nikitute rašė: Labas vakaras,
Noreciau Jusu patarimo del kavineje produktu nurasymo. Yra taip kad imoneje valgo darbuotojai nemokamai plius vadovas vaisina reikiamus klientus. Kaip paprasciau ir teisingai visa tai parodyti apskaitoje, kad nusirasytu programoje patiekalai ir nebutu pertekliaus darant inventorizacijas, ir kaip mokesciu prasme. del darbuotoju kad pajamos natura, nelabai apsimoka... naturali netektis kad sugedo pagamintas ir kiek zinau negalima nurasyti (bus neleidziami ir atstatinet pvm). Prasau pasidalinkit savo patirtimi...
Nežinau su kokia programa dirbate. Todėl parašysiu daugiau teorinius modelius
1 Deklaruojate suminę apskaitą. Kiekiškai "dėl savęs" pasiskaičiuojate kiek pardavėte, tačiau sumiškai nurašote visas žaliavas pagal nurašymo aktą. Nurašymo aktą turėtų sugeneruoti programa pagal visų pardavimų žaliavas
2. Padidinate kalkuliacijas šiek tiek ka pasidengtų vaišinimai. Tą rankiškai padaryti laaabai sunku, nebent programa turi tokią f-ją. Aišku jei vaišinate tik kava, tai kavos kalkulaiciją pasididinti nesunku..
3. Visus vaišinimus kabinate ant banketų. Banket sąskaitoje "maitinimo paslaugos", o jo viduje visi realūs banketo patiekalai + Jūsų suvalgyti karbonadai
Bet kokiu atveju visi šie būdai bus gerai, jei tai yra tikrai vaišinimai ir darbuotojų maitinimai. Ir jei jei visoje apyvartoje sudaro tik nedidelę dalį.