš klystu.


Ne, Jūs neklystate - bet kuriuo atveju 129 str. ir išeitinė kompensacija. Ar ją gausite, pagal Jūsų pasisakymus matau, kad priklausys tik nuo jūsų. Reikia ramiai darbdaviui parodyt, kad Jūs savo teises žinot. Iš kitos pusės suprantu, kad gali prasidėt psichologinis spaudimas.
2009-12-10 08:58 Programinė įranga » Excel » #730590
Dokumentas toks, kurį pildo (ir nuolat papildo) keletas žmonių - vienas atsakingas už kiekius, kitas už sertifikatus, todėl daryt atskirus dokumentus būtų dvigubas darbas, nusprendėm, kad patogiausia, kai per visas rankas pereina vienas failas, kurį kiekvienas skyrius periodiškai atnaujina.
2009-12-09 13:07 Programinė įranga » Excel » #730191
Gal kas gali pasakyt, kaip "paslėpti" ir "užrakinti" stulpelį. Reikalo esmė - noriu susivesti prie prekių pardavimo kainas, bet nenoriu, kad kiti, dirbantys su tuo pačiu failu, jas matytų. Įtariu, kad galima kažkaip paslėpti tą stulpelį ir padaryti taip, kad matyti jį galėčiau tik aš.
smile Nežinau, ar aiškiai parašiau, ko noriu.
2009-12-09 12:19 Bendra » ar galima Lietuvoje vykdyti veiklą sąžiningai mokant mokesčius? » #730127
Atsakymas į temos pavadinimą - galima, bet klausimas, ar verta?
2009-12-09 12:17 Darbo teisė » Darbo sutarties nutraukimas » #730124

bumis rašė: O kad visi darbdaviai būtų tokie sąžiningi. Tada nebūtų ko galvas sukti, gausi kas priklauso ar ne.


Bet sąžiningiems labai nesiseka smile
2009-12-09 11:15 Darbo teisė » Darbo sutarties nutraukimas » #730054

bumis rašė: Darbo vieta išgaravo, nes uždarė dalį savo įmonės, na sumažino ar kaip čia aiškiau pasakius. Bet įmonė visiškai neužsidarė ir dar dirba, todėl manau, kad norint galėtų išmokėti išeitinę nors dalimis. Bet pasakė, kad tam yra darbo birža, o jis neturi iš kur. Ačiū visiems suskubusiems atsakyti.


Atsakyti gali ką nori. Aš esu darbdavio pusėje, bet tik tada, kai jis sąžiningai elgiasi su darbuotoju. Patarimas - laikykitės kietai (bet mandagiai) ir reikalaukite to, kas priklauso. Sėkmės Jums - jei nepasirūpinsite savimi pats, nesirūpins niekas.
Mūsų įmonei tikrai sunku, bet esame sąžiningi su išeinančiais darbuotojais, nors dėl to kenčia likusieji - nei vienas negali prikišti, kad buvo atleistas neteisingai. Su pinigais striuka, todėl kompensacijas išmokame dalimis, pagal patvirtintus grafikus.
2009-12-09 11:07 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #730049

astuska rašė: “.
ar tai reiskia, kad po gimdymo atostogu praejus menesiui dardavys gali mane atleisti? gal kas galit pakomentuoti?

129 str.
*4. Darbo sutartis su darbuotojais, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip penkeri metai (kolektyvinėje sutartyje gali būti sulygta, kad šis apribojimas taikomas darbuotojams, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip treji metai), asmenimis iki aštuoniolikos metų, neįgaliaisiais, darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukiama tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus.
Manau, negali, nes Jūs auginsite vaikiuką.
2009-12-09 10:57 Darbo teisė » Darbo sutarties nutraukimas » #730044

bumis rašė: Sveiki.
Darbdavys pasakė neturintis iš ko mokėti išeitinės kompensacijos. Jau mėnuo, kai turiu nedarbingumo lapelį, kurį jau po dviejų dienų "uždarys". Manau, kad ir už nepanaudotas atostogas nežada mokėti. Mano darbo vietos ten jau nebelikę.
Ar gali mane atleisti pagal 129str. ir nemokėti išeitinės kompensacijos? Ar gali man pasiūlyti darbą, kuriam aš neturiu nei specialybės, nei kvalifikacijos ir nesugebėčiau jo atlikti? Raštiško įspėjimo nesu gavęs. Vis tikėjomės kad viskas susitvarkys, bet deja.
Lauksiu atsakymo. Prašau, skubiai, nes poryt turėsiu kažką pasirašyt.


Perkeliant į kitą darbo vietą reikalingas Jūsų sutikimas. "129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės

1. Darbdavys gali nutraukti neterminuotą darbo sutartį su darbuotoju tik dėl svarbių priežasčių, apie tai įspėjęs jį šio Kodekso 130 straipsnyje nustatyta tvarka. Atleisti darbuotoją iš darbo, kai nėra darbuotojo kaltės, leidžiama, jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu į kitą darbą."
Jei Jūs nesutinkat, Jus atleidžia su išeitine kompensacija.
Jei darbdavys geranoriškas, galite pasirašyti, kad sutinkate, kad kompensacija būtų išmokama dalimis, susidarykite ir pasirašykite grafiką. Bet kokiu atveju darbdavys, jei nori toliau dirbti, privalo Jums išmokėti tai, kas priklauso pagal įstatymą.
Svarbu nepasiduoti visokiems įkalbinėjimams ar gąsdinimams, o dar svarbiau žiūrėti, kur pasirašote - jei kažko nesuprantate, reikalaukite laiko pagalvoti.

Jei įmonė ruošiama bankrotui, tada sutinku, kad gali negaut to, kas priklauso. Bet jei toliau norima dirbti, nereikalingi teismai tikrai gali pakenkti.
2009-12-04 15:52 Bendra » Kiek gauna buhalteris už darbą? » #728814
Na čia visi ant direktorių pyksta, o pas mus situacija atvirkščia. Algos negavom dar už birželį. Na bet dirbam, paburbam, bet dirbam. Kodėl? Savininko gaila - kai buvo jam gerai, buvo ir mums gerai. Dabar jam blogai, ir mums blogai. Draugiškai mes, ar ne? Kaip sako liaudies išmintis - draugą nelaimėj pažinsi. smile
Iš ko gyvenam, neklauskit. Pavalgę visi, o tarp kitko, daug valgyt nesveika. smile
2009-12-03 09:22 Bendra » Vekseliai » #728023
Gal kas yra rašęs vekselį užsienio įmonei?
2009-12-02 15:56 Įvairūs » UAB Steigimas » #727811

sandrutia rašė: sveiki,

isteigus UAB kokius dokumentus reikia pateikti Sodrai ir VMI?


Sodrai nereikia nieko, nebent įdarbinsite žmones, o VMI - formą 0791
2009-12-02 15:54 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #727808

mariska rašė:

modulis rašė: Aišku, kad niekas neaišku, Dėkui


Taip ir yra šiuo klausimų, ypač painu, kai valandinis
bet jei nustatytas DU tai tikrai mokėkite nesumažintą DU smile


Visada primoku, jei neišdirba nustatytų valandų - jei darbdavys negali darbuotojui suteikti darbo, vadinas darbuotojas nedirba ne dėl savo kaltės. Tada tai įvardinčiau kaip prastovas. Jei suminis darbo laikas, už neišdirbtas valandas sumokėčiau periodo pabaigoj (atrodo, po 3 mėnesių).
2009-12-02 14:09 Bendra » Vel komandiruotė... » #727704
Sveikučiai.
Norėjau paklaust, kaip elgiasi transporto įmonės, vežančios tarptautinius krovinius - ar formina komandiruotes, ar kompensacijas už darbą, susijusį su kelionėmis. Klausimas iškilo perskaičius tokį komentarą (norėjau pakomentuot, bet palikau raštą namie smile ) Tai pasakysiu esmę - jei vairuotojo darbo sutartyje numatyta, kad jo darbas susijęs su kelionėmis, jam skaičiuojami ne dienpinigia, o kompensacija. Skirtumas tarp jų tas, kad dienpinigius mokam ir už poilsio dienas, o kompensacija tik už darbo dienas.
Gal aš per daug knisinėjuos ir suku galvą be jokio reikalo. Jei galit, atsiliepkit, kas turi tame reikale patirties.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui