Maisto tvarkymo procesas

Elvusia Elvusia 19998
2010-02-22 15:12 Elvusia
Neskubėkit dalintis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Nebent turite naujas.
Jos pasikeitė :)
R
Romas07 28
2010-02-23 08:24 Romas07 2011-09-11 06-39

Elvusia rašė: Neskubėkit dalintis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Nebent turite naujas.
Jos pasikeitė :)


Kodėl čia toks deficitas, kvaila mokėti 130 lt už knygą kurią galima turėti elektroniniame variante ir naudotis "for free"
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-23 11:49 Elvusia 2011-09-11 06-39

Romas07 rašė:

Kodėl čia toks deficitas, kvaila mokėti 130 lt už knygą kurią galima turėti elektroniniame variante ir naudotis "for free"

Ne deficitas. Ir kvailiais nėra ko svaidytis.
Ad infinitum turi autorines teises šiam leidiniui.
Tiek to kvailumo.
klem klem 3973
2010-02-23 11:57 klem
Šaunuolė, Elvusia smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-23 12:06 Elvusia
Beje, šiandien 14:00 dalyvausiu seminare dėl Geros higienos praktikos taisyklių pasikeitimo.
Vadinasi, turėsiu daugiau informacijos.
R
Romas07 28
2010-02-23 15:34 Romas07 2011-09-11 06-39

Elvusia rašė: Beje, šiandien 14:00 dalyvausiu seminare dėl Geros higienos praktikos taisyklių pasikeitimo.
Vadinasi, turėsiu daugiau informacijos.


lauksim..
R
Romas07 28
2010-03-09 09:44 Romas07
Patalpų valymo ir dezinfekavimo planas, gal kas pavyzduką turite?? kokios priemonės turi būti naudojamas?? kiek žinau turi būti su sertifikatais, gal galite kas smulkiau padiskutuoti??
R
Romas07 28
2010-03-09 09:58 Romas07
reikia matuoti šaldiklių temperatūrą ir sverti patiekalus ir t.t. ar termometras ir svarstyklėm reikia meteorologinės patikros??
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 15:23 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė: reikia matuoti šaldiklių temperatūrą ir sverti patiekalus ir t.t. ar termometras ir svarstyklėm reikia meteorologinės patikros??

Reikia.
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 15:28 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė: Patalpų valymo ir dezinfekavimo planas, gal kas pavyzduką turite?? kokios priemonės turi būti naudojamas?? kiek žinau turi būti su sertifikatais, gal galite kas smulkiau padiskutuoti??

Tinka visos valymo ir dezinfrkavimo priemonės, kurioms turite nemaisto prekės kokybės pažymėjimą, ir kurios tinka maisto tvarkymo patalpoms valyti. Kai kurios valymo ir dezinfekavimo priemonės negali būti naudojamos paviršiams, kurie liečiasi su maistu, bet tinka grindų ir sienų paviršiams.
Kaip pavyzdys - negalite naudoti ACE, Domestos, bet galite naudoti Chemipfarm DEZ, Chlorinex ir t.t.
Patarčiau skaityti priemonių aprašymus.
Paprastai ten suteikiama pilna informacija kiek ir kaip dažnai ta priemonė turi būti naudojama, koks ekspozicijos laikas.
R
Romas07 28
2010-03-09 16:33 Romas07
dar prašau pagalbos nes esu susivėlęs su tuo maisto tvarkymo proceso aprašymu, žadu atidaryti nedidelią kebabinę, maistas bus išsinešimui, kebabai, gėrimai, dešrainiai, na žodžiu greitas maistas, patalpos yra 3 aukštų pastate(nekioskas), aš turiu 2 kambarius, vienas yra kaip prekybos salė kitas virtuvė. noriu sužinoti kokie tiksliai punktai turi būti mano maisto tvarkymo aprašyme???? turiu jau viską pasidaręs tik nemoku susidėlioti tvarkingai... trūksta paskutinių akcentų :)))

dėkui
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 16:39 Elvusia
Produkcijos priėmimas(darbar jau nereikia pildyti priėmimo žurnalo, bet jis turi būti, esant nukrypimams nuo HN).
Produkcijos laikymas (šaldymo įrenginiai, viryklės, sandėliavimo patalpos).
Darbuotojų higiena.


Gal nelabai supratau klausimo.
Domina konkrečiai maisto tvarkymo proceso aprašymas? Nuo A iki Z?
R
Romas07 28
2010-03-09 16:41 Romas07 2011-09-11 06-41

Elvusia rašė:

Romas07 rašė: Patalpų valymo ir dezinfekavimo planas, gal kas pavyzduką turite?? kokios priemonės turi būti naudojamas?? kiek žinau turi būti su sertifikatais, gal galite kas smulkiau padiskutuoti??

Tinka visos valymo ir dezinfrkavimo priemonės, kurioms turite nemaisto prekės kokybės pažymėjimą, ir kurios tinka maisto tvarkymo patalpoms valyti. Kai kurios valymo ir dezinfekavimo priemonės negali būti naudojamos paviršiams, kurie liečiasi su maistu, bet tinka grindų ir sienų paviršiams.
Kaip pavyzdys - negalite naudoti ACE, Domestos, bet galite naudoti Chemipfarm DEZ, Chlorinex ir t.t.
Patarčiau skaityti priemonių aprašymus.
Paprastai ten suteikiama pilna informacija kiek ir kaip dažnai ta priemonė turi būti naudojama, koks ekspozicijos laikas.


aš noriu susipirkti priemones, į ką atkreipti dėmesį?? kur tuos pažimėjimus gauti?? ar man jų nereikia?? gal galite konkrečiai pareklamuoti ką nors iš sanitex'so :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 16:46 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė:
aš noriu susipirkti priemones, į ką atkreipti dėmesį?? kur tuos pažimėjimus gauti?? ar man jų nereikia?? gal galite konkrečiai pareklamuoti ką nors iš sanitex'so :)

Pažymėjimus būtina turėti.
Ne vien dėl VMVT, bet ir VDI.
Iš Sanitex;o, mhhhh, ten esu pirkusi Jau minėtą Chemipharm dez, chlorineksą.
Jie privalo išduoti saugos lapus.
Visai tinkamos priemonės.

Sanitex;e yra atskiros lentynos šitiems dalykams.
O, jei bendraujate su kokiu nors vadybininku, tai Sanitex;as dabar net programas sudaro, vienkartinius rankšluoščius ir muilo dozatorius nemokamai kabina :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 16:52 Elvusia
Beje, nemačiau šios firmos paruoštų programų. Draugauju su kita, kuri specializuojasi būtent šioje srityje.
Bet jų programos parengtos ne pagal Geros higienos praktikos taisykles, bet RVSVTA pagrindu.
Mažoms įmonėms to tikrai nereikia.
Šiaip jau visus šituos dalykus labai ramiai galite pasidaryti pasiėmęs GH praktikos taisykles. Ten praktiškai viskas yra.
Jos dabar šiek tiek pasikeitusios, bet esminiai dalykai išlikę.
Galų gale visko viršus - higienos normos.
R
Romas07 28
2010-03-09 18:26 Romas07 2011-09-11 06-41

Elvusia rašė: Produkcijos priėmimas(darbar jau nereikia pildyti priėmimo žurnalo, bet jis turi būti, esant nukrypimams nuo HN).
Produkcijos laikymas (šaldymo įrenginiai, viryklės, sandėliavimo patalpos).
Darbuotojų higiena.


Gal nelabai supratau klausimo.
Domina konkrečiai maisto tvarkymo proceso aprašymas? Nuo A iki Z?

taip domina kokie skyriai turi būti jame, patalpų aprašymas, maisto tvarkymo patalpos ir t.t. aš viską turiu tik nežinau ką dėti ka ne domina pati struktųra, nes visi kalba kas kaip bet niekur neradau pilno maistotvarkymo proceso aprašymo, gal kas turite ir galite juo pasidalinti...
R
Romas07 28
2010-03-09 18:32 Romas07 2011-09-11 06-41

Elvusia rašė: Beje, nemačiau šios firmos paruoštų programų. Draugauju su kita, kuri specializuojasi būtent šioje srityje.
Bet jų programos parengtos ne pagal Geros higienos praktikos taisykles, bet RVSVTA pagrindu.
Mažoms įmonėms to tikrai nereikia.
Šiaip jau visus šituos dalykus labai ramiai galite pasidaryti pasiėmęs GH praktikos taisykles. Ten praktiškai viskas yra.
Jos dabar šiek tiek pasikeitusios, bet esminiai dalykai išlikę.
Galų gale visko viršus - higienos normos.


žiūrėjausi ten tą lentelę kur numatytas grafikas kas kiek ka valyti dizentifekuoti... Nelabai gaudausi tose priemonėse tai kokių man ieškotis? kokios naudojamas valymui, kokios dizintekavimui?? gal galima konkrečiai kas kam kokie pavadinimai(pavadinimų jau man parašė :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 18:39 Elvusia
Maisto proceso tvarkymo aprašymas sudaromas laisva forma.
Pirmas sakinys: "Maisto tvarkymas vykdomas vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis"
Toliau rašote, kiek darbuotojų dirbs įmonėje, kokią produkciją gaminsite.
Kokie tiekėjai.
Kokius žurnalus pildysite.
Kiek patvirtinote receptūrų ir technologinių aprašymų.
Kur laikomi produktai.
Kiek turite šaldymo įrenginių.
Kaip dažnai matuosite temperatūrą juose.
Kiek turite įrengimų terminiam produkcijos apdorojimui.
Kur laikysite pagamintą produkciją. Jei realizuojate ją iš karto - taip ir rašote.
Kiek turite gamybinių paviršių.
Kaip atskirta žalios mėsos zona nuo pagamintos produkcijos.
Kryžminės taršos rizika - ko imatės, kad jos būtų išvengta.
Kaip plaunamas gamybinis inventorius.
Ar nesikerta švaraus gamybinio inventoriaus ir jau panaudoto keliai. Jei kertasi - atskiriate jų judėjimą.
Kaip dažnai matuosite patiekalų vidaus temperatūrą ir kur tai registruosite.
Kaip užtikrinamas produktų atsekamumas.
Kaip išvežamos atliekos. Su kuo sudaryta sutartis dėl ŠGP (dabar tai vėl aktualu).
Jei užšaldysite (dabar jau galima patiems užšaldyti produktus ir pusgaminius), turite aprašyti, kaip tai vyks.


Žodžiu, aprašote viską nuo pradžios iki pabaigos: kaip iš gauto produkto pagaminate patiekalą ir pateikiate jį vartotojui. Nepamiršdami ir darbuotojų asmens higienos.
T.y. pažymite, kur jie persirengia, kur laiko savo asmeninius drabužius, kur - darbo.
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 18:46 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė:

žiūrėjausi ten tą lentelę kur numatytas grafikas kas kiek ka valyti dizentifekuoti... Nelabai gaudausi tose priemonėse tai kokių man ieškotis? kokios naudojamas valymui, kokios dizintekavimui?? gal galima konkrečiai kas kam kokie pavadinimai(pavadinimų jau man parašė :)

Nežinau kokią lentelę žiūrėjote, bet jums reikia elementaraus indų ploviklio ir dezinfektanto.
Indų ploviklis gali būti ir Fairy, o dezinfektantų yra devynios galybės: D10 BAC; TASKI SPRINT 200 (šis labiau plovimui tinka, nėra toks universalus); jau minėtas Chemipfarm DEZ (šis tinka gamybiniams paviršiams); Chlorinex (tinka praktiškai visiems paviršiams - tik smirda).
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 18:56 Elvusia
Ai, supratau - žiūrėjote lentelę GH praktikos taisyklėse.
Tai labai gerai.
Neturiu jos dabar po ranka, bet ji tikrai nebloga.
Kažkada ja naudojausi.
Prisitaikykit pagal savo įrengimus ir pirmyn.
Tik kai kur, man atrodo, labai jau dažni dezinfekavimai.
Pasikoreguokite. Na, kokių viryklių dezinfekuoti iš viso nereikia, o ten, man rods, kažkas yra apie jų dezinfekciją.
Tai būtų jūsų planas.
Žurnalas pagal pasikeitusias geros higienos praktikos taisykles - supaprastintas.
Dabar nereikia pasirašinėti kasdien atsakingiems už valymą.
Pakanka padėti pliusiuką, jei darbai padaryti pagal planą.
Bet tai nepatinka VMVT :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui