Na kad jau nenuvilti seimynos padarykit kaip grafams
ištaukiau is knygos - pati ju niekada nedaryciau nes su grybais, bet tie kas juos megsta turetu patikti, pati esu darius paparastus (miltais istepta knyga isduoda)
:
Tiškevičiaus koldūnai
tešlai: 3 stiklinės miltų, 2-3 kiaušiniai, druskos, vandens
idarui : 170 g. džiovintu grybų, 1-2 svogūnai, 2-3 saukštai sviesto, 250 g. riebaus šviežio kumpio, 2 kiaušiniai, druskos, pipirų.
Iš miltų, kiaušinių ir vandens užminkoma tešla. Grubai nuplaunami, išverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas pridedama lašinių), sumaišomas su kapotais grybais, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įberiama pipirų, išmaišoma ir daromi koldūnai. (kiam recepte parasyta kaip : tesla plonai 1.5 -2 mm iskociojama, pakrastyus suvigomas vandeniu ar plaktu kiausiniu , 3-4 cm nuo krasto isdeliojami mėsos kukuliai po 5-6g., tuo pateptu tešlos krastu uždengiami ir metaline ar medine formele (3cm skersmens) išspaudziami maži virtinukai) Dedami į verdantį pasūdytą vandenį, išvirę išgriebiami ir užpilami sviestu su jame pakepintais sovūnais.
Šis koldūnų receptas iš XIX amžiaus. Iš viso Lietuvoje koldūnai gaminami nuo seno.