Aš atskirai tokių kaip sausainių nekepu, nes prie jų kiekvieno yra nemažai darbo, nes kiekvieną reikia apčiupinėt. Aš geriau kepu pyragus per visą orkaitę. Parašysiu vieno pyrago receptą, kuris mano giminės ir pažįstamų tarpe yra labai vertinamas.Taigi, pyragas su varške:
1 pakelis sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė grietinės, 6 šaukštai kakao, 1 šaukštelis sodos (užgesinu grietinėje,į kurią dar beriu truputį citrinos), 4 stiklinės miltų. Viską sudedu ir išmaišau, o po to išminkau. Tešla turi būti minkšta,bet ne kieta (miltų kitą kartą reikia ir dadėti). Šią tešlą padalinu į dvi dalis, sudedu į maišelius ir dedu į šaldiklį kelioms valandoms.
Įdaras: 1kg varškės, 6 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas krakmolo, 0,5 citrinos. Kiaušinių trynius ir baltymus plakti atskirai su cukrumi. Į trynių masę dedu varškę ir gerai su košės grųstuvu išminkau, sutarkuoju citriną, sudedu krakmolą. Į šią masę supilu gerai išplaktus kiaušinių baltymus.
Dabar imu kepimo skardą, ją iškloju kepimo popieriumi, iš šaldiklio išimu vieną rudos masės gabalėlį ir per burokinę tarką sutarkuoju. Supilu paruoštą varškę, o ant jos užtarkuoju antrą rudos masės gabalėlį. Viskas. Dabar kepu apie 180laipsnių orkaitėje 40-50 min. Na, čia reikia pažiūrėti, kad varškė būtų iškepusi, o ta ruda pyrago dalis nebūtų perdžiūvusi.
Skanaus. Darbo ne per daugiausia- rudą masę pasidarau ryte per 15 min. O patį pyragą kepu dieną , ir jo padarymas man trunka 20 min. Taigi, darbo sąnaudų nedaug, tik gal dėl produktų nėra pigus, bet jo gaunasi daug ir labai labai skanaus