Symmma rašė:
Tai butu neblogai koki kepsni ar kazka panasaus, kad butu su padazu (butu aisku, ar padaza kalkuliuoti i ta pacia kortele ar atskirai). Ir bulviniu blynu, jeigu turit.
Nes va, vargstam su tom kalkuliacinem ir nezinom ar gerai darom
Dekoju is anksto.
Padažą galite kalkuliuoti kartu, galite atskirai.
Priklauso nuo to, kaip norite rašyti kainas valgiaraštyje ir kaip lanksčiai norite dirbti.
Jei jūsų patiekalas bus toks ir ne kitoks, jei nesuteiksite klientui galimybės padažą rinktis - kalkuliuokite kartu.
O jums reikia kalkuliacinių ar technologinių aprašymų?
Mano kalkuliacinės labai darbinės, be neto svorių. Man jie tiesiog nereikalingi. Nors pagal reikalavimus turėtų būti ir bruto ir neto.
Bet neto matosi technologiniame aprašyme, o kalkuliacinė reikalinga parduodamos kainos ir sąnaudų nustatymui.
Čia jau groja bruto.
Ir toks labai konkretus patarimas: jei turite pasidarę gaminamų patiekalų technologinius aprašymus, kalkuliacines sudaryti - juokas. Tik skirtumas tame, kad technologinis aprašymas sudaromas VIENAI porcijai, o kalkuliacinė - ŠIMTUI.
Paskui išvedama vienos porcijos kaina.
Bet kokiu atveju, ką nors jums prisegsiu.
Tik reikia tiksliai žinoti, ko norite.