Maisto tvarkymo procesas

S
Symmma 9
2010-01-26 19:54 Symmma 2011-09-11 06-36

Elvusia rašė:

Symmma rašė: Sveiki, gal kas nors galetu atsiusti pora kalkuliaciniu korteliu pavyzdziu lietuviskiems patiekalams? Buciau labai dekinga. smile
simita13@yahoo.com

Jei jau įdėsiu kokią kortelę, tai tik čia. Nes čia mano mylimas forumas.
Konkretinam patiekalų pavadinimus.


Tai butu neblogai koki kepsni ar kazka panasaus, kad butu su padazu (butu aisku, ar padaza kalkuliuoti i ta pacia kortele ar atskirai). Ir bulviniu blynu, jeigu turit.
Nes va, vargstam su tom kalkuliacinem ir nezinom ar gerai darom smile
Dekoju is anksto.
Elvusia Elvusia 19998
2010-01-26 20:03 Elvusia 2011-09-11 06-36

Symmma rašė:
Tai butu neblogai koki kepsni ar kazka panasaus, kad butu su padazu (butu aisku, ar padaza kalkuliuoti i ta pacia kortele ar atskirai). Ir bulviniu blynu, jeigu turit.
Nes va, vargstam su tom kalkuliacinem ir nezinom ar gerai darom smile
Dekoju is anksto.

Padažą galite kalkuliuoti kartu, galite atskirai.
Priklauso nuo to, kaip norite rašyti kainas valgiaraštyje ir kaip lanksčiai norite dirbti.
Jei jūsų patiekalas bus toks ir ne kitoks, jei nesuteiksite klientui galimybės padažą rinktis - kalkuliuokite kartu.
O jums reikia kalkuliacinių ar technologinių aprašymų?
Mano kalkuliacinės labai darbinės, be neto svorių. Man jie tiesiog nereikalingi. Nors pagal reikalavimus turėtų būti ir bruto ir neto.
Bet neto matosi technologiniame aprašyme, o kalkuliacinė reikalinga parduodamos kainos ir sąnaudų nustatymui.
Čia jau groja bruto.
Ir toks labai konkretus patarimas: jei turite pasidarę gaminamų patiekalų technologinius aprašymus, kalkuliacines sudaryti - juokas. Tik skirtumas tame, kad technologinis aprašymas sudaromas VIENAI porcijai, o kalkuliacinė - ŠIMTUI.
Paskui išvedama vienos porcijos kaina.

Bet kokiu atveju, ką nors jums prisegsiu.
Tik reikia tiksliai žinoti, ko norite.
S
Symmma 9
2010-01-26 20:20 Symmma 2011-09-11 06-36

Elvusia rašė:

Symmma rašė:
Tai butu neblogai koki kepsni ar kazka panasaus, kad butu su padazu (butu aisku, ar padaza kalkuliuoti i ta pacia kortele ar atskirai). Ir bulviniu blynu, jeigu turit.
Nes va, vargstam su tom kalkuliacinem ir nezinom ar gerai darom smile
Dekoju is anksto.

Padažą galite kalkuliuoti kartu, galite atskirai.
Priklauso nuo to, kaip norite rašyti kainas valgiaraštyje ir kaip lanksčiai norite dirbti.
Jei jūsų patiekalas bus toks ir ne kitoks, jei nesuteiksite klientui galimybės padažą rinktis - kalkuliuokite kartu.
O jums reikia kalkuliacinių ar technologinių aprašymų?
Mano kalkuliacinės labai darbinės, be neto svorių. Man jie tiesiog nereikalingi. Nors pagal reikalavimus turėtų būti ir bruto ir neto.
Bet neto matosi technologiniame aprašyme, o kalkuliacinė reikalinga parduodamos kainos ir sąnaudų nustatymui.
Čia jau groja bruto.


Ir toks labai konkretus patarimas: jei turite pasidarę gaminamų patiekalų technologinius aprašymus, kalkuliacines sudaryti - juokas. Tik skirtumas tame, kad technologinis aprašymas sudaromas VIENAI porcijai, o kalkuliacinė - ŠIMTUI.
Paskui išvedama vienos porcijos kaina.



Jau dabar visai susimaisiau. Nezinau kokiu mums reikia. Kolkas bus tik pietus i namus, nedidele apimtis maisto gamybos. Mes darom vienam patiekalui iseiga ir darom aprasyma apacioje. Tai kaip ir gaunasi tokia pusiau kalkuliac. - technolog. Tai, jeigu galit, idekit savo koki viena kalkuliacines pavyzdi. Bent jau zinosim, kaip daro apie tai nusimanantys zmones smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-01-26 20:26 Elvusia
Matot, technologinis aprašymas reikalingas VMVT. Turi būti patvirtintas įmonės vadovo.
Kalkuliacinė turi kitokią paskirtį.
Pas mane - ji darbinė. Kasdien, pagal pasikeitusias produktų kainas žinau, kiek tas patiekalas man kainuoja šiandien.
Esu susimetus formulytes, pasikeičia produktų kaina - keičiasi patiekalo savikaina.
Todėl kalkuliacinės pas mane tik kompe. Ir labai darbinės :)
O technologiniai išspausdinti, su mano parašais, sunumeruoti ir susegti segtuvuose.

Įdedu jums bulvinių blynų technologinį ir kalkuliacinę.
Kepsnio, net nežinau, kokio norite.
Gal ką nors ir prisegsiu, jei bus gera nuotaika :) Siuntimui tax.xls
S
Symmma 9
2010-01-26 20:41 Symmma
Labai dekui smile Pasirodo, panasiai viska darem. Maistines vertes tik nedarem. Net ant sirdies geriau. Bet, jei turesit laiko, tai ir koks vistienos kepsniukas nepakenktu pasitikrinimui.
Aciu, turbut nuo siol ir mano mylimas forumas cia bus smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-01-26 20:44 Elvusia
Vištienos natūralus, ar maltas?
Keptas keptuvėje, orkaitėje, virtas aliejuje?
Jo svoris?
Paniruotas?
Su garnyru?
Jei su - koks jis turi būti?

Ir padarysiu jau rytoj. Nes šiandien tingiu.
Aš šiame forume poilsiauju :)
S
Symmma 9
2010-01-26 20:48 Symmma 2011-09-11 06-36

Elvusia rašė: Vištienos natūralus, ar maltas?
Keptas keptuvėje, orkaitėje, virtas aliejuje?
Jo svoris?
Paniruotas?



Oj, bet koki. Sakykim mazdaug 130 gr. vist. naturalu, paniruota.
Elvusia Elvusia 19998
2010-01-26 20:50 Elvusia
130 g. jau gatavas?
Ryt priminkite, pasikuisiu po išeigas.
S
Symmma 9
2010-01-26 20:52 Symmma 2011-09-11 06-36

Elvusia rašė: 130 g. jau gatavas?


a kazinau.. zalios gal.. zinokit, koki idesit,toks gerai..
S
Symmma 9
2010-02-04 19:34 Symmma 2011-09-11 06-37

Elvusia rašė: 130 g. jau gatavas?
Ryt priminkite, pasikuisiu po išeigas.


primenu siandien.. smile tai ar galetumet koki kepsniuka paprasta tradicini idet? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-04 19:38 Elvusia 2011-09-11 06-37

Symmma rašė:
primenu siandien.. smile tai ar galetumet koki kepsniuka paprasta tradicini idet? smile

O varge, tikrai pamiršau :)
Sorry.
Klijuoju ant monitoriaus geltoną lapą, nes vištienos neturiu paruošto :)
Jei kiaulienos kepsnio - galėčiau tuoj pat įmesti.
Vištienos truputį reiktų padirbėti :)
O šiandien čia balius, be manęs šnapsą išgers, cepelinus su lašiniais suvalgys :)))
L
Loreta13 30842
2010-02-04 19:40 Loreta13 2011-09-11 06-37

Elvusia rašė: O šiandien čia balius, be manęs šnapsą išgers, cepelinus su lašiniais suvalgys :)))
Aha :)))
S
Symmma 9
2010-02-04 19:53 Symmma 2011-09-11 06-37

Elvusia rašė:

Symmma rašė:
primenu siandien.. smile tai ar galetumet koki kepsniuka paprasta tradicini idet? smile

O varge, tikrai pamiršau :)
Sorry.
Klijuoju ant monitoriaus geltoną lapą, nes vištienos neturiu paruošto :)
Jei kiaulienos kepsnio - galėčiau tuoj pat įmesti.
Vištienos truputį reiktų padirbėti :)
O šiandien čia balius, be manęs šnapsą išgers, cepelinus su lašiniais suvalgys :)))



Ai, tai meskit sen kiaulienos kepsni, ir as svenciu tada su jumis :))
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-04 20:15 Elvusia
S
Symmma 9
2010-02-04 20:32 Symmma
Dekui smile tikiuosi dar kada galesiu kreiptis i jus pagalbos smile
K
Kriuksius 1
2010-02-07 20:36 Kriuksius
O gal kaz zino kokie zurnalai reikalingi maista gaminant per renginius pvz kepu bulvinius blynus
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-07 20:45 Elvusia 2011-09-11 06-37

Kriuksius rašė: O gal kaz zino kokie zurnalai reikalingi maista gaminant per renginius pvz kepu bulvinius blynus

Jūs bet kokiu atveju turite gauti leidimą iš VMVT. Ten paklauskit.
Neteko susidurti su išvežiojama prekyba (turėtų būti panašūs reikalavimai).
Bet, manau, reikia visko, ką naudoja jūsų įmonė savo darbo vietoje.
Čia jūsų apsigynimui, jei būtų koks ligos protrūkis.
Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.
R
rimeja 16
2010-02-18 08:12 rimeja
Laba diena,

Norejau ir as Jusu paklausti, ar reikalinga patiekalu recepturas patvirtinti veterinarijoje? Nes kai isdavinejo pazymejima tai recepturos dar nebuvo, o dabar jau yra, ar reikia pas juos nesti, kad patvirtintu. Taip pat domintu savikontrole. Kaip ja vykdyti? Knyga turiu. Pildome visas pateiktas lenteles, o ka daugiau reikia daryti?
Aciu uz atsakymus
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-18 18:52 Elvusia 2011-09-11 06-39

rimeja rašė: Laba diena,

Receptūrų patvirtinti niekur nereikia.
Jas tvirtina įmonės vadovas, arba už tai atsakingas asmuo.
Apie kokią knygą kalbate? Kokią jūs ją turite?

Savikontrolei vykdyti, pirmiausia, reikalingi įmonės vadovo įsakymai su nurodymais, kas atlieka savikontrolę ir kas už tai atsako.
Nuvežate į atestuotą laboratoriją pagamintų patiekalų laboratoriniams tyrimams.
O paskui jau auditas :)
R
Romas07 28
2010-02-22 15:05 Romas07 2011-09-11 06-39

Karolensas rašė: spyglaite 2009-12-09 0:18

Tristan rašė:

spyglaite rašė:Sveiki, norejau labai labai paprasyti... Gal kas turite skanuota varianta tos knygos "Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms" ir galetumete pasidalinti ar el.pastu ar kazkaip icon_redface.gif Reikia sukurti visa maisto gamybos proceso aprasyma, kadangi bariuka atidarome pirma karta tai nelabai zinome kaip taisyklingai viska aprasyti, kad nebutu tok kryzmines tarsos ir pan. icon_redface.gif
Likciau labai skolinga- susitartumem... Ar butu tai imanoma icon_redface.gif


Parašyk maila.
Turiu doc formate, ir jei reikia galiu lietuvisku patiekalu kalkuliacijos su technologiniu aprasymu permesti



Jus kaip Dangaus siustas icon_biggrin.gif Buciau dekinga uz bet kokia informacija: egle.a@mail.ru

Aciu labai icon_biggrin.gif


Buciau labai labai dekingas,jei ir su manim pasidalintumet ta knyga. karomeil@gmail.com


ir manęs nepalikite dainius.kk@gmail.com
dėkoju labai labai
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui