Maisto tvarkymo procesas

R
Romas07 28
2010-03-09 20:28 Romas07
aš MST žadu pateikti tokius dokumentus
1. maisto tvarkymo patalpų projektas
2. maisto tvarkymo proceso aprašymas
3 ir kitų nereikšmingų

pirma jau pasiruošiau, gal galite kas nors įvertinti, čia bus maistas išsinešimui nedidelė kebabinė. pridedu failiuką
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-09 20:53 Elvusia
Pirmiausia tai patariu išimti iš forumo jūsų failiuką :) Nebent labai norite viešintis :)
Viskas ten labai aiškiai ir suprantamai parodyta.
Jums kaip tik tokio planiuko su įrengimų, langų, durų ir ventiliacinių angų išdėstymu reiks sudarant sutartį su kenkėjų naikintojais.
Be jų - nė iš vietos.
VMVT toks planiukas bus reikalingas, kad jame matytųsi įrengimų, skirtų maisto tvarkymui, išdėstymas.
Dabar jums belieka surašyti tą rašliavą, kur išdėstysite maisto tvarkymo procesą.
Iš esmės, nieko ten sudėtingo nėra.
Beje, tie garų surinkėjai turi tinklelius?
Ventiliacinės angos, tikiuosi, taip pat su tinkleliais?

Aha, ta pagalbinė patalpa, skirta persirengti: jei joje laikysite valymo inventorių, turi būti atskira spintelė jam sudėti.
WC - atskiras inventorius, atskirtas spalviniai.

Jei maisto proceso tvarkymo aprašymas bus parašytas labai abstraktus - kitus niuansus susirašysite įsakymais.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras. Kas už tai atsako.
Vandens tyrimų grafikas.

Turėkite omeny - jei žadate turėti ŠGP, prieš tai turite sudaryti sutartį su įmone, kuri utilizuoja ŠGP. Ir, jei juos vešite ne kasdien, turite turėti ir jiems šaldiklį.
Čia, žinoma, durnizmas, bet atnaujintose GH praktikos taisyklėse tai vėl akcentuojama.
Na, jei jums nepavyks tas aprašymas, rašykite man PŽ su savo elektroninio pašto adresu - prisegsiu pavyzduką.
R
Romas07 28
2010-03-10 07:29 Romas07 2011-09-11 06-41

Elvusia rašė: Pirmiausia tai patariu išimti iš forumo jūsų failiuką :) Nebent labai norite viešintis :)
Viskas ten labai aiškiai ir suprantamai parodyta.
Jums kaip tik tokio planiuko su įrengimų, langų, durų ir ventiliacinių angų išdėstymu reiks sudarant sutartį su kenkėjų naikintojais.
Be jų - nė iš vietos.
VMVT toks planiukas bus reikalingas, kad jame matytųsi įrengimų, skirtų maisto tvarkymui, išdėstymas.
Dabar jums belieka surašyti tą rašliavą, kur išdėstysite maisto tvarkymo procesą.
Iš esmės, nieko ten sudėtingo nėra.
Beje, tie garų surinkėjai turi tinklelius?
Ventiliacinės angos, tikiuosi, taip pat su tinkleliais?

Aha, ta pagalbinė patalpa, skirta persirengti: jei joje laikysite valymo inventorių, turi būti atskira spintelė jam sudėti.
WC - atskiras inventorius, atskirtas spalviniai.

Jei maisto proceso tvarkymo aprašymas bus parašytas labai abstraktus - kitus niuansus susirašysite įsakymais.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras. Kas už tai atsako.
Vandens tyrimų grafikas.

Turėkite omeny - jei žadate turėti ŠGP, prieš tai turite sudaryti sutartį su įmone, kuri utilizuoja ŠGP. Ir, jei juos vešite ne kasdien, turite turėti ir jiems šaldiklį.
Čia, žinoma, durnizmas, bet atnaujintose GH praktikos taisyklėse tai vėl akcentuojama.
Na, jei jums nepavyks tas aprašymas, rašykite man PŽ su savo elektroninio pašto adresu - prisegsiu pavyzduką.


ŠPG kas čia?? gerai Elvusia aš kai pasiruošiu maistuo ruošimo planą parodysiu jums jūsų komisijai...
R
Romas07 28
2010-03-10 07:54 Romas07 2011-09-11 06-41

Elvusia rašė: Pirmiausia tai patariu išimti iš forumo jūsų failiuką :) Nebent labai norite viešintis :)
Viskas ten labai aiškiai ir suprantamai parodyta.
Jums kaip tik tokio planiuko su įrengimų, langų, durų ir ventiliacinių angų išdėstymu reiks sudarant sutartį su kenkėjų naikintojais.
Be jų - nė iš vietos.
VMVT toks planiukas bus reikalingas, kad jame matytųsi įrengimų, skirtų maisto tvarkymui, išdėstymas.
Dabar jums belieka surašyti tą rašliavą, kur išdėstysite maisto tvarkymo procesą.
Iš esmės, nieko ten sudėtingo nėra.
Beje, tie garų surinkėjai turi tinklelius?
Ventiliacinės angos, tikiuosi, taip pat su tinkleliais?

Aha, ta pagalbinė patalpa, skirta persirengti: jei joje laikysite valymo inventorių, turi būti atskira spintelė jam sudėti.
WC - atskiras inventorius, atskirtas spalviniai.

Jei maisto proceso tvarkymo aprašymas bus parašytas labai abstraktus - kitus niuansus susirašysite įsakymais.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras. Kas už tai atsako.
Vandens tyrimų grafikas.

Turėkite omeny - jei žadate turėti ŠGP, prieš tai turite sudaryti sutartį su įmone, kuri utilizuoja ŠGP. Ir, jei juos vešite ne kasdien, turite turėti ir jiems šaldiklį.
Čia, žinoma, durnizmas, bet atnaujintose GH praktikos taisyklėse tai vėl akcentuojama.
Na, jei jums nepavyks tas aprašymas, rašykite man PŽ su savo elektroninio pašto adresu - prisegsiu pavyzduką.


dar keli klausimėliai

ar dizinfekcija galima užsiimti pačiam ir nesamdyti tai atliekančiuos įmonės??
kenkėjų naikinimui jau būtinai reikia sudaryti sutartį su įmone?
jeigu pas mane dirbs vienas darbuotojas, kiek suprantu jisai pats negali vykdyti vidaus audito? tikriausiai pats savininkas turės tai daryti.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras čia reikia pateikti MVT ar čia tiesiog sau turi pasidaryti??

na viskas jau aiškėja ...
smile manau viską susitvarkysim patys ir neliks jokių neaiškumų ... dėkui puikiem padėjėjams Elvusia ir kitiems .... ačiū
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-10 12:24 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė:
ŠPG kas čia??

Ne ŠPG o ŠGP - šalutiniai gyvūniniai produktai.
Tai - visokios gyvūninės kilmės atliekos.
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-10 12:29 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė:
ar dizinfekcija galima užsiimti pačiam ir nesamdyti tai atliekančiuos įmonės??
kenkėjų naikinimui jau būtinai reikia sudaryti sutartį su įmone?
jeigu pas mane dirbs vienas darbuotojas, kiek suprantu jisai pats negali vykdyti vidaus audito? tikriausiai pats savininkas turės tai daryti.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras čia reikia pateikti MVT ar čia tiesiog sau turi pasidaryti??

Dezinfekcija ne tik galima, bet ir privaloma "užsiimti" patiems.
Vidaus audito planus ir klausimynus pasiruošiate sau. Bet be jų jums neleis pradėti veiklos. Vidaus auditą gali atlikti nebūtinai savininkas. Galite samdyti ką nors. Na, labai svarbu sudaryti tinkamą klausimyną.
Kenkėjų naikinimu jūs negalite užsiimti.
Juk turi kas nors iš jūsų uždirbti :)))

Laboratorinė kontrolė, anot VMVT, labai svarbu. Nes, vadinasi jūs kreipiate labai didelį dėmesį savo gaminamų patiekalų saugai.
Sėkmės :)
R
Romas07 28
2010-03-14 17:48 Romas07
Vidaus audito planus ir klausimynus pasiruošiate sau. Bet be jų jums neleis pradėti veiklos. Vidaus auditą gali atlikti nebūtinai savininkas. Galite samdyti ką nors. Na, labai svarbu sudaryti tinkamą klausimyną.

pagal mano situacija kokie planai turi būti kas juose turi atsispindėti? o klausimynai?? taip sutrantu metuose kartą aš turėsiu vykdyti auditą, ir uždavinėti klausimus tuos pasiruoštus?? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-14 18:02 Elvusia 2011-09-11 06-41

Romas07 rašė:
pagal mano situacija kokie planai turi būti kas juose turi atsispindėti? o klausimynai?? taip sutrantu metuose kartą aš turėsiu vykdyti auditą, ir uždavinėti klausimus tuos pasiruoštus?? smile

Klausimų uždavinėti niekam nereikia.
Klausimai, teiginių forma, surašomi klausimyne.
Į juos atsakoma taip arba ne.
Pvz.: įmonėje užtikrinamas produktų atsekamumas. Atsakymas: ne
Tuomet audito išvadose parašoma, kad įmonėje neužtikrinamas produktų atsekamumas.
Ir nurodoma data iki kada turi būti įvykdytas šis punktas.
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-14 18:39 Elvusia
Jei galima, kai kuriuos maisto proceso tvarkymo aprašymo netikslumus pakomentuosiu čia, gerai?
Kad ir kitiems nauda būtų.
Puikiai parašyta.
Tik turiu pastebėjimą: kodėl nieko nerašote apie ŠGP? Jei jų nebus, taip ir pažymėkit.
Dar nieko nerašote apie atliekų, šiukšlių išvežimą. Su kuo sudaryta sutartis.

Toliau: “Greitai gendančių maisto produktų priėmimo žurnalas” - šis žurnalas pagal pasikeitusias GHP taisykles pildomas tik tuo atveju, jei įmonėje nelieka s.f. kopijos, arba gauta produkcija neatitinka HN.

Dar - pažymėjote, kad produktų ir pusgaminių neužšaldysite.
Vėl gi, pagal pasikeitusias taisykles, užšaldyti galima. Tik iki vartojimo tinkamumo termino pabaigos turi būti likę dar 2 trečdaliai laiko.
Na, pagaminta 2010-03-01, tinka iki 2010-03-10. Vadinasi užšaldymo tada, kuri turi būti užrašyta ant pakuotės, turi būti ne vėlesnė kaip 2010-03-04.

Paskui perskaitysiu dar kartą labai atidžiai ir parašysiu.
R
Romas07 28
2010-03-23 15:22 Romas07
Ačiū Elvusia, pažymėjimas gautas, viską dariausi savo rankomis aišku padėjo forumas, viskas tikrai įmanoma ir nėra neįkandamas reikalas....
smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-23 15:33 Elvusia 2011-09-11 06-42

Romas07 rašė: Ačiū Elvusia, pažymėjimas gautas, viską dariausi savo rankomis aišku padėjo forumas, viskas tikrai įmanoma ir nėra neįkandamas reikalas....
smile

Labai džiaugiuosi :)
Kiekviena patirtis - naudinga :)
Sėkmės darbuose :)
Linkiu turtingų klientų...
K
klaustukas2 291
2010-03-24 17:29 klaustukas2
sveiki smile
na perskaiciau visa tema tikrai daug naudingos informacijos radau

esu is tu kurie ruosia dokumentus imones steigimui ir maisto tvarkymo pazymejimui
su steigimu viskas tvarkoje ir viskas aisku o prie maisto tvarkymo pazymejimo dirbu...

viska darau pats

esu perskaites visa RVASVT knyga kuri beje brangi :( 200 Lt

siuo metu skaitau kita knyga "Geros higienos praktikos taisykles maisto produktu prekybos imonems"

veikla bus zymiai paprastesne tiesiog mazos parduotuves prekyba maisto produktais na ir butiniausiom higienos prekem toks ale kioskas bet ne kioskas nes patalpos bus nuomojamos
prekyba bus rajone, kaime
prekiauti pokolkas zalia mesa neplanuojame, planuojame pieno duonos gaminiais, mesos gatavais gaminiais (rukyti, virti, desros ir t.t.), darzovem ir vaisiais, gerimais, butiniausiom higienos prekem, veliau tikriausiai ir alkoholiu

jei galima parasysiu kaip cia as viska suprantu:
1. parasau prasyma VMVT
2. padarau patalpu projekta su irenginiu isdestymais
3. aparasau maisto tvarkymo procesa
4. sudarau dokumentus apie savikontroles sistema ir aprasau kaip tie dokumentai imoneje naudojami

neaisku man 3 ir 4 punktai? kiek cia man pletotis vykdant tokia sakyciau labai paprasta nedidele veikla ?
kaip suprantu 3 punkte rasant apie maisto tvarkymo procesa tai viskas gana issamiai aprasoma kaip tvarkomas maistas is kur gaunamas kur laikomas ir t.t.

o kaip yra su ta savikontroles sistema 4 punktu ? cia reikia suprasti jog turi buti tiesiog toks dokumentu paketas kuri imone turi pildyti kad uztikrintu maisto sauga ? ir juos tures patvirtinti imones direktorius ?

ir dar esminis klausimas:
patalpose yra elektra ir vanduo bet va tualeto nera ar galiu tokiu atveju nurodyti kad tualetu bus naudojamasi gretimame sklype su savininko sutikmu ? motyvuoti dar galiu ir tuom kad ji irengus butu arti prekybos vietos o tai nehigieniska nes sklinda ivairus kvapai ir t.t.
netki toki atveji zinau kur viename nacnyke yra toletas viduj tai neisivaizduoju kaip ten tas patalpas pridave nes kai tualeta atidaro tame nacnyke tai kvapelis... smile

o gal galima tiesiog parasyti kad imone vadovaujasi Geros higienos praktikos taisyklemis maisto produktu prekybos imonese kurios patvirtintos sveikatos apsaugos ministerijos rastu Nr.10-2826 ir VMVT rastu Nr.B6(1.8)-1047 ?
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-24 17:41 Elvusia
Maisto tvarkymas ir prekyba maisto produktais - du skirtingi dalykai.
Jums nereikia maisto tvarkymo proceso aprašymo.
Juk jūs neapdorosite maisto produktų :)
Ir, jei turite Geros higienos praktikos taisykles maisto produktų prekybos įmonėms, tai jums turėtų kilti šiek tiek kitokie klausimai.
Jums svarbu akcentuoti: maisto produktų gavimas, laikymas, realizavimas.
Nesaugių maisto produktų pašalinimas iš rinkos.
K
klaustukas2 291
2010-03-24 18:28 klaustukas2
supratau dekui labai smile
K
klaustukas2 291
2010-03-25 00:53 klaustukas2
na jei nesunku paziurekit ar teisinga linkme judu smile
cia tik pradzia dar prieduose bus pateikti visi dokumentu sablonai kuriuos imone reguliariai tures pildyti ir taip vykdyti savikontrole

is esmes tai cia beveik viska nurasiau is Ad Infinitum leidinio

kai baigsiu galesiu patalpinti visa aprasyma bus toks kaip ir pavyzdys bendrom jegom parasytas smile tuo paciu visi prisidesim prie verslo skatinimo smile maisto tvarkymas.doc
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-25 11:51 Elvusia
Kokiu pagrindu parduotuvėje sudarote RVASVT darbo grupę?
Kam jums save taip apsunkint?
RVSVTA atliekama maisto tvarkymo įmonėse.
Jums gi svarbus tik produkcijos priėmimas, jos laikymas ir realizavimas.
Dėl temperatūros matavimo.
Naujose HG praktikos neakcentuojama priimamos produkcijos temperatūra.
K
klaustukas2 291
2010-03-25 12:27 klaustukas2
supratau bus pataisyta smile

vakare prisesiu toliau rasyti smile
Z
zemaitox 34
2010-03-25 16:42 zemaitox
paskaiciau sita tema tai pasidare aisku ko is manes nori Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnyba. smile bet nuo to aiskumo tik ir tiek naudos... smile jie as planju atidaryti naktini bara prekiauti alkoholiu issinesimui (jokio maisto, jokiu maisto gamybu) ir tik rukyta zuvimi tai tikiuosi tokio vargo ir tiek beliatristikos neprireiks... smile
R
rimeja 16
2010-03-25 18:05 rimeja
Sveiki,

Norejau paklausti ar i savikontroles klausimynus turi atsakyti pati imone, ar kai ateina tikrinti VET atsako , kas yra ko nera?
R
rimeja 16
2010-03-25 18:09 rimeja
Domina, gal kas zinote kur ir kada yra organizuojami maisto tvarkymo kursai?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui