Kulinariniai receptai

Aradija Aradija 10364
2009-01-09 10:25 Aradija
Na kiek as suprantu tai virtinis nuo kolduno ir skiriasi tik savo dydziu smile
Tess Tess 20234
2009-01-09 10:28 Tess
Na ir forma. smile
Nors kas kaip nori taip ir gamina. smile
A
asolo 1163
2009-01-09 11:30 asolo
KOKS SKANUMĖLIS smile
A
asolo 1163
2009-01-09 11:32 asolo
prisiminiau ir aš tuos " virtinius".Čia tarp Raseinių ir Kėdainių. O dar įdaras būdavo naminė varškė ir spirgučiai.Labai labai skanu. smile[/quote]
S
Soffy 9075
2009-01-09 11:38 Soffy 2011-09-11 06-06
Nėra nieko skaniau ir dabar man, tai tikrai ne vaikystės prisiminimai daro juos skaniais :). Man skanu, kai jie tuputėlį praaušta, kai jau gali valgyti drąsiai kąsdamas, o tai jie labai ilgai būna karšti ir lengva nusideginti :).

Loreta13 rašė: Man labiausiai patikdavo virtiniai su bulvių košės ir spirgučių įdaru:))
Lince Lince 719
2009-01-09 12:20 Lince
O ar bandėt kuri keptus koldūnus?
Tess Tess 20234
2009-01-09 12:29 Tess 2011-09-11 06-06

Lince rašė: O ar bandėt kuri keptus koldūnus?

Aga, dažniau kepu negu verdu. Man skaniau smile
Lince Lince 719
2009-01-09 12:34 Lince
Pabandžiau vakar ir labai patiko. Ir dar dariau ne koldūnų formą, o iškočiotą tešlą aptepiau paruoštu faršu ir susukau į ruletą. Visą tą džiaugmą supjausčiau maždaug piršto storumo gabalėliais ir apkepiau iš abiejų pusių. Taip žymiai mažiau darbo smile .
D
Daliona 375
2009-01-09 12:37 Daliona 2011-09-11 06-06

Lince rašė: Pabandžiau vakar ir labai patiko. Ir dar dariau ne koldūnų formą, o iškočiotą tešlą aptepiau paruoštu faršu ir susukau į ruletą. Visą tą džiaugmą supjausčiau maždaug piršto storumo gabalėliais ir apkepiau iš abiejų pusių. Taip žymiai mažiau darbo smile .


O ar mėsa neiškrenta?
Lince Lince 719
2009-01-09 12:40 Lince
Nė trupučio. Tik patartina kuo ploniau iškočiot - skaniau gaunasi ir greičiau iškepa.
Petronele Petronele 18330
2009-01-09 12:43 Petronele 2011-09-11 06-06

Lince rašė: Pabandžiau vakar ir labai patiko. Ir dar dariau ne koldūnų formą, o iškočiotą tešlą aptepiau paruoštu faršu ir susukau į ruletą. Visą tą džiaugmą supjausčiau maždaug piršto storumo gabalėliais ir apkepiau iš abiejų pusių. Taip žymiai mažiau darbo smile .

Kokia šauni idėja smile
D
Daliona 375
2009-01-09 12:44 Daliona
Mano mėgiamiausi - virtinukai su bulvių koše ir spirgučiais. Kas nevalgė, tai nesupranta, bet kai paragauja, tai visą laiką prašo dar. Tik bulvių košę reikia grūsti karštą ir be jokių pienų, pridėti spirgučių su svogūniukais (pakepintų).
Lince Lince 719
2009-01-09 12:53 Lince 2011-09-11 06-06

Petronele rašė:

Lince rašė: Pabandžiau vakar ir labai patiko. Ir dar dariau ne koldūnų formą, o iškočiotą tešlą aptepiau paruoštu faršu ir susukau į ruletą. Visą tą džiaugmą supjausčiau maždaug piršto storumo gabalėliais ir apkepiau iš abiejų pusių. Taip žymiai mažiau darbo smile .

Kokia šauni idėja smile

Jei gaminant pagal visą receptūrą, apkeptus koldūnus reikėtų patroškinti sultinyje au pakepintom morkytėm ir svogūniukais.
Petronele Petronele 18330
2009-01-09 12:54 Petronele
Mano draugė virdavo virtinukus su bulvių koše. Vadindavo cementiniais smile Nežinau kodėl.
Aradija Aradija 10364
2009-01-09 13:32 Aradija
fek nuejau i bangini - nusipirkau liutuko ypatinguju koldunu pakeli ir sau visai skaniai sulapsnojau - ir virtuve svari liko smile
J
jurao 1107
2009-01-09 15:26 jurao
o mes virtinius su bulvėm vadinam apgavikais irgi nežinau kodėl, bet čia nuo vaikystės, mama ir močiute taip vadindavo
Tess Tess 20234
2009-01-21 22:03 Tess
Pasidalinkite skanių naminių sausainiukų receptu.
Norėčiau greitai pagaminamų. smile
tiga tiga 2272
2009-01-22 07:38 tiga
Aš atskirai tokių kaip sausainių nekepu, nes prie jų kiekvieno yra nemažai darbo, nes kiekvieną reikia apčiupinėt. Aš geriau kepu pyragus per visą orkaitę. Parašysiu vieno pyrago receptą, kuris mano giminės ir pažįstamų tarpe yra labai vertinamas.Taigi, pyragas su varške:
1 pakelis sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė grietinės, 6 šaukštai kakao, 1 šaukštelis sodos (užgesinu grietinėje,į kurią dar beriu truputį citrinos), 4 stiklinės miltų. Viską sudedu ir išmaišau, o po to išminkau. Tešla turi būti minkšta,bet ne kieta (miltų kitą kartą reikia ir dadėti). Šią tešlą padalinu į dvi dalis, sudedu į maišelius ir dedu į šaldiklį kelioms valandoms.
Įdaras: 1kg varškės, 6 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas krakmolo, 0,5 citrinos. Kiaušinių trynius ir baltymus plakti atskirai su cukrumi. Į trynių masę dedu varškę ir gerai su košės grųstuvu išminkau, sutarkuoju citriną, sudedu krakmolą. Į šią masę supilu gerai išplaktus kiaušinių baltymus.
Dabar imu kepimo skardą, ją iškloju kepimo popieriumi, iš šaldiklio išimu vieną rudos masės gabalėlį ir per burokinę tarką sutarkuoju. Supilu paruoštą varškę, o ant jos užtarkuoju antrą rudos masės gabalėlį. Viskas. Dabar kepu apie 180laipsnių orkaitėje 40-50 min. Na, čia reikia pažiūrėti, kad varškė būtų iškepusi, o ta ruda pyrago dalis nebūtų perdžiūvusi.
Skanaus. Darbo ne per daugiausia- rudą masę pasidarau ryte per 15 min. O patį pyragą kepu dieną , ir jo padarymas man trunka 20 min. Taigi, darbo sąnaudų nedaug, tik gal dėl produktų nėra pigus, bet jo gaunasi daug ir labai labai skanaus smile
Laimuks Laimuks 611
2009-01-22 10:48 Laimuks
[quote="Voveruska01"]Šiandien naršydama delfyje radau superinį, o svarbiausia greitą smile bandelių receptą.
blog.delfi.lt/pasidarykpats/date/2008/12/12/

Labas, labai susidomėjau smile Sakykit, o pačią tešlą ( mielinė ir dar sluoksniuota) ar sunku pačiai susiminkyt smile Pasakykit, kaip ją pasidaryt.
Tess Tess 20234
2009-01-22 10:55 Tess 2011-09-11 06-07

tiga rašė: Taigi, pyragas su varške:

Na labai skaniai surašyta. Reikės kada padaryti. Labai mėgstu pyragus su varške.
Bet vistiek laukiu kokio receptelio sausainiukų. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui